EU har fem uger til at godkende Disney-købet af Fox.

D. 21. oktober skal EU anført af den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager tage stilling til Disneys overtagelse af 20th Century Fox, skriver Deadline.

Processen kan føre til enten godkendelse d. 21. oktober eller en nærmere undersøgelse, som vil tage fem måneder.

Det amerikanske justitsministerium har allerede godkendt handlen til en værdi af 71,3 milliarder dollars – læs nærmere om det her.

Med købet af Fox vil Disney komme til at sidde tungt på Hollywood-tronen med over 40 procent af billetsalget i biograferne.Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 Geekalot 4 år siden

Kan vitterlig ikke se hvad EU skal blande sig i at et amerikansk selskab opkøber et andet amerikansk selskab. Ikke jeg går ind for at Disney skulle have lov til købet. Men det er endnu noget EU blander sig i, som ikke kommer dem ved.
Gravatar

#2 Bachone 4 år siden

Såå Eu og vestager siger nej, og så køber disney alligevel men man kan så bare ikke længere se disney film i eu.
Gravatar

#3 steadi07 4 år siden

#1 - mit bud er, at det er fordi, at salget også omfatter Fox’s europæiske virksomheder, og dermed skal EU’s konkurrencekontor undersøge om opkøbet kan risikere at skade forbrugeren.

Umiddelbart tænker jeg dog, at de ser på nogle andre aspekter end blot “Disney kan fremover fjerne endnu flere ting fra mine streamingtjenester!!”.
Gravatar

#4 Johnny42 4 år siden

Det er da godt at deri det mindste er en politiker, der kæmper for europæiske forbrugeres interesser.

Vi ved allerede i dag at Disney på det amerikanske marked kan stille krav til biograferne i forhold til, hvor meget der skal betales til Disney, hvor længe filmen skal køre i biografen og hvilke sale den skal køre i, alt sammen nogen der er dårligt for biograferne og biografgængerne. Disneys magt bliver kun større med en overtagelse af Fox, hvilken vil kunne gøre at de kan presse biograferne endnu mere. Sådan noget skal vi i hvert fald forhindre sker i EU.
Gravatar

#5 Mejse 4 år siden

#4 det kan alle selskaberne, disney kan ikke det fordi de er store, de kan det fordi de har de mest sælgende film, det er forresten det helt samme i europa, der er forhandlinger og begge parter kan jo kræve hvad de vil.
Gravatar

#6 Johnny42 4 år siden

#5 Det kan de jo så netop ikke. Virksomheder kan NETOP IKKE i EU gøre hvad de vil. Der er adskillige gange blevet uddelt millionbøder.
Gravatar

#7 Mejse 4 år siden

#6 de kan ikke gøre som de vil og har aldrig kunne, de kan gøre det samme i EU som i USA, nemlig stille visse krav i forhandlingerne.
Gravatar

#8 Johnny42 4 år siden

#7 Det er så derfor vi også har en konkurrencekommissær, der kan vurdere om de aftaler er lovlige, og om de udnytter deres dominerende stilling til at fortrænge andre. Så bare fordi man laver aftaler med biograferne er det ikke sikkert det er lovligt. Jeg kender ikke til juraen eller traktaterne, så udtaler mig ikke om det er lovligt eller ej.

Men under alle omstændigheder, hvis disse aftaler kan indgås er det ikke nogen fordel for hverken biografer eller biografgængere, og det har intet med Disney at gøre, men gælder uanset hvem, der indgår aftalerne.
Gravatar

#9 Mejse 4 år siden

#8 tja det kan du jo som sådan ikke rigtig vide :)
Gravatar

#10 kblood 4 år siden

Altså Disney are jo allerede enormt store, og det må da mildest talt kunne siges at ville være konkurrence forvridende hvis de overtager Fox, og det tænker jeg nok at de gør. Altså der er jo jo utvetydigt de største på markedet for film og serier og nu overtager de en af de største konkurrenter... hvis ikke det løftede nogle øjenbryn så ville der da være noget helt galt.

Skriv ny kommentar: