Dronningen Queen of Hearts dansk Danmark denmark Oscar kandidat 2020 / Filmz.dk

Dansk Oscar-kandidat: Stærke kvinder skal sikre succes til Danmark


Den danske Oscar-komité har udvalgt May el-Toukhys “Dronningen” med Trine Dyrholm som repræsentant for Danmark i årets Oscar-kapløb.

Det bliver hverken “Før frosten” af Michael Noer eller “Ser du månen, Daniel” af Niels Arden Oplev, der skal på kampagnetur til Hollywood for at sikre dansk film endnu en Oscar-nominering.

I stedet er det op til “Dronningen” (internationalt “Queen of Hearts”) instrueret af May el-Toukhy at repræsentere Danmark i kampen om i første omgang en nominering til Bedste internationale spillefilm ved Oscar-showet i 2020.

“Dronningen” var i første omgang på en shortlist sammen med “Før frosten” og “Ser du månen, Daniel”. Nu har Danmarks Oscar-komité (DFI-direktør Claus Ladegaard, Tivi Magnusson fra Producentforeningen, Anders Refn fra Danske Filminstruktører, Jan Weincke fra Dansk Filmfotograf Forbund, Nanna Frank Rasmussen fra Danske Filmkritikere, Mette Schramm fra Danske Biografer og Filminstituttets afdelingschef for Fiktion, Marianne Moritzen) endeligt valgt den anmelderroste film af May el-Toukhy.

Oscar-komitéen begrunder valget af “Dronningen” med, at den har en amerikansk distributør, hvilket gør en kommende Oscar-kampagne lettere:

”Et originalt dansk bidrag, der med sin amerikanske distributør i ryggen har chancen for at sætte et aftryk i konkurrencen om en Oscar-nominering,” lyder begrundelsen fra Danmarks Oscar-komité.

Bedste internationale spillefilm-kategorien kræver, at den endelige kandidat har haft national biografpremiere i perioden fra 1. oktober 2018 til 30. september 2019, og at den er produceret uden for USA samt har et andet sprog end engelsk som det væsentligste dialogsprog.

“Dronningen” skal konkurrere med titler som den sydkoreanske Guldpalme-vinder “Parasite” og spanske “Smerte og ære”.

Tidligere har tre danske film vundet kategorien. Senest var i 2011 med Susanne Biers “Hævnen” – de to første gange var i 1988 og 1989 med henholdsvis “Babettes gæstebud” og “Pelle Erobreren”.

Oscar-showet afholdes d. 9. februar.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Warbeard 1 år siden

Er det et af instruktørens citater? Det fremgår ikke af artiklen.
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 1 år siden

#1 Det skulle gerne fremgå tydeligere nu - det er begrundelsen fra komitéen.
Gravatar

#3 Miko666 1 år siden

forstår sku ikke dronning vinder en pris...det er Historiens dårligste film

Skriv ny kommentar: