I august blev det annonceret, at instruktøren David Mamet ville stå bag en ny filmatisering af “Anne Franks dagbog”, der stod til at blive produceret af Disney, hvis produktionschef, Oren Aviv, var i gang med at udvikle projektet.

Filmen ville delvis blive baseret på et teaterstykke af Albert Hackett og Frances Goodrich og delvis på Mamets egen fortolkning.

Nu viser det sig, at den fortolkning er noget mere ekstrem, end Disney havde regnet med, og studiet har derfor valgt ikke at give sig i kast med projektet.

I stedet for at basere filmen på historien i den autentiske dagbog vil Mamets version omhandle anti-semitisme i vore dage og følge en ung jødisk pige, som rejser til Israel og lærer om de forfærdelige følger af selvmordsbomberne.

En Disney-producer beskriver projektet som ”meget intens, mørk og uhyggelig,” og det er nu uvidst, om Mamet vil kunne finde et andet filmstudie, der tør kaste sig over filmen.

Se også: David Mamet laver ny udgave af “Anne Franks dagbog”.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#1 Neslom 12 år siden

De erstatter bare menneskerne med chihuahuaer, så skal Disney nok sige god for det

Ellers et spændende projekt
Gravatar

#2 nerdalmighty 12 år siden

Det er da en skam, for den nye fortolkning lyder da egentlig rigtig interessant. Der må da være nogen der har mod på at lave den.
Bøgerne.dk - Danske boganmeldelser på nettet
Gravatar

#3 loki 12 år siden

I stedet for at basere filmen på historien i den autentiske dagbog vil Mamets version omhandle anti-semitisme i vore dage og følge en ung jødisk pige, som rejser til Israel og lærer om de forfærdelige følger af selvmordsbomberne.


Umm... måske de så også skulle lave en med modsat fortegn...
www.peakoil.dk
Gravatar

#4 jessup 12 år siden

#3 "de fantastiske følger af selvmordsbomberne":)?
This is just until June
Gravatar

#5 keitel 12 år siden

Disney er nogle vatpikke!
Gravatar

#6 the_paki_don 12 år siden

#5 Disney er nu heller ikke et "brand", man associerer med et projekt som beskrevet i nyheden. De prøver at holde en stil, der hedder "familievenlig underholdning", som gør dem letgenkendelige og stabile indenfor deres hverv.

Warner Bros. mener jeg, er det selskab, der udviser mest alsidighed i deres filmkatalog gennem årene, men projektet er måske "for småt" til dem. Måske en af de der mindre divisioner, som "Paramount Vantage" og "Fox Searchlight" ville være mere passende for denne film. Måske skulle Disney lave sådan et firma. Så de kan lave projekter, der er lidt udenfor deres genkendelses zone, men ikke direkte er linket til dem.
Gravatar

#7 lasse78 12 år siden

Jeg syntes det er på tide at Disney pumper lidt horror film ud af deres maskine!!
http://lasseelkjaer.dk/
Gravatar

#8 Skeloboy 12 år siden

#3 - ikke at vi skal diskutere den konflikt nu, men giver dig ret.

Og ja, Disney er nogle vatpikke, men er andet forventet? Ville ødelægge en helvedes masse for dem, hvis de producerede andet end den familievenlig underholdning. Og lidt lødig feel-good er jo også fint til tider :)
Gravatar

#9 spand-online 12 år siden

#7

Gætter på du ikke har set Clock Stoppers?
Det er horror på højt plan :)
Gravatar

#10 Highland Park 12 år siden

Jeg tror, at jeg vil filmatisere Karen Blixens "Mit Afrika". Den kommer til at omhandle en afrikansk frisør på Vesterbro i København, som konfronteres med den almene danskers vrede, fordi hun laver dreadlocks på samtlige af sine kunder.

Anders Thomas Jensen står for manuskriptet.
... as surely as there's a mouse behind your ear.

Skriv ny kommentar: