Denis Villeneuve tvivler på mere “Dune” efter annonceringen af en simultanpremiere både i biografen og på HBO Max.

Warner Bros. sender alle selskabets kommende 18 spillefilm – der er skabt til biografen – direkte på HBO Max i USA, hvor de bliver gratis for abonnenter i 30 dage.

Den beslutning kommer utvivlsomt til at betyde færre solgte biografbilletter i Nordamerika, mens flere vil vælge at se storfilm som “The Matrix 4” og “Dune” i hjemmebiografen.

Instruktør Denis Villeneuve – der står bag titler som “Sicario” og “Blade Runner 2049” – er bestemt ikke tilfreds med den beslutning:

”‘Dune’ er med afstand den bedste film, jeg nogensinde har lavet. Mit hold og jeg har dedikeret mere end tre år af vores liv til at skabe en unik oplevelse til det store lærred. Filmens billeder og lyd var omhyggeligt skabt til at blive set i biografen,” skriver Denis Villeneuve i Variety.

“Dune” er tænkt som første halvdel af Denis Villeneuve fortælling, men med HBO Max-beslutningen så tvivler instruktøren på, at fans nogensinde får lov til at se afslutningen på “Dune”-historien:

”‘Dune’ får ikke chancen for at præstere økonomisk i forhold til at blive levedygtig, og netpirateri vil sejre til sidst. Warner Bros. har måske dræbt ‘Dune’-franchisen.”

Læs også ‘Christopher Nolan raser: HBO Max er den værste streamingtjeneste‘.

“Dune” får dansk biografpremiere den 30. september.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 redbeat 1 år siden

Det er en af de få film jeg helt sikkert gerne vil se i biografen (hvis muligt!) næste år! Så håber virkelig ikke at han får ret, selvom jeg tvivler på at det kan undgåes..
Gravatar

#2 OliverDK 1 år siden

Jeg kan naturligvis godt forstå Denis Villeneuve's ærgrelse som kunstner over, at hans vision, ikke for en tid udelukkende er at finde på det medie, han havde tiltænkt. Men WB har en forretning, som de skal varetage og navigere igennem i en tid, der langt fra normalen og en eventuel Dune 2 bliver da i hvert fald ikke til noget, hvis nøglen må drejes om.
Gravatar

#3 GoyleFromTheFitnessClub 1 år siden

Nej, men man må håbe på en positiv udvikling ift. vaccine af corona, så de beslutter sig om igen.
We were somewhere around Barstow on the edge of the desert when the drugs began to take hold
Gravatar

#4 [ikke godkendt bruger] 1 år siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
Gravatar

#5 Bishop 1 år siden

Det er desværre nok resultatet af AT&T's overtagelse af Warner Bros. Der er et 160 milliarder dollars hul der skal dækkes.
Trist for det tegner ikke lyst for Dune's fremtid, men vi får da en halv historie.

Skriv ny kommentar: