Det Danske Filminstitut havde inviteret til dialogmøde i filmbranchen, hvor ‘differentierede billetpriser og abonnementsordninger’ i biograferne skulle diskuteres. Nu har formanden for Danske Biografer imidlertid presset det emne væk fra dagsordenen igen.

Se også: Den danske filmbranche diskuterer billetpriser og abonnement til biografen

Det er Kim Pedersen, formanden for lobby-organisationen Danske Biografer, der mener, at det er på kant med konkurrenceloven, at filmbranchen mødes for at diskutere ‘differentierede billetpriser og abonnementsordninger’, som det stod skrevet i mødeindkaldelsen. Det er DFI dog uenig i:

”Jeg mener sådan set ikke, at den er på kant. Folk må gerne mødes og diskutere. Det, man ikke har lov til, er at lave aftaler, der påvirker prissætningen og konkurrencen. Men vi har jo netop ikke inviteret til et forhandlingsmøde, og der sidder ikke forhandlingsberettigede parter i lokalet,” siger Henrik Bo Nielsen, direktør hos Filminstituttet, til Filmmagasinet Ekko.

Alligevel har DFI nu set sig nødtvunget til at ændre dagsordenen, så filmbranchen ikke længere skal diskutere de to konkrete punkter om forskellige billetpriser til forskellige film og abonnementsordninger i stil med månedskort, som man kender det fra England.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (32)
Gravatar

#1 SublimeKen 6 år siden

Lad diskussionen begynde....

Det skal nok blive underholdende det her. Må hellere få købt nogle popcorn.
Gravatar

#2 kblood 6 år siden

På kant med konkurrenceloven? Ahh... ja nu er det relevant med konkurrenceloven, hvis at film i biografer ville få lidt samme vilkår som film på Streaming-tjenester.

Lad os se hvordan verden reagere på dette.
Gravatar

#3 Kim Pedersen 6 år siden

Filmz’ hetz mod biograferne og vildledning af sine læsere fortsætter.

Det er ikke Brancheforeningen Danske Biografer som forhindrer diskussion om billetpriser og abonnement, på det møde hvor alle filmbranchens parter er forsamlet. Det er så sandelig konkurrencelovgivningen som forhindrer det.

Det Danske Filminstitut bringer i sin iver efter at styre alting kan bringe filmbranchen i almindelighed og biograferne i særdeleshed i konflikt med konkurrenceloven.

Det skyldes dagsordenspunktet på nævnte mødet vedrørende producenter og biografers indtjening, herunder drøftelse af fordeling af billetindtægter samt differentierede billetpriser.

Det lægger uundgåeligt op til diskussioner, der kan være i strid med konkurrencereglerne.
Det forholder sig nemlig sådan, at når alle filmbranchens parter begynder at diskutere sådanne konkurrenceparametre, kan alle parter blive opfattet som medvirkende til en samordning, og det er klart i strid med konkurrencereglerne. Altså kriminelt ansvarspådragende.

Vi taler bøder i størrelsesordenen mindst 50.000 kroner for fysiske personer og helt op til fire millioner kroner for firmaer. Og det er endda kun, når der er tale om mindre overtrædelser.

Dialog er en god ting, men selvfølgelig skal dialogen føres under ordnede forhold, hvor dagsordenen ikke er kriminelt ansvarspådragende for deltagerne.

Det fortæller sin helt egen historie at direktøren for Det Danske Filminstitut på den ene side ikke mener dagsordenpunktet ikke er på kant med konkurrencelovgivningen, men på den anden side alligevel tager punktet af dagsordenen.

Med venlig hilsen

Kim Pedersen
Formand, Brancheforeningen Danske Biografer
Gravatar

#4 Mejse 6 år siden

#2 syntes altså du fokusere lidt på en urimelig måde....Kim har tidligere udtalt han ikke var imod abonnements kort og den slags det er det eneste område ham og Geekalot er nogenlunde enige :P at det potentielt kunne være i strid med konkurrence loven er der vel ikke så meget tvivl det er jo lige netop det som du beskylder filmbranchen/biograferne for så du kan vel næppe brokke dig når nogen siger hey hey det burde vi ikke gøre :)

at de fjerner det fra dagsordnen betyder jo så heller ikke at der ikke bliver snakket om det nu når de er samlet bare at det ikke bliver en officiel samtale og det betyder jo heller ikke at det ikke sker det kræver jo bare at nogen tager det første skridt så hopper de andre nok med på vognen :)
Gravatar

#5 kblood 6 år siden

#4 Det er da altid noget.

#3 Fair nok, kan godt se at hvis der skal laves et abonnement, så skal fordelingen af indtjeningen give mening. Tænkte nu bare at det var rimelig simpelt at det skulle være at biograferne får dette abonnement, og filmene der bliver set så må få en betaling ud fra hvor mange gange deres film så bliver set.

Det skal så måske skrues sammen på en måde så at biografen ikke får underskud hvis samme person vælger at se samme film 10 gange i måneden. Men når det nu er abonnements baseret må man også forvente at dem som har et abonnement men ikke udnytter det fuldt ud, så betaler det for dem som gør ekstra stor brug af det.

Så ja, jeg syntes da at hvis der bliver en abonnements form, så skal det helst være biograferne selv der står for det. Ved så ikke om det vil være muligt.
Gravatar

#6 Geekalot 6 år siden

#3 Kan du ikke uddybe hvilken del af det der potentiel kunne være i strid med loven? Kan ikke lige se hvad der kunne være galt i det. Da slet ikke kun at snakke om det. Det hvert fald et tiltag der kunne få flere i biograferne :)
Gravatar

#7 Mejse 6 år siden

#6 syntes jeg nu han gør :) at en hel branche mødes og diskutere priser kan naturligvis gå hen og blive i strid med konkurrence lovgivningen det er jo lige netop kartel halløj der kommer på spil så :) syntes måske heller ikke at der er nogen grund til at de mødes og snakker om det :) altså en af de to store kæder skal da bare gøre det så følger resten jo trop
Gravatar

#8 kblood 6 år siden

#7 Ja, i første omgang giver det da mening med et abonnement som gælder alle biografer... men vil mene de er nød til først at lave abonnementer som gælder enkelte kæder, og så kan de eventuelt lave aftaler om en måde at samle disse abonnementer og få en rabat fordi man har flere af dem.

Men at starte ud med at de alle mødes... det er godt nok ikke lige den mest lovlige måde at starte ud på.
Gravatar

#9 Geekalot 6 år siden

#7 det jo ikke noget med kartel virksomhed. Det svare til jeg har et abonnement ved Synoptik, på måneds linser. Så bliver Louis Nielsen sure over det. Er da akkurat det samme. På den måde så kunne man blive sure over den nuværende "biograf klub Danmark" så. For det da næsten de samme vilkår det køre med, bortset fra det kun er lorte film til pensionister :)
Derfor jeg gerne vil have han skære hans "kritik" ud i pap :)
For forstår ikke lige det han mener med det.
Gravatar

#10 Justin 6 år siden

kblood (2) skrev:
På kant med konkurrenceloven? Ahh... ja nu er det relevant med konkurrenceloven, hvis at film i biografer ville få lidt samme vilkår som film på Streaming-tjenester.

Lad os se hvordan verden reagere på dette.

Jeg tror Kim er henrykt

Skriv ny kommentar: