“The New Mutants” er endnu uden premieredato – men premieren bliver næppe på Disney+.

I sidste uge gav Disney premieredato til en lang række titler, der har været udskudt på grund af coronakrisen. “Mulan” og “Black Widow” fik begge ny premieredato, mens “Artemis Fowl” blev annonceret til Disney Plus.

Men intet nyt om “The New Mutants”, der ellers ville være oplagt til premiere på Disney Plus, som mangler indhold efter flere produktioner står stille – også på grund af coronakrisen.

Således får “The New Mutants” næppe premiere på Disney+, da HBO for otte år siden købte de amerikanske SVOD-rettigheder til film fra 20th Century Fox frem til og med 2022.

Og da “The New Mutants” er en Fox-titel, så ville en SVOD-premiere ikke kunne foregå på Disney Plus, men derimod hos HBO Max, der åbner i næste måned.

“X-Men: Dark Phoenix” har da også fået amerikansk streamingpremiere hos HBO – ikke Disney Plus.

Derfor har Disney ingen interesse i at sende “The New Mutants” direkte på SVOD. Derimod har de rettighederne til at sælge den digitalt, hvilket dog næppe sker. Det kunne Disney have gjort for længe siden – “The New Mutants” har været udskudt igen og igen.

Læs også ‘Distributørerne om genåbning af biograferne: Her er mulighederne i Danmark‘.

Tværtimod tyder det på, at Disney holder premieredatoen til “The New Mutants” åben, indtil der er konkrete planer om en genåbning af biograferne. Herefter kan X-Men-titlen blive én af de første nye film i biografen efter coronakrisen.


Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 MacGuffin 4 måneder siden

Disney har meddelt at "et par øvrige titler" muligvis vil blive udsendt på Disney+, alt efter hvor længe biograferne er tvunget til holde lukket. Men ellers bakker Disney fuldt op om det vindue de selv har opfundet og filmene vil først udsendes på Disney+ 3-4 måneder efter biografpremieren. Denne fremgangsmåde sikrer Disney den største indtjening, således at de fortsat kan producere film.

Skriv ny kommentar: