Kineserne gider ikke at se “Star Wars”-film – nu tager Disney på charmeoffensiv i Kina.

MCU er meget populært i Kina, der til næste år forventes at overhale USA som verdens største biografmarked. Men det er “Star Wars”-filmene til gengæld ikke.

Da “The Last Jedi” fik premiere i Kina blev “Star Wars”-filmen taget af plakaten efter kun to uger – få ville se den.

Årsagen er, at Kina ikke har noget forhold til den originale “Star Wars”-trilogi, hvorimod amerikanske fans tropper op til Star Wars Celebration-konventet for at dyrke universet. Forskellen er stor.

Derfor forsøger Disney sig nu med en stor Kina-indsats for at få kineserne til også at elske “Star Wars”-universet.

Disney har til formålet hyret kinesiske Tencent, der har andele i Activision, Epic Games samt China Literature.

Sidstnævnte vil nu oversætte og distribuere 40 “Star Wars”-romaner, ligesom der vil blive skrevet en ny kinesisk “Star Wars”-bog med en kinesisk helt.

Den nye “Star Wars”-historie vil blive skrevet med kinesisk fortællestil for at forsøge at udbrede “Star Wars”-universet til kineserne, skriver IndieWire.

Læs også ‘“Rogue One”-skuespiller: Derfor flopper “Star Wars” i Kina‘.


Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 Mads47 8 måneder siden

Giver mening, det er et stort marked og et Star Wars har haft svært ved at komme ind på.
Gravatar

#2 Johnny42 8 måneder siden

Personligt synes jeg Chirrut Imwe er langt mere interessant end Cassian Andor, og forstår ikke, hvorfor de ikke kom med en serie om ham før Rogue One.

Men for mig har race aldrig spillet nogen rolle i forhold til Star Wars. Faktisk eksisterer der ikke race-begrebet inden for mennesker, det er bare mennesker, der ser forskelligt ud, og når de beskrives er det som regel på deres udseende, som at en er mørk i huden, men de bliver ikke placeret i underkategorier.

Race-spændingerne er heller ikke mellem mennesker, hvor det virker til alle har lige muligheder uanset udseende. Helt anderledes forholder det sig så for ikke-mennesker, hvor specielt imperiet holdt dem nede, og det virker til at fortsætte med First Order, hvor den eneste non-human jeg har set på first ordets side, er Snoke.
Gravatar

#3 Gridlock 8 måneder siden

Det kommer ikke til og gøre nogen forskel, hvis filmen er inficeret med en masse venstre orienteret politik hvad de i Kina kalder for Baizuo.
Så holder de sig LANGT VÆK fra filmen.

Så hvis Disney vil ind i kina med Star Wars skal de først skære alt Baizuo ud af deres film.
Gravatar

#4 Mejse 8 måneder siden

#3 det er altså imponerende hvordan du kan få alt til at handle om det :)

tror du skal finde dig nogen flere kinesiske venner :P
Gravatar

#5 Gridlock 8 måneder siden

#4 Eller også har jeg gode informationer.
De fleste kilder er enige om at grunden til at TLJ ikke fejlede i kina var på grund af at kineserne blandtandet synes der var for meget Baizuo i den.

Så det er ganske fint og påpege at hvis Disney forsat fylder deres star wars film op med Baizuo, for de næppe den store succes i Kina.
Gravatar

#6 Bishop 8 måneder siden

#5
Det kunne også tænkes at Star Wars ikke har samme nostalgiske betydning for kineserne som det har for den vestlige verden. For dem kan det bare være endnu en sci-fi historie fra Hollywood.
Gravatar

#7 Mejse 8 måneder siden

#5 gode informationer er en ting du ikke har og aldrig har :) masser af spekulative information altid men aldrig noget man faktisk kan bygge noget op omkring :)

så nej det er ikke grunden til du gør det :)

men sådan ender det jo når man altid kun søger information fra steder der bekræfter ens fordomme :) det er alligevel meget rart altid at blive bekræftet på den måde, men god information er det altså ikke
Gravatar

#8 Gorman 8 måneder siden

#5 og 7
Jo jo, det er skam meget sandsynligt at alle kinesere er højreorienteret, hvilket er årsagen til at Star Wars fejler i Kina. Disneys forretningsanalyse er dermed helt forkert. Eller not :)

Igen: verden er lidt mere kompliceret og nuanceret end mange radikale fløje på begge sider ønsker at forholde sig til.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#9 Mads47 8 måneder siden

#2 helt enig, han er en af mine yndlings karakter fra Rogue One. Plus hele Gurdian's of the Whills er et spænde sidestykke til Jedi-ordenen. Det jeg tror der kunne være spænede ved Cassian er hans baggrund, da han kommer fra en familie af separatists og selv er modstander af the Republic. Jeg synes det er en interessant vinkel.

#5 Hvilke eksempler af Baizou er der? Nu er Star Wars generelt et produkt af Asiatisk kultur inde for mystisk, dette afspejler sig i den grad hos Jedi-ordenen. Det er japanske film af Kurosawa der har været blandt hovedinspiration til hans film.

#6 Ja det er nok snarer der den ligger, Kina har aldrig haft samme forhold til Star Wars som Japan og resten af verden har. Dette var også konklusionen Disney og andre selvskaber kom frem til da de seneste Star Wars film ikke blev den store succes i Kina. Der til bygger de nyeste film på nostalgien fra de gamle film og hvis den ikke rigtig findes i Kina, så giver det god mening.Gravatar

#10 Gridlock 8 måneder siden

#7 Det så din mening og den er du velkommen til.
Jeg ser intet galt med de informationer jeg har tilgængelig, de er for og bruge en gammel titel en ubekvem sandhed.

#8 Ja det er den, og af til er så simpel på trods af at de mere regressive forsøger og ændre på det.

#9 Hele TLJ var fyldt med det. Holdo.. hele hendes karakter var bygget op om men bad wamen good.
Hele filmen var mere eller mindre trampe de mandelige karakter ned og forherlige de kvindelige karakterer.
Noget der er typisk for den regressive Venstre fløj og Baizou politik, som kineserne peger på og griner af.

Skriv ny kommentar: