Bryan Cranston mener, at den identitets-politiske kritik er gået for vidt.

Han spiller en mand i kørestol i “The Upside”, der er et remake af “De urørlige” – se traileren her.

Men det burde Bryan Cranston ikke. Det mener flere kritikere, der ønsker en reelt handicappet mand til at spille rollen.

Nu forsvarer Cranston retten til at tage rollen:

”Som skuespillere bliver vi bedt om at være andre personer, at spille andre personer. Hvis jeg som en heteroseksuel, ældre person – og jeg er velhavende – jeg er meget heldig, betyder det så, at jeg ikke kan spille personer, der ikke er velhavende, betyder det, at jeg ikke kan spille homoseksuel? siger Cranston til Sky.

I 2018 var der flere sager med kritik af filmfolk, der lavede film om andre end dem selv.

Lena Dunham fik kritik for at skrive et manuskript om en syrisk bådflygtning, fordi hun ikke selv var en syrisk bådflygtning, ligesom flere film om transpersoner fik kritik for at have ikke-transpersoner til at spille rollerne.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 cfhaugboelle 4 år siden

Det næste bliver, at publikum også skal holde sig langt væk fra film, der indeholder temaer, som de ikke selv har oplevet i deres eget liv.
Gravatar

#2 Mads47 4 år siden

Det er en tosset kritik, men jeg synes Cranston svare meget godt på kritikken. Jeg ser et lys i ende af tunnelen, de mere ekstreme og ligegyldig petitesser som for tiden strømmer frem er desværre nødvendig for at vi på sigt for et mere tolerant samfund der ikke går oppe i denne slags ligegyldigheder.

Samfundets udvikles ved at dogmer og ideer udfordres, forhåbentligt det vi står tilbage med noget mere brugbart som ikke baseret på ekstreme ideer der ikke er realistisk eller fremførlig. Forhåbentligt ender det med at vi ikke går op i køn, hudfarve, seksualitet eller hvilken religiøse overbevisning man har. Men ekstremer er nød til at mødes for at der kan skabes noget der giver mening.

Dog er alt denne selvhøjtidelig og barnargtig opmærksomheds søgen vædlig trettende, det samme er alt den smålige og ligegyldig modkritik fra bigots der lader sig gå på af dette.
Gravatar

#3 Star Trek fever 4 år siden

Det da godt at skuespillerne selv begynder at tage afstand fra vanviddet
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#4 Mejse 4 år siden

forhåbentlig er det som med de fleste samfunds "oprør" en 2 skridt frem 1 tilbage 7 tilbage 1 frem 5 tilbage 100 frem situation :D

det tager bare tid, og åbenhed og accept fra alles side, ekstremerne plejer jo at mødes før eller siden, og det er der tingene begynder at ændre sig i en positiv retning :)
Gravatar

#5 Johnny42 4 år siden

Jeg ved ikke lige hvad Eddie Redmaynes og Benedict Cumberbatchs IK er men burde de spille med i Teorien om alting og The imitation game medmindre deres IK er tæt på de personer de portrætterede?
Gravatar

#6 Nagash 4 år siden

Johnny42 (5) skrev:
Jeg ved ikke lige hvad Eddie Redmaynes og Benedict Cumberbatchs IK er men burde de spille med i Teorien om alting og The imitation game medmindre deres IK er tæt på de personer de portrætterede?

Redmayne har ikke engang ALS. Hvad bilder han sig dog ind. Han har tilmed også spillet trans. Fyha!

Rigtig fint svar fra Cranston. Det er jo lige netop det en skuespillers arbejde er.
Gravatar

#7 spedisci 4 år siden

Tror der er mange SJWs, der glemmer hvad udtrykket "at spille skuespil" handler om. Der var ingen, der brokkede sig, da Daniel-Day Lewis vandt en Oscar for My Left Foot - tværtimod.
Man spiller jo en rolle. Man forbereder sig til en rolle. Man studerer en rolle for at optræde så troværdigt som muligt.
Jeg tror nærmere at grunden til, at Bryan Cranston blev foretrukket overfor "kørestolsbrugene" skuespillere er, at han er en langt bedre skuespiller og har et større, anderkendt navn. Som han selv har bygget op. Ved at være en god skuespiller.
Desuden mangler jeg et argument for hvorfor man skulle foretrække en "kørestolsbrugene" skuespiller? At personen bruger kørestol er ikke et argument.
Gravatar

#8 Johnny42 4 år siden

Det ender vel med at de begynder at kræve at når der skal laves en bio-pic, så er det kun personen som bio-pic'en omhandler, der må spille rollen. Så bliver det lidt svært med historiske film, bio-pic om folk der er døde, eller som aldrig har spillet skuespil, eller er meget ældre end den periode af personens liv, man vælger at fokusere på.

Skriv ny kommentar: