John Boyega er bestemt ikke tilfreds med behandlingen af farvede karakterer i Disneys Star Wars-trilogi.

Han blev fremhævet som én af de absolut mest centrale karakterer i den første trailer til “The Force Awakens” i rollen som Finn – på linje med Daisy Ridley og Adam Driver som Rey og Kylo Ren.

Men hvor Rey og Kylo Ren endte som de to bærende karakterer i “The Rise of Skywalker”-finalen, så blev John Boyegas karakter sammen med Rose Tico (spillet af Kelly Marie Tran) reduceret til statister.

Det udtalte John Boyega tidligere på året hård kritik af. Både Finn og Rose Tico blev således mødt med racistiske angreb oven på “The Last Jedi”.

Og hvad gjorde Disney? De degraderede de to til mindre roller i stedet for at forsvare deres to farvede karakterer med mere spilletid i “The Rise of Skywalker”.

Nu fortæller John Boyega til The Hollywood Reporter, at Disney efter den offentlige kritik har mødtes med ham for at redde trådene ud:

”Der var en del forklaringer fra deres side om, hvordan de så på sagen. De gav også mig en mulighed for at forklare, hvordan min oplevelse var,” siger John Boyega.

Læs også ‘John Boyega kommenterer Colin Trevorrows “Star Wars 9”‘.

Senest har John Boyega kommenteret på Colin Trevorrows kasserede “Episode IX”, hvor Finn var udset til at spille en nøglerolle.Vis kommentarer (15)
Gravatar

#1 flumz 3 år siden

fuuuck jeg er træt af alt skal handle om farve, det kunne vel ikke være fordi rose tico og finn var uinteressante karaktere? eller bare dårlig skuespil? (synes hvertfald ikke kelly gjorde det godt)
Gravatar

#2 Reborn Sith 3 år siden

#1 Enig. Der var vist ingen tvivl om at episode 9 var Rey og Kylo's film, hvilket jeg har det godt med. Ville dog gerne have set lidt mere til Finn's forcesensitive side.
It's all good man. Saul Goodman
Gravatar

#3 Deadpoolz 3 år siden

måske er det IKKE om farve, men om at hans karakter var RØV kedelig, selv Rey, som hvid, havde en kedelig karakter :/
Gravatar

#4 Johnny42 3 år siden

Nu er det jo så ikke kun farvede det er galt med. Domhnall Gleesons karakter Armitage Hux blev kørt under en damptrumle i The Last Jedi, så hans karakter ikkr kunne reddes i IX, og Gwendoline Christies karakter Captain Phasma viste potentiale i markedsførring til The Force Awakens, men endte som en ubrugelig karakter, der blev dræbt 2 gange uden at have opnået noget brugbart.

Så man kan kigge meget snæversynet på sig selv, eller se bredere, hvor flere ikke fik den behandling de fortjente uafhængig af om de er hvide eller farvede. Men fokus-området for den tredje trilogi har hele tiden været Rey og Ben, så hvis der skulle være mere fokus på Finn, så skal det være i en stand-alone film, eller animeret, eller en bog.
Gravatar

#5 jonaspvideovidjo 3 år siden

Jeg kan sagtens forstå ham. Husker tydeligt hvordan der var meget kritik af han og Rose's sideplot i TLJ, hvilket måske er forståeligt nok, men den racistiske kritik af Rose Tico af mange SW-fans var IKKE ok!

(Og ja kritikken var ofte racistisk, da den for det meste var baseret på, at hun ikke lignede "en der hørte til i SW-universet", formegentligt fordi hun var asiat. Der var absolut intet galt med hendes skuespil, det var hendes udseende folk ikke synes passede.)

Og hvad gør Disney så efter denne kritik? De reducerer karaktererne, og især Rose, netop til statister, i stedet for at stå ved dem. Er 100% på hans side!
Gravatar

#6 BlackJesus 3 år siden

flumz (1) skrev:
fuuuck jeg er træt af alt skal handle om farve, det kunne vel ikke være fordi rose tico og finn var uinteressante karaktere? eller bare dårlig skuespil? (synes hvertfald ikke kelly gjorde det godt)


Ja hvem gjorde dem uinteressante?

Hvis man kigger på de 5-10 største roller i trilogien var Rey efter min mening den dårligste skuespiller. Hun eller hendes skuespil passede slet ikke ind i den univers.
Gravatar

#7 Mads47 3 år siden

#5 Helt enig, Disney lavet efter min mening en kæmpe brøler ved at bøge sig i støvet og derved efterkomme "ønsket" fra en af de mest hadske grupper af "fans". Selvom det er en karakter jeg ikke bryder mig om, så burde de aldrig have reduceret hendes rolle til en glorifed statist. I mine øjne sender det et forkert signal til en omverden.
Gravatar

#8 Skak2000 3 år siden

Problemet er at Star Wars 7-9 ikke var gennemtænkt fra starten af.
Der var ikke lagt en overordnet og gennemtænkt plan.
Det blev til 3 film, hvor historien knap og nok hang sammen.

Den første film blev primært båret af nostalgi og det oprindelige cast. Kombineret med mystik af hvad der er sket... Flotte effekter og scener.

Men når script ikke er skruet ordentligt sammen. Så har skuespillerne ikke en chance for at løfte filmen. Specielt ikke til de store forventninger.

Det eneste der er tilbage af Star Wars er The Mandalorian.
Den er heldigvis primært bundet op på de gamle film. De forsøger ikke at opfinde alt muligt nyt, der skal skabe en wow effekt.
De arbejder inde for det allerede skabte univers, hvilket er en fornuftig fremgang måde.
Gravatar

#9 Geekalot 3 år siden

Men han er jo vitterlig ikke særlig god i den rolle, så hvorfor skulle han også have mere skærmtid så?....
#8 finder også The mandalorian noget det bedste siden Lucas lavede de første 3 star wars film.
Gravatar

#10 dundas 3 år siden

Han er bare ikke en god skuespiller og helt fejlagtigt castet i rollen. Så er den ikke længere. Filmene og plottet set over de tre film er ikke SW værdigt i mine øjne.

Skriv ny kommentar: