Netflix har vedtaget et næsten totalt rygeforbud i nye film og serier – danske filmfolk ryster på hovedet.

For fremtiden vil originale film og serier produceret af Netflix næsten ikke indeholde rygning – læs om det her.

Men det forbud er en kunstnerisk glidebane, mener Henrik Zein (Nordisk Film Production), instruktør Aske Bang og producent Lea Lykke, som DR har talt med.

De tre danske filmfolk peger alle på, at man ikke bør opstille regler og censur for filmkunsten, selv om rygning er skadeligt.

Producent Peter Aalbæk forstår ikke, at amerikanerne på den ene side vil forbyde rygning, men at man derimod intet problem har med vold:

”Den amerikanske mediebranche har brugt millioner af dollar på at påvise, at vold i tv-serier ikke genererer vold for unge tilskuere. Så virker det fuldstændig absurd og hyklerisk, at det skulle være tilfældet for cigaretter… Mennesket er jo belastet med dårskab. Vi boller udenom, vi er fordrukne, og vi ryger. Det er der, historierne er,” siger Peter Aalbæk til DR.


Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Geekalot 10 måneder siden

Vil nødig give Peter ret, da jeg kan lide manden lige så lidt som vores kære Kim her på siden.
Men ret det syntes jeg nu han har.
Gravatar

#2 Johnny42 10 måneder siden

#1 Ja total enig her.
Gravatar

#3 Tubby 10 måneder siden

Tænker at der er større chance for at de unge beslutter sig for at tage et hvæs efter at have set rygning i en film eller på TV end at de får lyst til at skære folk i stykker? Hilsen en Storryger.
Gravatar

#4 ProfessorHansen 10 måneder siden

Jvf https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC28541...

"Conclusions
There is a direct link between viewing smoking scenes and immediate subsequent smoking behavior. This finding suggests that individuals attempting to limit or quit smoking should be advised to refrain from or reduce their exposure to movies that contain smoking."

Ligegyldigt er det derfor ikke.
Gravatar

#5 Star Trek fever 10 måneder siden

Mærkeligt at det så lige er rygning der smitter. Hvad med vold, vegansk livsstil, osv?
Get woke, go broke.
Gravatar

#6 BlackJesus 10 måneder siden

Der satme kæmpe forskel på at udøve vold og begynde at ryge. At folk ikke kan se det er helt kuk kuk.
Folk er jo normalt ikke psykopater til at de bliver påvirket af film til at man selv begynder at udøve vold, hvorimod cigaretter i film kan have en indflydelse. Hvis de unge ser sine største filmstjerner ryge en del, har det en indflydelse på dem. Det er påvist i Indien at flere begyndte at ryge cigar, pga en specfik skuespiller gjorde det i næsten alle film.
Det betyder dog ikke jeg er enig med Netflix, for der er forskel på hvordan du viser folk ryger. Det eksempel jeg snakkede om, handlede om at når skuespillerne røg var det meningen det skulle se åndsvagt sejt ud.

Skriv ny kommentar: