Palads er klar til pension, fortæller Asger Flygare Bech-Thomsen, der er direktør i Nordisk Film Biografer.

Nordisk Film Biografer har sammen med Bjarke Ingels Group i denne uge fremlagt en plan, der har til hensigt at nedrive den ikoniske Palads-biograf midt i København og i stedet opbygge en ny, moderne biograf.

Dermed vil det være slut med over 100 år med Palads, der i 1989 fik sin ikoniske pastelfarve, hvilket har gjort biografen til et kendt pejlemærke i Danmarks hovedstad.

Det skyldes, at Palads ikke længere er egnet til moderne biografdrift:

”Vi har stor veneration for den nuværende Palads-bygning, men har ikke lagt skjul på, at den med sine mere end 100 år på bagen er klar til at gå på pension. Bygningen er utidssvarende i forhold til moderne biografdrift og meget dyr at vedligeholde,” siger Nordisk Film Biografer-direktør Asger Flygare Bech-Thomsen til Filmz.

En nedrivning af Palads og opførelsen af en ny biograf er dog ikke på trapperne lige med det samme. Projektet er endnu ikke godkendt, og der skal desuden findes investorer til projektet, som angiveligt vil koste over en milliard kroner.

Læs også ‘Palads-plan: Skal rives ned – 6 billeder af ny biograf i København‘.

Derfor kan Nordisk Film heller endnu ikke løfte sløret for, hvordan den nye biograf bliver i detaljer:

”Vi er stadig tidligt i processen, og det er alt for tidligt at sige noget mere detaljeret omkring indretning og så videre. Nu går vi i gang med at afsøge muligheden for at finde en ekstern investor og bygherre, som vil være interesseret i at realisere projektet, herunder stå for udlejning af erhvervs- og butiksarealer. Men der forestår altså stadig en lang proces.”Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Justin 3 år siden

Lyder spændende

Skriv ny kommentar: