LGBT-festivalen Mix Copenhagen boykotter transfilm uden transpersoner. 

Oscar-film som “The Danish Girl” og “Dallas Buyers Club” har de seneste år medvirket til at skildre transpersoner som centrale karakterer i spillefilm henvendt et bredt publikum.

Men den slags film er ikke længere velkomne på Mix Copenhagen, der kun vil vise transfilm, hvor rollerne rent faktisk også spilles af transpersoner.

Problemet med film som “The Danish Girl” og “Dallas Buyers Club” er for Mix-festivalen, at det var Eddie Redmayne og Jared Leto – såkaldt cis-kønnede – der spillede transkarakterer. De var det ikke selv.

Derfor vil Mix ikke længere vise transfilm uden transpersoner. Det betyder, at der slet ikke findes transfilm på årets Mix-program, da de programansvarlige ikke har fundet nye transfilm med transpersoner i rollerne.

Senest ramte en shitstorm Scarlett Johansson i en lignende sag, hvor skuespilleren blev castet i rollen som transperson i “Rub & Tug”. Johansson valgte derpå at trække sig fra rollen, hvilket har betydet, at “Rub & Tug” næppe bliver produceret – læs om det her.

Mix Copenhagen afholdes i perioden 26. oktober til 4. november.

**MIX BOYCOTTS FILMS THAT CAST CISGENDER ACTORS IN TRANSGENDER ROLES**After much deliberation, we have decided to…

Posted by MIX Copenhagen LGBTQ Film Festival on Tuesday, October 16, 2018


Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 Star Trek fever 9 måneder siden

Hold nu k**f.

Det er så langt ude, at selv Hubble ikke kan se det.
Gravatar

#2 Justin 9 måneder siden

Nå ?
Gravatar

#3 Geekalot 9 måneder siden

Nu det nok heller ikke en film der ville kunne tjene sig ind, alene bare tjene sig ind til hvad hoved personen skal have i løn.
Kan det egentlig ikke også gøre ret meget hvad en ret ligegyldig dansk lgb noget vælger at gøre? De bevægelser der er så spild af tid....
Gravatar

#4 Johnny42 9 måneder siden

Hvad opnår de så ved det. Er det ikke bedre at historier om talspersoner bliver fortalt med ikke transkønnede, end at de slet ikke bliver fortalt.

Der er vist ikke ret mange organisationer der er så højrøstede og skingre end LGBT organisationerne.

Så skulle man også sætte krav om at kun døve skal kunne spille døve roller, kun blinde til blinde roller og kun lamme til lamme roller.
Gravatar

#5 HighFlyer15 9 måneder siden

Åh nej dog
Gravatar

#6 Bachone 9 måneder siden

Jeg vidste det blev deres tur på et eller andet tidspunkt.

#4 jeps, skuespil er jo modbydeligt, det skal være ægte!
Gravatar

#7 Gorman 9 måneder siden

De må have misforstået hvad der ligger i ordet "skuespil" - forstår dem ikke. Men fred være med det - de har jo ret til deres holdning, og så må de jo se hvad der sker.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#8 reschat 9 måneder siden

Hold da helt op! Hvad bliver det næste? Vil de også boykotte hvide skuespillere i blackface der spiller sorte roller? Et barn på et andet barn skuldre, i en frakke, der spiller en voksen? En toastmaskine, med en tophat, der spiller en bankmand fra 1850erne? Hvornår stopper boykotte-vandviddet?
"Stupid cunt. There ain't no bullets in this thing. It's all fucking mind power."
Gravatar

#9 Mejse 9 måneder siden

tja det er jo forståeligt nok at de gerne vil have det, men hold da ferie hvor de skyder sig selv i foden med den slags.

Skriv ny kommentar: