“Star Wars”, “Star Trek”, “Harry Potter”, “Indiana Jones”, “James Bond”. Filmselskaberne – og fansene – er glade for franchises, der giver biografgængerne mulighed for at vende tilbage til de kendte figurer og universer igen og igen og giver selskaberne mulighed for at bygge videre på allerede etablerede succeser.

På Filmz’ liste over Filmz i fokus er langt størstedelen af filmene franchises – eller potentielle franchises – og de mest populære filmserier har da også været særdeles lukrative for filmselskaberne i tidens løb.

“Harry Potter”-serien har omsat for svimlende 5,4 milliarder dollars på verdensplan, men de seks “Star Wars”-film er dog stadig den mest populære franchise igennem tiderne, hvis man tager højde for inflation.

Andre lukrative franchises tæller bl.a. “James Bond”, “Batman” og “Shrek”. For slet ikke at tale om “Avatar”, når efterfølgerne rammer biograferne…

Hvilke franchises synes du er verdens bedste? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (58)
Gravatar

#21 Collateral 11 år siden

#7: "Back to the Future" er også en særlig franchise i mine øjne. Fantasifuld og med massere humor. Derudover er den serie skide godt lavet, og har holdt sig til tre gode film, som hænger smukt sammen, især i betragtning af pausen imellem 1'eren og 2'erens optagelser.

Derudover må jeg nok erklærer mig enig med en masse mennesker, SW og LOTR er fantastiske. En del af LOTRs charme er en smuk sammenhæng, lidt ligesom BTTF, og måske endda i endnu højere grad. En serie som Harry Potter lider i høj grad under skiftende locations og skiftende instruktører/udtryk. Det ville have været rart i de film at de instruktører der kom efter den 1. fulgte hans stil en smule, eller i det mindste holdt sig til nogle af de grundregler der bliver sat for universet.
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone
Gravatar

#22 krille 11 år siden

Sergio Leones Dollar trilogi er sublime og så må jeg indrømme at Naked gun serien er placeret meget højt på min liste
Fear can hold you priosoner. Hope can set you free. Tagline. The Shawshank Redemption
Gravatar

#23 vapor 11 år siden

Lord of the Rings
Gravatar

#24 HonoDelLoce 11 år siden

krille (22) skrev:
Naked gun serien


Åh, how could I forget..

Men mit spørgsmål her er..

Hvornår er noget en franchise og ikke blot en "film-serie" ?

Jeg har altid forstået det sådan, at en franchise (i forbindelse med film) er når et univers vokser sig udover de film, som skabte universet.. Så som f.eks. Star Wars, der har affødt serier, legetøj osv.. Det samme gælder Indiana Jones, Terminator, Alien, LotR og The Matrix.. Ja, selv Die Hard har affødt action figurer !
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#25 Lard Hanson 11 år siden

Back to the Future og the Toxic Avenger.

Og Evil Dead!! De film havde jeg nær glemt.
Gravatar

#26 Ingemann 11 år siden

ALIEN
Gravatar

#27 natterjack 11 år siden

Det er sjovt så mange, der ignorerer "Diskutér"-delen og bare nævner deres yndlingsfranchise uden nogen grund, som om det er relevant eller interessant.
Gravatar

#28 Alex- 11 år siden

Saw-filmene er klart min favorit. De er gennemførte og godt udtænkt. Nogen vil måske mene at de bare er ligegyldigt splat, men så har I ikke sat jer nok ind i historien.
Ellers er Nightmare On ElmStreet og Grindhouse også gode bud på de bedste franchises. :)

(Selvfølgelig også StarWars, JamesBond osv., men de er lidt for obvious.)
Gravatar

#29 Lard Hanson 11 år siden

#27 - Man kan ikke diskutere smag. Hvis du har en favorit, kan jeg jo ikke sige, at det ikke er din favorit. Vi kan højst få en diskussion ud af, hvorvidt en serie kan betegnes som en franchise eller ej.

Men det er da stadig lidt sjovt at se hvor mange gange folk nævner de samme film, eller om der kommer nogle franchise op, som man ikke selv havde tænkt på.
Gravatar

#30 HonoDelLoce 11 år siden

Lares (29) skrev:
#27 - Man kan ikke diskutere smag. Hvis du har en favorit, kan jeg jo ikke sige, at det ikke er din favorit. Vi kan højst få en diskussion ud af, hvorvidt en serie kan betegnes som en franchise eller ej.


Hvilket vås.......

Så er der jo ikke nogen grund til at have et forum her på sitet? Personligt er jeg da bundhamrende ligeglade med OM andre folk kan lide en film eller ej...

Jeg vil gerne vide HVORFOR (eller hvorfor ikke) - og så har du jo en debat lige der.. Så kan man diskutere synspunkter osv, plus'er og minus'er ved film..

Jeg ved da, at flere film, jeg før har oplevet som værende kedelige eller dårligere, er blevet bedre efter at have fået en anden persons argumenter for det modsatte, og jeg derefter har genset filmen med de argumenter in mende..

Og selvfølgelig er der også plads til "diskussion" i det her emne (vil nu hellere kalde det en debat)..
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!

Skriv ny kommentar: