Det Danske Filminstitut havde inviteret til dialogmøde i filmbranchen, hvor ‘differentierede billetpriser og abonnementsordninger’ i biograferne skulle diskuteres. Nu har formanden for Danske Biografer imidlertid presset det emne væk fra dagsordenen igen.

Se også: Den danske filmbranche diskuterer billetpriser og abonnement til biografen

Det er Kim Pedersen, formanden for lobby-organisationen Danske Biografer, der mener, at det er på kant med konkurrenceloven, at filmbranchen mødes for at diskutere ‘differentierede billetpriser og abonnementsordninger’, som det stod skrevet i mødeindkaldelsen. Det er DFI dog uenig i:

”Jeg mener sådan set ikke, at den er på kant. Folk må gerne mødes og diskutere. Det, man ikke har lov til, er at lave aftaler, der påvirker prissætningen og konkurrencen. Men vi har jo netop ikke inviteret til et forhandlingsmøde, og der sidder ikke forhandlingsberettigede parter i lokalet,” siger Henrik Bo Nielsen, direktør hos Filminstituttet, til Filmmagasinet Ekko.

Alligevel har DFI nu set sig nødtvunget til at ændre dagsordenen, så filmbranchen ikke længere skal diskutere de to konkrete punkter om forskellige billetpriser til forskellige film og abonnementsordninger i stil med månedskort, som man kender det fra England.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (32)
Gravatar

#31 Mejse 5 år siden

#30 tja ved ikke hvordan det fungere men mange flyselskaber viser jo film (ikke biograffilm men princippet om rettigheder er jo det samme) tænker det handler om landet som man enten starter i eller det land flyselskabet har hovedkvarter :) men ved det virkelig ikke men fungere gør det jo
Gravatar

#32 steadi07 5 år siden

Justin (30) skrev:
steadi07 (29) skrev:


#26 - Du kan sandsynligvis ikke overføre gældende ret og praksis for biografbranchen over på transportsektoren blot sådan 1:1. Der er sandsynligvis en del flere undtagelser og muligheder for ensartning af pris.


Det var ikke snak om 1:1 eftersom biograferne ikke flytter sig

Men det åbner selvfølgelig for et andet spørgsmål hvad gør man hvis biografen faktisk flytter sig, krydstogt, fly, tog, hvem skal man købe film rettigheder fra hvis flyet starter i Danmark og flyver til Spaniel ?

Danmark, Spaniel, alle luftrum flyet flyver igennem ?


I så fald sørger man for indgå nogle ordentlige aftaler med de filmselskaber, som man køber/lejer filmene af :)

Skriv ny kommentar: