Bob Iger indrømmer fejlagtig Star Wars-strategi – det gik for hurtigt.

Han har tidligere været inde på det, nu siger Disney-chef Bob Iger det klart og tydeligt: Disney har ikke håndteret Star Wars-franchisen optimalt.

Efter Disneys overtagelse af Lucasfilm i 2012 skulle pengene hurtigt tjenes hjem igen.

Derfor gik man væk fra den tidligere Lucasfilm-strategi om tre år imellem filmene i en Star Wars-trilogi.

Den nye trilogi blev således skudt i gang med “The Force Awakens” i 2015 efterfulgt af “The Last Jedi” allerede i 2017.

Derimellem fyldt man op med “Rogue One” i 2016 og “Solo” i 2018. Det var for meget:

”Jeg tror, vi måske kom til at sende for meget ud på markedet for hurtigt,” siger Iger til The New York Times.

Efter “Solo”-floppet tog Disney-ledelsen således en drastisk beslutning om at droppe en række “A Star Wars Story”-film – heriblandt film om Boba Fett og Obi-Wan Kenobi.

Således tager man en filmpause fra Star Wars-franchisen efter den kommende “The Rise of Skywalker”, der får premiere til december.

Herfra går der tre år, før den næste Star Wars-film får premiere i 2022.

Obi-Wan Kenobi-projektet bliver i stedet til en serie på Disney Plus – læs om det her.


Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 Mads47 4 måneder siden

Jeg synes personligt også Star Wars fungere bedst som et event, noget man venter på og ser frem til. Ikke at jeg ikke så frem til de forgående film, men var mest spændt på Episode 7 da den blev annonceret. Jeg synes personligt at 2 år mellem hver film er en udmærket ventetid, jeg har på nuværende tidspunkt svært ved at forstille mig at skulle vente til december 2020 for at se episode 9.
Gravatar

#2 FelixtheAvenger 4 måneder siden

Yes! Bob Iger siger noget der giver mening!
Gravatar

#3 The one is back 4 måneder siden

det okay måske nogle nå at see star was før de døde
Gravatar

#4 Johnny42 4 måneder siden

En af de store fejl var også at flytte Solo fra december til sommer. Så var det bare endnu en blandt mange blockbusters, samt der var under et halvt år fra TLJ.

Men de skulle også have besluttet hvilke film vi behøver i biografen. Vi behøvede ingen Solo origin Story, og heller ikke nogen Obi-Wan film, Yoda film, Boba Fett film.

Derimod det vi havde brug for var en Rise of Kylo Ren film, noget der også ser tvivlsomt ud nu.
Gravatar

#5 OliverDK 4 måneder siden

Jeg synes et eller andet sted sagtens Star Wars brandet kan bære en film om året, men som med eksempelvis DCU så virkede det (på mig) ikke som om man have sat sig ned og langt "the grand plan" inden man gik i gang med de første film. Det tager efter min mening tid og penge at opbygge et univers der fanger og fastholde det brede publikum og år. Det har man så ikke været villig til - hvilket Bob Iger jo inddirekte bekræfter med investeringen i Lucasfilm bare skulle tjenes hjem hurtigt.

Jeg synes det er ærgerligt når jeg tænker på hvilken fede historier der er gemt i det univers.
Gravatar

#6 SamDanx2 4 måneder siden

Bob Iger prøver at rede sin egen bagdel. Han ansatte Kathleen Kennedy og han valgt at skrotte hele Lucas outline for den nye trilogi. Disney har virkelig smadret deres køb med alt fra politisk korrekthed, hurtig fortjeneste og at ikke vil indrømme sine fejl. Problemet med den faldende interesse for star wars har intet med at franchisen ikke kan tåle en film om året men alt med dårlig planlægning og dårlig ledelse at gøre.
Gravatar

#7 Gridlock 4 måneder siden

Lad os ikke glemme Star Wars Galaxy´s Edge.
Disney´s store flotte Star Wars theme park, den må da være en kæmpe succes på højde med Disney land... nå nej det er den ikke den er faktisk en dundrende økonomisk fiasko for Disney.
Der besøger på ingen måde nok folk til og holde den kørende og alt de sælger der inklusiv billeterne er til overpris.

Man skulle tro at hvis alt var vel og Star Wars brandet kørte med 180 derudaf ville selv en star wars theme park kunne holde sig kørende uden de store problemer.

Men nej ser ud til at Disney har godt og grundigt smadret Star Wars, selv Star Wars episode 9 åbning er nu i et finansielt limbo, hvilke vil sige at der er en god chance for at den på ingen måde tjener det ind som investorende havde regnet med.

Og lad os heller ikke glemme det rygte som blandtandet overlod DVD/Doomcock har afsløret at der ikke bare er et cut af Star Wars episode 9 men flere og Star Wars episode 9 bliver klippet sammen efter hvad publikummet nu mener.

Så ja det ser godt nok ud til at Disney Star Wars er (for go sige det mildt) noget være rod, der på ingen måde giver det afkast Disney de havde håbet på.
Gravatar

#8 Geekalot 4 måneder siden

Hold nu op med det er Kathleen Kennedys skyld.
Har i været inde på imdb at tjekke hvor mange Blockbuster film hun har stået bag ?
Star Wars døde da Disney overtog det.
Det har intet med hende at gøre som det køre i dag, hun har chefer over sig, som skal lave profit overfor deres chefer. Du hendes hænder er meget bundne.
Og som der er kommet frem var der nogle der havde lidt for travlt med at tjene de penge hjem igen de havde betalt for Lucas Film.
Gravatar

#9 Gridlock 4 måneder siden

#8 Der er vi så delvist uenig det er ikke udelukket Kathleen Kennedy´s skyld.
Men hun har en stor del af ansvaret for hvad der skete, da man i de interviews der er med hende tydeligt kan høre at hun ikke er det mindste interesseret i star wars og kun interessere sig hvor meget LGBTQ+ og ekstremistisk venstre orienteret bullshit hun kan proppe ind.

Men nu siger jeg godt nok det ikke er 100% hendes skyld og det er korrekt ihvertfald hvis rygterne omkring de originale karakterer er sande.
rygtet vil vide at selv om Disney ejer rettighederne til det meste af Star Wars ejer de ikke rettighederne til de originale karakterer.
Det vil sige at hver gang de bruger dem skal de betale Lucas for brug af de her karakterer.

Det har Disney selvfølgelig ikke lyst til så derfor har de tænkt sig og dræbe de her karakter og erstatte dem med de nye karakter, sådan at de kan slippe for og skulle betale Lucas noget som helst.

Rygtet vil ydermere vide at Rian Johnson faktisk fik besked på fra Kennedy (noget hun sikkert har fået og vide fra starten fra hendes overordnet skulle ske) at han skulle slå Luke ihjel.
Og siden de så senere har vidst sig og slå fejl har har Disney besluttet og køre damage control mode og kyle Rian Johnson ind under bussen sammen med the Last Jedi og håbe på at de med J.J Abrams kan få alle de gamle fans af Star wars til og glemme The Last Jedi og vende tilbage til biografen.

Så Kathleen Kennedy´s har sin del af ansvaret over for at tingene gik galt med Star Wars, hun stod 100% bag the Force is Female sloganet samt at hendes personlige politik skulle smides ind i filmen.
Med hensyn til de andre blockbuster film hun har stået bag, kan man tænke om ikke det er sket på trods af hende istedet for på grund af hende.
Gravatar

#10 BlackJesus 4 måneder siden

Altså var der udsigt til Star Wars før Disney overtog Lucasfilm? Nej, så stop jeres tuden, med at Star Wars er dræbt. Star Wars har kun mistet sin sjæl. Det er trods alt den verden vi lever i nu.

Skriv ny kommentar: