Disney-arving Abigail Disney raser over Disney-ledelsen efter lønstop for almindelige ansatte.

I denne uge vil Walt Disney Company stoppe med at betale løn til 100.000 ansatte i selskabets forlystelsesparker og hoteller, der holder lukket på grund af coronakrisen.

Det vil spare Hollywood-giganten for 500 millioner dollars om måneden. Der bliver dog ikke skåret ned på aktionær-udbytte og bonus til cheferne hos Disney, skriver Financial Times.

Således plejer Disney-selskabet hvert halve år at udbetale 1,5 milliarder dollars i udbytte, hvilket altså ville kunne betale løn til de 100.000 ansatte i tre måneder – i stedet må de nu på understøttelse fra staten.

I coronakrisens tidlige fase gik Disney-cheferne ellers ned i grundløn, indtil covid-19-situationen igen er under kontrol, men det er en lille del af lønnen, meddeler Abigail Disney, der er barnebarn af Roy O. Disney, som grundlagde selskabet sammen med Walt Disney.

Således er det de lukrative bonus-ordninger, som er den reelle løn for Disney-cheferne – og den bliver der altså ikke pillet ved, selv om de almindelige ansatte må undvære løn.

Læs også ‘Netflix er nu mere værd end Disney‘.

Abigail Disney har derfor en klar besked til ledelsen: ”What the actual f****?????” skriver arvingen på Twitter som reaktion på ledelsens beslutninger.


Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 BlackJesus 3 måneder siden

Jeg kan heller lide Disney med den nuværende ledelse, men Abigail har en klar agenda. Hun lyder som en der er misundelig. Dog har hun ret, men hun lyder bare ekstremt hysterisk. Tror heller ikke særlig mange tager hende seriøst. Hun kunne så være eksemplet og donere hendes del af udbyttet til de fattige der er ramt økonomisk af corona.

Skriv ny kommentar: