Det Danske Filminstitut indfører nu obligatorisk selvangivelse af kønsfordelingen på produktioner. 

Efter at have kørt som en frivillig test i et års tid indføres der nu tvungen selvangivelse af køn, løn og antal replikker.

Filminstituttet har sammen med Producentforeningen besluttet at indføre nye krav til producenter, som søger støtte til fiktion, dokumentar, spil og talentordningen New Danish Screen:

”Det er helt nødvendigt, at vi får mere viden om og fokus på, at branchen afspejler samfundet. På den måde kan vi fortælle de relevante historier om vores samtid og som producenter være attraktive for hele den store talentmasse, der heldigvis er i Danmark. Derfor er selvangivelsen et af flere nødvendige initiativer til at ændre den skæve kønsfordeling,” siger Direktør i Producentforeningen, Jørgen Ramskov.

Således skal producenter, der søger DFI-støttemidler for fremtiden angive oplysninger om køn på alle centrale funktioner på holdet samt de medvirkende.

Derudover opgøres kønsfordelingen i replikker i den endelige udgave af manuskriptet samt fordelingen af løn og lønforskelle i procent:

”Selvangivelsen er i vores øjne et stærkt værktøj til at skabe større bevidsthed, når vi sætter hold foran og bag kameraet, og i de historier, vi fortæller,” udtaler Christina Rosendahl på vegne af Danske Filminstruktører.

Læs også ‘Nye tal: Ligestilling i dansk film‘.

Selvangivelsen påvirker ikke den endelige indstilling til eventuel filmstøtte.


Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Star Trek fever 4 måneder siden

Hold da op hvor ligegyldigt
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#2 Johnny42 4 måneder siden

Branchen skal afspejle fordelingen af kompetente mænd/kvinder der er beskæftiget i branchen, og hvis der er flere kompetente mænd, der er beskæftiget med film, så er det det branchen skal afspejle, den skal ikke hele samfundet, da hele samfundet ikke beskæftiger sig med film. Man kunne jo også lave en opgørelse over sygeplejersker, men det kan jo stadigvæk kun afspejle dem der søger ind på studiet. Eller hvad med jordemoder. Hedder det egentlig stadig det, hvis det er mænd der er det? ;-)
Gravatar

#3 Durante 4 måneder siden

Film skal altså afspejle samfundet ved at tage hensyn til køn.. men samtidigt er den måde de får eksempelvis minoriteter overrepresenteret i film afspejler slet ikke samfundet.... paradox?

Skriv ny kommentar: