Ethan Hawke, der spiller MCU’s seneste superskurk, har delt flere spændende overvejelser og betragtninger angående både ”Moon Knight” og Marvel.

Det nyeste kapitel i MCU, ”Moon Knight”, har netop fået premiere på sin anden hæsblæsende episode. I den ser vi Oscar Isaac som Steven Grant, en gavebutiksmedarbejder, der lider af dissociativ identitetsforstyrrelse, og hvis anden identitet, Marc Spector, er en lejesoldat, der som repræsentant for den egyptiske gud Khonshu har påtaget sig en superidentitet, som vi kender som Moon Knight.

Du kan læse vores anmeldelse af “Moon Knight” Episode 1-4 lige her.

Over for vores helt står Hawke som Arthur Harrow, en kultleder, der tjener gudinden Ammit, og som på sin egen fordrejede måde forsøger at ’hele verden’.

Hawke fortalte om nogle af sine overvejelser om sin rolle som Harrow i en pressekonference, som Filmz havde fornøjelsen af at deltage i.

”Filmhistorien er brolagt af fortællere, der bruger sindslidelse som en byggesten for skurken. Der er utallige historier om psykisk syge skurke, og vi har en psykisk syg helt. Og det er fascinerende, fordi vi har nu spejlvendt hele processen. Så nu, som antagonisten, kan jeg ikke være skør, for helten er skør. Så jeg skal på en måde finde en tilregnelig galning eller en tilregnelig ondsindet kraft,” sagde ”Training Day”-stjernen, der fortsatte: ” […] I sit sind er han Sankt Harrow. Han tror, han skal være en del af den store løsning.”

Gennem den 51-årige skuespillers mere end 30 år lange karriere har han spillet med i et hav af forskellige projekter, der strækker sig fra romantiske dramaer som ”Before”-trilogien til horror-film som ”Sinister” til westerns som ”The Magnificent Seven”. Superheltegenren er dog nyt territorie for Hawke, og under konferencen fortalte han om nogle af sine forbehold over for storbudgetsprojekter.

” […] ud fra min oplevelse, er der sædvanligvis – når der er et kæmpe budget – en gevaldig mængde frygt. Og personerne med ansvar er utroligt kontrollerende, og kreativitet er reduceret. Ud fra hele min oplevelse med dig, Grant [Curtis], og med Marvel, er det det modsatte af det. I har omsat jeres succes til selvtillid og selvtilliden til – ’ja, vi laver mad i dit køkken, men hvis vi bliver i køkkenet, kan vi gøre, hvad vi vil.’ Og der var masser af legesyge og masser af villighed til at fejle og masser af villighed til at have dårlige ideer. For du kan ikke finde en fantastisk idé, hvis vi ikke siger nogle dumme nogle og laver fejl.”

Kreativitet er i den grad et af nøgleordene i det første afsnit af den nye Marvel-serie, hvor især vores hovedpersons sindssygdom spiller en stor rolle i fortælleteknikken. Det kommer sandsynligvis ikke som nogen stor overraskelse, at Hawke også har haft en stor grad af kreativ frihed i sin fortolkning af Marvel-skurken.

Du kan se et nyt afsnit af Marvels ”Moon Knight” på Disney+ hver onsdag indtil sæsonafslutningen den 4. maj.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: