“De forbandede år” får en opfølger i form af “De forbandede år 2 – Opgøret”.

Anders Refn brugte 20 år på at forberede “De forbandede år”, der behandlede de første år under nazisternes besættelse af Danmark under 2. verdenskrig.

Nu kommer så resten af historien, men det kommer ikke til at tage yderligere 20 år. Optagelserne begynder i januar 2021 med premiere året efter:

”Det er en stor tilfredsstillelse, at jeg kan fuldende historien om familien Skov. Men frem for alt vil jeg nuanceret og fordomsfrit fordybe mig i besættelsestidens store paradoks: At det, der var fornuftigt i 1940, blev kriminelt i 1945, og det, der var kriminelt i 1940 kortvarigt gav heltestatus i 1945,” udtaler Anders Refn.

Fortsættelsen vil følge familien Skov fra foråret 1943 til sommeren 1945, hvor Danmark atter bliver frit.

Plottet fokuserer på splittelsen i familien. Aksel, der tilsluttede sig modstandsbevægelsen, er gået under jorden og fra at være en idealistisk amatør, udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan. Karl kæmper for sit livsværk på sværere og sværere betingelser, og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien – også på den anden side af krigen. Det sætter forholdet til Eva under pres. Hun har hele tiden har haft svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten.

Castet fra den første film får genvalg – sammen sikrede de et billetsalg på 370.000 med “De forbandede år”.

Læs også ‘Anmeldelsen af “De forbandede år”‘.

“De forbandede år 2 – Opgøret” får premiere i januar 2022.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: