Så er det iaften, at Jack Bauers foreløbig 2 sidste timer er oprundet.
TV-serien, som har været en af de største action satsninger for TV 2 nogensinde, er ved at være færdig, men TV 2 har ikke grund til at være kede af det, for serien har taget Danmark med storm. “24 timer” har i gns. haft 608.000 seere, hvilket er pænt højt.
Men det bliver dog ikke det sidste man kommer til at se til Bauer & Co. TV 2 har købt næste sæson, som vil blive sendt næste år.
Ventetiden kan man så fordrive med TV 2s nye serie, “The Agency”, som afløser “24 timer”. Det er en serie i stil med “24 timer”. “The Agency” tager udgangspunkt i CIA, og serien er faktisk filmet på ægte CIA lokationer, med hjælp fra en tidligere agent.
Manden bag serien er ingen ringere end Wolfgang Petersen. Han har sammensat et hold at gode instruktører. Heriblandt den oscar-nominerede dansker, Michael Salomon, som har instrueret 2 af afsnittene. Derudover drejer det sig om Michael Nankin og Philip Sgriccia.
#11 filmz-vassago 22 år siden
Jeg syntes netop at det var fedt at der ikke hele tiden skulle ske noget, det ville jo også bare ødelægge real-time ideen. Selv i den virkelige verden sker der jo ikke noget hele tiden.
Men det undrer mig at du synes den var dårlig, og så stadig hang på uge efter uge.
Men seertallet taler for sig selv. Det var noget andet end alt det bras der ellers bliver sendt. Forstår heller ikke at du mener, at den prøver at overraske i slutningen - det ville man måske mene hvis man kun havde set halvdelen af afsnittene, jeg havde hele tiden på fornemmelsen at man fik svar på det hele i de sidste afsnit. Det har de jo heller ikke ligefrem lagt skjul på, der er da lækket en del oplysninger til pressen.
Den sluttede som en serie af den slags skal slutte. Lidt overraskende - men ikke for overdrevet. Besvarer en god del af de spørgsmål man har stillet sig selv. Stiller en række nye spørgsmål - som man så må vente på. Synes ikke det er kliché, det er bare textbook.
#12 chandler75 22 år siden
Og jeg vil holde fast i at serien repeterede sig selv uge efter uge. Var der noget afsnit hvor:
- Dattern ikke bitchede?
- Jack Bauer ikke rendte rundt og så sammenbidt ud og skældte ud på alle?
- En eller anden i CTU mente at et eller andet ikke var inde for deres beføjelser?
- Senator Palmers kone ikke gik bag hans ryg?
- Senator Palmer ikke var mopset over at hans kone gik bag hans ryg?
- Skurkene ikke så meget profesionelle ud i starten men endte med at ligne amatører?
Dette er måske uundgåeligt når serien foregår i realtime. Men er det en undskyldning?
Og hvad med det følelsesmæssige engagement overfor figurerne? (SPOILER) Hvor sørgeligt er det egentlig da Bauers kone findes død til sidst? Ikke sørgeligt nok. Hun SKULLE jo netop dø - ellers ville seriens klimaks have været for sukkersød, hvor de gode vinder over de onde. Det kan vi jo ikke have - derfor klichéen - tragedien.
#13 filmz-Kedde 22 år siden
Eller skal han bare tage 2-3 kidnapninger, mord imellem kollegaerne, adskillige forsøg på at få ham til at begå mord samt at blive sat under mistanke for mordforsøg med et smil?
Man kan vel heller ikke blive fortørnet over, at en teenager der bliver kidnappet, forsøgt voldtaget, ser moderen blive misbrugt, bliver skudt på og havner i et narko-/politiopgør, er lidt knurrens undervejs?
Alt andet lige, det er en serie der radikalt adskiller sig fra hvad vi ellers ser. Uden at virke, efter min mening, for lang eller kliche-præget. Visse klichéer skal der vel altid være i amerikanske produktioner; det er nok uundgåeligt.
Og som Vassago siger ovenfor, slutningen er med til skabe grundlag for næste omgang. Som jeg også vil suge til mig, hvis den holder stilen fra denne gang!
#14 filmz-vassago 22 år siden
Du svarer næsten selv på dit spørgsmål. Det kan vel ikke være anderledes, uden at virke dårligt. Som du selv siger så foregår serien på 24 timer, alle handlinger og holdninger skal jo så også afspejle sig deraf.
Det virker måske ikke så godt, når det bliver strukket ud over 24 afsnit af 35-40 min. Men hvis jeg er rigtig møg-irriteret over noget - så er jeg det som regel stadig efter 2-3 timer. Så hvis min kæreste blev kidnappet, forsøgt voldtaget og dræbt, næsten sprængt i luften og kidnappet igen - så vil det nok vare en anelse længere end 2-3 timer :) Det samme gælder vel for de karakterer i serien.
Det har efter min mening, ikke noget med om det er berettiget eller ej - og slet ikke noget med undskyldninger at gøre. Det samme gør sig gældende i alle serier.
I "Friends" gør personerne jo netop også altid det samme. Joey kommer altid med lamme score replikker og mad kommentarer, Phoepe synger altid de samme utrolig dårlig sange. Det samme gælder "X-Files" hvor Scully i de første 100 afsnit konstant siger, "Der må være en logisk forklaring" og Mulder ser konspirationer overalt.
Alle TV-serier består af gentagelser, ikke mindst fordi det er karakter opbyggende, men fordi at man strækker en karakters liv og dagligdag udover 100 måske 1000 af timer, så klart at det til tider virker mere gentagende - det er jo ikke ligesom i film hvor man følger en person i 1½ til 2 timer - og reelt ikke lærer vedkommende at kende.
Så jeg synes ikke der er brug fri nogen undskyldning.
Jeg ved da heller ikke om Teri SKULLE dø, det kunne da ligeså godt have været hans datter, det kunne have været hans ufødte barn, eller sågar Nina hvis hun ikke havde været ond (hvis Bauer stadig havde et godt øje til hende). Det kunne da også være Palmer der skulle dø. Mulighederne er mange.
Men jeg kan ikke lide at bruge ordet klichée, da folk bruger det lige lovligt meget. Tit også uden reel grund, nærmest om alt man har set før. Derfor vil jeg igen kalde det textbook - da det er mere standard end klichée.
#15 chandler75 22 år siden
Og er det netop ikke problemet? Selvfølgelig reagerer personerne følelsesmæssigt realistisk, men når man ikke ser og oplever det i samme 24 timers intense tidslomme som Bauer og co. - men med 40 min. en gang om ugen i tre måneder - kommer det til at virke repeterende. Følelsen af narrativ kontinuitet - som vel bør være til stede i en ordentlig sammenskruet fortælling - bliver erstattet af en slags deja vú: "Hov, nu bliver Kim taget til fange igen".
Konklusionen er, efter min mening, at realtime ikke fungerer optimalt i sådanne rammer. Det ville sandsynligvis være bedre at se de 24 afsnit ud i en køre.
Der er dog også andre ting udover tidsproblemet som irriterer mig: Var det virkelig nødvendigt at lave en lille sub-plot hvor Terri får hukomelsestab (!) og møder en måske (uha) tidligere elsker? Og hvis Nina var skurken, hvorfor hjalp hun så Bauer med at finde Gaines? For mig knak filmen for alvor da Kim bliver kidnappet anden gang - jeg havde som sagt set det hele før.
For god ordens skyld vil jeg lige slutte af med at bemærke at jeg har set værre serier end "24". Jeg mener bare ikke at hypen har levet op til kvaliteten, og har forsøgt at påpege et par af dens svagheder.