Det danske drama “En kongelig affære” er kommet med på den begrænsede liste over film med en chance for at blive nomineret til en Oscar i kategorien Bedste udenlandske film.

Se også: Filmz TV: Bag om Oscar-favoritten “Life of Pi”.

Den begrænsede liste består af i alt ni udenlandske film – deriblandt Nikolaj Arcels “En kongelig affære” – som nu skal skæres ned til fem film, der bliver nomineret. Blandt de andre film på listen finder vi bl.a. de biografaktuelle film “Amour” fra Østrig og “De urørlige” fra Frankrig.

Om det vil lykkes for “En kongelig affære” at blive nomineret, får vi at vide, når Oscar-akademiet offentliggører alle årets nominerede film torsdag 10. januar kl. 14.30 dansk tid.

Den 85. Oscar-uddeling foregår 24. februar 2013, hvor den vil blive sendt på TV 2.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Vampiress 8 år siden

Det vil da være cool nok med endnu en dansk Oscar ;)
Gravatar

#2 Lord Beef Jerky 8 år siden

Den skal nok blive nomineret... tror dog ikke den vinder.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#3 X&O 8 år siden

Lord Beef Jerky (2) skrev:
Den skal nok blive nomineret... tror dog ikke den vinder.


Er helt enig, selvom netop denne kategori tidligere har vist sig at overraske med sine vindere. Hvis og i så fald, at Arcel går videre, så ser jeg ham helt klart som en Dark Horse, og måske den af de tre Amour, De Urørlige, En Kongelig Affære som færrest har et kendskab til på forhånd, hvilket jeg personligt tror kan være en vigtig faktor netop fordi historien er sand og så imponerende.

Skriv ny kommentar: