“Star Wars”, “Star Trek”, “Harry Potter”, “Indiana Jones”, “James Bond”. Filmselskaberne – og fansene – er glade for franchises, der giver biografgængerne mulighed for at vende tilbage til de kendte figurer og universer igen og igen og giver selskaberne mulighed for at bygge videre på allerede etablerede succeser.

På Filmz’ liste over Filmz i fokus er langt størstedelen af filmene franchises – eller potentielle franchises – og de mest populære filmserier har da også været særdeles lukrative for filmselskaberne i tidens løb.

“Harry Potter”-serien har omsat for svimlende 5,4 milliarder dollars på verdensplan, men de seks “Star Wars”-film er dog stadig den mest populære franchise igennem tiderne, hvis man tager højde for inflation.

Andre lukrative franchises tæller bl.a. “James Bond”, “Batman” og “Shrek”. For slet ikke at tale om “Avatar”, når efterfølgerne rammer biograferne…

Hvilke franchises synes du er verdens bedste? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (58)
Gravatar

#31 Lard Hanson 12 år siden

#30, jamen ingen siger jo hvorfor de kan lide de film, de kan lide ... Så held og lykke med debatten.
Gravatar

#32 dbbuu 12 år siden

Halloween.! De originale vel og mærket.!
Har altid godt kunne lide den spænding som filmene har, og så er Michael Myers jo super nice :)
Gravatar

#33 elwood 12 år siden

og så er Michael Myers jo super nice :)

Ahhh det vil jeg nu ikke kalde den backstabber 8-)
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#34 elwood 12 år siden

Jeg vil lige nævne Indiana Jones kort, og det primært på grund af 1 og 3.

Nu skal jeg passe på med ikke blot og fremhæve filmene, men mere som helhed.

Det hele handler om sammenhæng.

I 1'eren introduceres vi for Indiana Jones, på dette tidspunkt, ved vi ikke hvem han er, og dte er heller ikke ham der ses da filmen åbner, det er først da vi ser Manden med hatten (som scenen pudsigt nok også hedder: The Man with the hat, hvis jeg husker rigtig)

I 3'eren får vi så hele begyndelsen med, hvor vi ganske kort lige følge Indiana Jones som ung, og får lidt hentydning til det som har skabt ham som karakter, og faktisk ender det med at "skurken" har været med til og deffiner ham, det er ham som siger, noget med, You may hast lost this time, that doesn't mean you have to like it, hvorefter han giver ham Hatten Indy har hovedte ned af, hæver det op bamm, så er vi i nutiden i filmen, hvor Indiana Jones er blevet voksen.

3'eren endte også med og blive meget bedre end 2'eren, og det skyldes nok en del sammenspillet mellem Harrison Ford, og Sean Connery.

Indiana Jones Franchisen har så klassisk en filmhelt, som er så genkendelig, at vi bare behøver se skyggen af ham, og vi ved straks det er manden med Hatten, en effekt de første gang udnytter i 1'eren da Indiana Jones Besøger Marions Bar, og på blændende hvis i 4'eren, hvor starten er emminent udtænkt.

Plus John Wiliams Theme er den perfekte ledsager til Indiana Jones, ligesom Alan Sylvestris theme i BTTF filmene er til Marty Mcfly

Ja ok jeg kom så til og tale om filmene individuelt lidt, men det var lidt snak om hvorfor jeg holder så meget af Indiana Jones Franchisen.

Synes i øvrigt det fedt og se de fuldstændige dedikerede fans, som klær sig ud, i drømmer ikke om hvad Indiana Jones'ses Pisk koster! f.eks.

Og hatten, det blev faktisk sådan at der var et par gutter som havde set det sig som deres mission og lave den bedste Indy hat, og man kan virkelig gå i detaljen her, med brim skyggen, og de forskellige knæk, men det bar frugt, for da Spielberg og Co. sku lave Indy 4 var det dem som fik tjansen med og lave hatten, jeg var selv på Indy forummet da de ku afsløre lidt om det, det var en drengedrøm for dem.

Det samme med Star Wars synes det fedt og se de 100% dedikerede fans, der går så meget op i det, det er bare fedt.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#35 apocalypse_koa 12 år siden

Det er svært i mine øjne at vælge "Den bedste" da man jo ikke altid er i humør til en genre, så som andre herinde vil jeg lave en liste med mine top:

Som mange andre lægger Star Wars og Indiana Jones meget oppe. De er begge meget eventyrlige og er klare God imod ond film (især Star Wars) Desuden er man jo vokset op med dem, så det har jo også en stor betydning i mine øjne.

Ringenes herre er også en af dem. En fantastisk film serie som holder sig meget trofast til bøgerne. Der er noget episk over filmene som gør at den også er på listen.

Pirates of the Caribbean. Filmene i mine øjne er fantastiske og beviser at piratfilm stadig fungere i det 21 århundret.

Men igen undrer det mig noget at ingen nævner nogle Anime film da der i mine øjne er nogle fantastiske franchises der også.

Her vil jeg lige først nævne Neon Genesis Evangelion, som med Ghost in the Shell i sin tid har åbnet mine øjne for anime verdenen og vist mig at det ikke behøver at være virkelige personer på skærmen for at man bliver opslugt af universet eller føler noget for personener. I min mening er der mange "rigtige" film som ikke kommer i nærheden af nogle af de bedste anime´s.

Andre anime franchises jeg nævner er disse 4.

Clannad. Jeg er ikke den personer som normalt får en tår i øjnene når jeg ser drama etc. men med Clannad må jeg indrømme at det var svært at undgå. Man lever sig fantastisk ind i karakterene og følger dem gennem tykt og tyndt i livet gang. En franchises alle i min mening skal se (om man er til anime eller ej).

Naruto, One piece, Detective Conan. I mine øjne har de allerede bevidst at de høre til bladt toppen. De er stadig populærer, selv efter 10+ år hvor de er blevet vidst sæson efter sæson, film efter film, manga efter manga etc. Derudover fanger historierne mig stadig lige så meget, som da jeg så dem for første gang.

Gravatar

#36 filmz-T-bird 12 år siden

Nolan´s Batman film er på vej til at blive en rigtig god franchise.
Gravatar

#37 Buzz 12 år siden

Jurassic park og kom så den 4?hvor nå kommer den så på BD?
Gravatar

#38 Lord Beef Jerky 12 år siden

#37 Mit gæt er "aldrig".
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#39 Buzz 12 år siden

#37 så du hved ikke hvor nå Jurassic park komme på BD?
Gravatar

#40 Lord Beef Jerky 12 år siden

#39 4'eren? Nej.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"

Skriv ny kommentar: