Lucasfilm-skaber George Lucas kritiserede Disney for “Star Wars”-debuten “The Force Awakens” – der var for lidt nyt og for meget af det gamle.

George Lucas var ikke tilfreds med den strategi, som Disney valgte for “Episode VII”, der fik kritik for at minde om “A New Hope”.

Nu erkender Disney-chef Bob Iger, at George Lucas havde ret:

”Han tog ikke fejl, men anerkendte heller det pres, vi var under om at give glødende fans en film, der føltes som indbegrebet af ‘Star Wars’. Vi skabte bevidst en verden, der visuelt og i tone var forbundet til de tidligere film for ikke at komme for langt væk fra det, som folk elskede og forventede, og George [Lucas] kritiserede os for netop det, vi forsøgte at gøre,” siger Iger ifølge MovieWeb.

Lucas havde selv pitchet en idé til den nye Star Wars-trilogi til Disney, men det var ikke den retning, man ønskede – læs om det her.

Bob Iger er dog stadig overbevist om, at retningen med “The Force Awakens” var den rette for Star Wars-franchisen:

”J. J. [Abrams] opnåede det næsten umulige – at skabe en perfekt bro imellem det, der var, og det, der skulle komme.”

“Star Wars: The Rise of Skywalker” får premiere d. 18. december.


Vis kommentarer (20)
Gravatar

#11 FelixtheAvenger 11 måneder siden

Som om George Lucas kunne havde gjort det bedre. Og desuden ER The Force Awakens en god film.
Yippee ki yay, motherfucker
Gravatar

#12 PhoenixRising 11 måneder siden

Det største problem med prequels var jo nok at Marcia Lucas ikke længere var med i arbejdet på filmene. De fleste folk glemmer hvor vigtig Marcia var for de originale Star Wars film. Det var hende der redigerede filmene, det var hende som ændrede på script og dialog. George lyttede til hende, indtil de blev skilt.

Marcia ville jo nok have skåret Jar Jar væk, og skåret en del andre ting væk fra prequels.
Gravatar

#13 Gridlock 11 måneder siden

#12 Måske måske ikke, vi skal ikke glemme at C3PO og R2D2 også til tider var indbegrebet af den slapstick humor som Lucas holder meget af.
I the prequels blev Jar Jar Binks indført som en erstatning til den humor der normalt ville blive leveret af R2D2 og C3PO.
Den var bare skruet lidt for højt op, så tror muligvis at Marcia muligvis ville ha skruet det lidt ned.

Også det var planlagt tidligt i produktionen af episode 2 at Jar Jar ville være blevet en diplomat og snakke meget mere afmålt men af og til flade tilbage i hans gamle måde og snakke på hvis han blev meget opstemt eller glad.

Scenen ville ha udspillet sig sådan at Jar Jar ville møde Anakin og ville sige: "Little ani misa moi moi glad... i mean i am very pleased to see you again."
Dette blev dog skrottet og Jar Jar blev mere eller mindre skåret ud.

Også Lucas er ikke så god en indstruktør når det kommer til og fortælle skuespillerne hvad de skal gøre.
Ved Darth Maul spurgte en af skuespillerne hvad hans motivation var og hvordan hans karakter skulle være, hvor til Lucas svarede "just act evil."

Synes også at Lucas virkede lidt som et barn i en slik butik der kun havde fået en begrænset mængde slik før og nu fik og vide ta alt hvad du kan spidse, i the Prequels.

Hvilke også på en måde er forståeligt når man høre om det mareridt det var og lave den originale trilogi med alle de problemer Lucas havde.
Blandandet med at Mos Eisley skulle være en travl havne by men virker temmelig tom (fordi der ikke var råd til og sætte mere ind) at dødsstjernen eksploderet med en standard eksplosion som mange andre film havde brugt, Yoda dukken ikke altid virkede, eller at sætdesignerne var begyndt og bygge et lava sæt fordi det originale udkast til Return of the Jedi, nævnte at kejseren ville være på en lava planet.
Det var millioner ud a vinduet da det sæt måtte blive skrottet fordi det ikke var med i filmen.

Så var det så meget nemmere bare og ordne det hele ved og sætte skuespillerne foran en blå skærm og smide en masse special effekts ind.
Problemet er så som nævnt før at jeg synes han gik for langt, smed for mange special effekts op og måske ikke lige standsede op og spurgte om det nu var nødvendigt.

Disney´s TFA og TLJ går alt for langt i begge ender og Mauler beskriver problemer langt bedre end jeg kunne.
Dog er der muligvis en grund til at Disney behandler de originale Star Wars karakter på den måde de gør/slår dem ihjel.

Disney (på trods af de har købt rettighederne til Star Wars) ejer ikke HELE Star Wars.
De originale karakter tilhøre stadigvæk George Lucas, så hver gang Disney bruger dem, skal de betale Lucas for brugen af dem.
Det har Disney BESTEMT ikke lyst til, så de har istedet valg og dræbe de gamle karakter og sætte deres egne ind på den måde kan de lave Star Wars uden og skulle betale noget som helst til Lucas.

En fin nok ide på papiret... men nu er problemet så bare at de karakter de erstatter dem med, er kedelige og uinteressante og få hvis ingen gider og se dem.

Gravatar

#14 Mejse 11 måneder siden

#13 ret sikker på dine ide om rettighederne til de originale karakterer er forkert, det er nogen writers guild regler omkring royalties når man har opfundet en original karakter, men dem betaler de uanset hvad til andre forfattere og den slags, så det er ikke rettighederne til dem han stadig har, han får bare royalties :)

lige meget hvad er det du fremlægger som fakta altså kun rygter, og ikke rigtig rygter der giver mening :)
Gravatar

#15 Tyler Durden 11 måneder siden

The Force Awakens manglede I den grad fantasi og kreativitet. Den virkede hul og overfladisk. Ikke nogle nye spændende idéer, eller karakterudvikling, man for alvor kunne blive fanget af. At de endte med at følge A New Hope i så skabalon-agtig en grad, grænsede til det latterlige. Jeg var godt nok skuffet, og følte mig taget ved næsen, da jeg gik ud af biffen i sin tid. Den dårligste af samtlige Star Wars film efter min smag. Kan sagtens følge George Lucas. Det skal siges at den måde de behandlede Luke på, som karakter i efterfølgeren, The Last Jedi, ødelagde det billede jeg, og mange andre, havde af ham. En karakter som George Lucas med stor succes havde bygget op. Det var sgu lidt hårdt at se på. Samlet var The Last Jedi dog langt mere interessant, og bedre, som film. I lyset af dette, og især The Force Awakens, virker George Lucas tre prequels lige pludseligt som langt mere interessante, og faktisk bedre, film. Intet slår dog de 3, fra den originale trilogi!
"I love the smell of napalm in the morning..."
Gravatar

#16 Tyler Durden 11 måneder siden

FelixtheAvenger (11) skrev:
Som om George Lucas kunne havde gjort det bedre. Og desuden ER The Force Awakens en god film.


Nej! Slet ikke enig. Læs min ovenstående kommentar.
"I love the smell of napalm in the morning..."
Gravatar

#17 Gridlock 11 måneder siden

#14 Nope rettigheder er noget værre rod.
Prøv og sæt dig ind i hele CBS og Paramount misæren omkrig Star Trek, eller Wing commander spillende hvis jeg husker ret ejer Chris Roberts rettighederne til universet men ikke navnet eller de 5 andre spil.

Så han kan producere spil i Wing commander universet men må kalde dem for Wing Commander EA kan genudgive de originale 5 spil og udgive spil ved navn Wing Commander men de må ikke være sat i Wing commander universet.

... på den anden side lad være med og sætte dig ind i rettighedsrodet det kan give selv den mest hårdføre person i universet hovedpine.
Gravatar

#18 Mejse 11 måneder siden

#17 men alt det er jo bare fuldstændig irrelevant :)
Gravatar

#19 Gridlock 11 måneder siden

#18 ikke helt, det er en illustration i hvordan rettigheder er noget rod og fordi du ejer rettighederne til en franchise er det ikke ensbetydende med at du ejer alle rettighederne.
Et andet eksempel kunne være Infinity Wars originalt var det ikke Hulk der advarede Doctor Strange mod Thanos, men Silver Surfer.
Men Marvel havde ikke rettighederne til Silver Surfer så de kunne ikke bruge ham, så det blev Hulk i stedet.
et andet eksempel kunne være Guardians of the Galaxy 2 hvor Stan Lee cameo er hvor han taler med et par Watchers, den eneste grund til de kunne bruge dem var fordi ingen af dem hed Uatu kunne de bruge dem.

Så med alle disse eksempler plus vi ser at ved Disney´s Star Wars theme park Galaxy´s Edge bruger de ikke de originale karakterer.
Virker rygtet at de ikke har rettighederne til de originale karakter ikke særlig langt ude.

Tror Solo var lidt ala det samme som CBS og Paramount hvis karakteren var tilstrækkelig anderledes fra den originale karakter kunne de bruge ham.
Gravatar

#20 Mejse 11 måneder siden

#19 jep der er masser af eksempler på rettigheder KAN være noget rod, ikke at de skal være det, så igen jo det er fuldstændig komplet irrelevant :)

og jo selv med de meget få eksempler virker det stadig fint langt ude, og om det virker langt ude eller ej, så ændre det ikke på at det stadig bare er rygter og du fremlagde det som fakta :)

Skriv ny kommentar: