Lucasfilm-skaber George Lucas kritiserede Disney for “Star Wars”-debuten “The Force Awakens” – der var for lidt nyt og for meget af det gamle.

George Lucas var ikke tilfreds med den strategi, som Disney valgte for “Episode VII”, der fik kritik for at minde om “A New Hope”.

Nu erkender Disney-chef Bob Iger, at George Lucas havde ret:

”Han tog ikke fejl, men anerkendte heller det pres, vi var under om at give glødende fans en film, der føltes som indbegrebet af ‘Star Wars’. Vi skabte bevidst en verden, der visuelt og i tone var forbundet til de tidligere film for ikke at komme for langt væk fra det, som folk elskede og forventede, og George [Lucas] kritiserede os for netop det, vi forsøgte at gøre,” siger Iger ifølge MovieWeb.

Lucas havde selv pitchet en idé til den nye Star Wars-trilogi til Disney, men det var ikke den retning, man ønskede – læs om det her.

Bob Iger er dog stadig overbevist om, at retningen med “The Force Awakens” var den rette for Star Wars-franchisen:

”J. J. [Abrams] opnåede det næsten umulige – at skabe en perfekt bro imellem det, der var, og det, der skulle komme.”

“Star Wars: The Rise of Skywalker” får premiere d. 18. december.


Vis kommentarer (20)
Gravatar

#1 Gridlock 3 måneder siden

Mange er nu begyndt og gå ind og forsvare the prequls og sige at de var meget bedre end de var og ja de er bedre end TLJ.
Men så var de heller ikke bedre.
Jo vidst hvis man fortæller dem i Alex Jones still lyder de fede.
Problemet er at Lucas er god til og komme op med et overordnet plot og presse effekterne fremad, men han er ikke særlig god når det kommer til historie fortælling og karakterer og det led the prequls under
For mange effekter og ikke nok fokus på historien og karaktererne.
Gravatar

#2 Johnny42 3 måneder siden

Nej, han havde ikke ret mht. TFA. Rigtig meget nyt og slet ikke samme historie eller udvikling for karaktererne. Ja man kunne have erstattet yet another deathstar med en anden trussel til sidst men er det virkelig en deal-breaker for folk?

JJ Abrams havde modet til at fjerne Luke Skywalker fra filmen, så det interessante blev at søge efter Luke. Hvordan han så blev behandlet i TLJ er så en helt anden historie.
Gravatar

#3 The one is back 3 måneder siden

Johnny42 der 10 % som er nyt
Gravatar

#4 Mads47 3 måneder siden

Jeg synes nu også man skal have øje for at de perioder hvor George Lucas var med til at fremme den tekniske udvikling var i 77 og 99. I 1999 var CGI stadig et nyt og utæmmet måde at bruge mediet på.

Generelt er der ikke sket meget for film mediet siden 2009 med Avatar, hvor 3D blev stort. Men i bund og grund var det en niche bølge.

Jeg synes dog at de nye Star Wars film har været med til at rykke på visse grænser. I Rogue One genskabte man Peter Cushing som Tarkin, hvilket har været med til at skubbe udvikling i den form for CGI. Plus mange af de praktiske effekter har også været med til at raffinere og udvikle nye teknikker.

Men det er klart at film i hvad man nok vil beskrive som films tekniske golden age ikke rigtig laver de store spring som man har set tidligere.

Noget helt andet er at Fans nok ikke ville have kunne lide George Lucas film. Hans planer var jo at dukke dyber ned i midichlorians og den del af universet. George gik jo slet ikke ind for Nostalgi.
Gravatar

#5 nathue 3 måneder siden

Mmmmmm en hel trilogi om midichlorians fyldt med ‘Lucas-dialog’..
Gravatar

#6 Johnny42 3 måneder siden

#3 Det er mærkeligt at ville have noget nyt i et univers der stort set ikke har forandret sig i adskillige 1000 år. I stort set alle spil er det den samme teknologi, der bruges, og der er jedi-, sith-, empire-,rebel- lignende fraktioner.

En af de store fejl var måske at de ikke fra starten havde kald dette for The Skywalker Saga, for så ville det være klart at der ville komme sammenfald. Problemet har nok også været at nogen i fan-basen har været for utålmodige.

Meningen var jo(eller min forhåbning i hvert fald) at det de i starten kaldte Star Wars: Anthollogy(indtil de af uransalige årsager blev omdøbt til A blab), var de film, hvor de ville forsøge noget anderledes og måske eksperimentere lidt.
Gravatar

#7 Geekalot 3 måneder siden

De første 3 fra 70erne og starten af 80erne, var i orden. Siden da, er der ikke kommet noget rigtig godt Star Wars.
De er så også svære at slå. Men til den pris Disney gav, så skulle man da tro de lagde lidt i det...
Gravatar

#8 Johnny42 3 måneder siden

I Rogue One blev der vist også foretaget massive reshoots, angiveligt fordi den var for War like/Dark. Selvom jeg ikke har set hvordan filmen var før tror jeg samtlige reshoots trak filmen i en dårligere retning for mig. Her havde Disney chancen for at gøre noget anderledes og fik kolde fødder.
Gravatar

#9 The one is back 3 måneder siden

tænk hvis midichlorian belive stor some et monster der kuune bruge force power
Gravatar

#10 OliverDK 3 måneder siden

Jeg havde da ikke haft noget i mod en mere dark Rogue One, men ud af de nye Star Wars film har det været den eneste jeg synses var flere gensyn værd.

TFA fandt jeg mildt underholdende, men den manglede i den grad forståelse for karakteropbygning, som gjorde at jeg intet forhold have til nogen af hovedkarakterne med undtagelse af de gamle kendinge, men netop kun fordi jeg kendte dem.

TLJ kunne jeg simpelthen ikke slæbe mig igennem og jeg måtte forlade bio'en. Andre finder den glimrende og det er fin fin. Vi har jo alle forskellig smag og min er jo ikke mere rigtig end andres.

Solo tjah jeg fandt den var bedre end det ry den fik, men igen den type af film jeg kun vil se på en søndag med tømmermænd på sofaen, hvor jeg alligevel ikke "er helt tilstede".

Jeg må indrømme, at jeg synes Disney Star Wars har skuffet fælt. Jeg synes deres problem er de er gået efter de hurtige penge og derfor har manglet at bruge energi på at lave overordnet og langsigtet plan (som Marvel eksempelvis har gjort). De manglede simpelthen at investerer den tid det tager at bygge op for bunden - både en langtsigtet historie og nogle nye karakterer folk kan finde en "connection" med. Derfor har interessen måske ikke fanget det super brede publikum.

Jeg tror dog ikke på George Lucas kunne have gjort det bedre.

Skriv ny kommentar: