Den danske filmbranche diskuterer billetpriser og abonnement til biografen


I udlandet kan man købe abonnement til biografen. Så kan du se alle de film, du vil – præcis som hos streaming-tjenester som Netflix. Dog ikke i Danmark. Men det bliver måske nu ændret – filmbranchen lægger op til debat.

Se også: ”Alle for tre”-producent: Danske netpirater tvinger mig til at fyre folk

Det er Kim Pedersen, formanden for interesse-organisationen Danske Biografer – der på sin blog hos Ekkofilm afslører, at Det Danske Filminstitut har inviteret filmbranchen til dialog om muligheden for ‘differentierede billetpriser og abonnementsordninger’ i de danske biografer.

I England har man allerede muligheden for at se ubegrænset med film i biograferne Cineworld og Odeon til en pris på omkring 200 kroner om måneden – det kan nu muligvis blive aktuelt i Danmark.

Spørgsmålet om differentierede billetpriser er også en nyskabelse i danske biografer, hvor en amerikansk Oscar-film typisk koster det samme som en lille dansk debutfilm.

Med mødeindkaldelsen kan det altså tyde på, at der i fremtiden bliver sammenhæng imellem produktionspris og billetpris.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (79)
Gravatar

#1 Juiceren 3 år siden

Håber virkelig på det kommer til at ske, har altid gerne ville have en abonnementsløsning til biffen!
Gravatar

#2 Lawman 3 år siden

Spændende, det kunne være fedt med en abonnementsordning.

Ift. differentierede billetpriser, tror jeg desværre på, at det for de store blockbusters bliver tilsvarende eller dyrere end de billetpriser vi har nu, for at de så kan gøre det billigere for de mindre film...
Gravatar

#3 Geekalot 3 år siden

Med en pris som der er nævnt i England, så er jeg med på ideen :) Faktisk noget lignende Jeg foreslog Kim for et år siden cirka, som han ikke var afvisende overfor :) Dejligt at det ikke altid er negativ snak, når det gælder til biograf branchen :)
Bare det ikke bliver biografklubben 2....
Men absolut en god nyhed :)
Gravatar

#4 Mejse 3 år siden

jep lyder spændende :) og ja Kim har aldrig været afvisende overfor at ændre priser eller rabat ordninger eller abonnementer og det havde da som sådan også været lige meget om han var eller ej da han intet har med den del at gøre :) har dog mine tvivl om de vil starte ud med en pris på 200 månedligt meeeeen nu snakker de i hvert fald om det sammen så det er jo en god start
Gravatar

#5 Geekalot 3 år siden

#4 det er en god måde at få flere i biografen på. Det flere film du ser, det billigere er det. Men du ved jo som jeg lige så godt at man kommer aldrig til at se de film man ikke har interesse i at se, derfor tror jeg ikke det vil give noget underskud for biograferne, tvært imod. Da flere vil komme ind og se filmene, hvilket man må sige er pointen i foreslaget :)
Skriver jo også netop han ikke var afvisende overfor ideen, for vi er uenige 90% tiden betyder ikke vi altid er det hehe :)
Gravatar

#6 Mejse 3 år siden

#5 jep jep jeg diskuteret ikke Kims enighed med dig gav bare ret og uddybede på den :)
men ja er enig altså for biograferne giver det masser af mening da hovedparten af deres overskud skabes på slik og sodavand alligevel :) eneste jeg betvivlede var om de ville starte ud med en pris på 200 kr....som danskere har vi det med at hvis noget er så billigt så er det kun på bestemte dage eller tidspunkter....men tror nu også de fleste ville være villig til at betale mere end 200 kr ikke nødvendigvis meget mere meeeeen mere
Gravatar

#7 Tsunamijhoe 3 år siden

Abonnement kunne jeg godt forestille mig ville få mig i biffen igen, hvis jeg kunne se alle de film jeg ville for et fast beløb,200 lyder fint,selv 300,men så er grænsen også nået.. For min skyld kunne de også begrænse abonnementet så det kun gjaldt hverdage,og før kl.18 i weekenden for eksempel,eller friholde premiere dage for abonnement medlemmer,alt for at holde prisen nede i de 2-300. Og så skal man også kunne se den samme film flere gange hvis man ønsker det,altså ubegrænset adgang indenfor abonnementsmodellen.

Men, i Danmark har man det med at lave alt for dyre og for dårlige tiltag,så jeg vil se et udspil førend jeg tror på biograferne tager dette seriøst.
Gravatar

#8 steadi07 3 år siden

#7 - 300 kr. pr måned ville uden tvivl være for dyrt for mig. 200 kr. kan jeg nok lige overbevise mig selv om, men højere end det hopper jeg (og muligvis ret mange) fra.
Gravatar

#9 kblood 3 år siden

Det ville da helt klart være et fedt tiltag. Ved 200 kr. i måneden ville man jo nu om dage kun skulle se 2 film i måneden før det kan tjene sig ind, medmindre man finder nogle specielt billige film.

Jeg tror ikke helt jeg vil kunne bruge det, for det er godt nok sjældent jeg tager i biografen, og ikke kun pga. billetpriser, men det er heller ikke til at finde tiden til det, det er dyrt med popcorn og cola, og så er jeg bare ikke så socialt anlagt. Men jeg har da tidligere gået nok i biografen til at dette ville have været noget jeg ville finde virkeligt tiltagende, og så er det da dejligt at hører at der måske rent faktisk sker noget innovation på dette område fra biografernes side.

Nu må vi se.
Gravatar

#10 Justin 3 år siden

Hvis det også gælder IMAX 3D, så betaler jeg gerne 300 om måneden

Skriv ny kommentar: