Edge of Darkness (2010)
Udgivet 3. feb 2010 | Af: Benway | Set i biografen
Otte år er det siden, at Mel Gibson sidst var oppe på biograflærredet i en hovedrolle, og at han vælger at komme igen med en film som dette, forstår man godt. Den har umiddelbart alle de ingredienser, der burde sikre en førsteklasses thriller.
I filmen møder vi den aldrende politidetektiv Thomas Craven, spillet af Gibson, som netop har hentet sin voksne datter i en scene så idyllisk, at vi hurtigt fornemmer, at den kun kan være et forvarsel om en ventende tragedie. Den kommer da også prompte, da hun brutalt skydes ned foran huset af en ukendt gerningsmand. Politiet er overbevist om, at det var hendes far, de var ude efter, men Thomas Craven bliver hurtigt klar over, at det var datteren, der var målet, og sætter selv håndfast jagten ind på gerningsmanden.
Forskellen mellem de to ligger dog først og fremmest i, at hvor “Payback” var tilfreds med at være kulørt action, så vil “Edge of Darkness” også gerne tages alvorligt som en thriller, der rent faktisk har noget på hjerte, og hævnfortællingen krydres derfor med vage sidehistorier om ulovlig våbenbygning, korruption samt Cravens opdagelse af, hvordan datterens liv egentlig var. Det er alt sammen for meget om for lidt, og overfloden af emner skyldes formodentlig arven fra tv-serien, hvor forfatteren havde bedre plads til at brede sig.
Hvad filmen mangler i fokus på handlingen, kompenserer den til gengæld for med glimrende skuespil. Gibson er pålideligheden selv i hovedrollen, Danny Huston er passende slimet som en skummel forretningsmand, og Ray Winstone er en ren fornøjelse som en mystisk høfligt truende skikkelse, hvis motiver og rolle i intrigerne er mere end almindeligt dunkle.
Selvom handlingen grundlæggende er noget rod, og filmen ikke har et budskab dybere end, at store virksomheder uundgåeligt er korrupte, så er Campbells touch mærkbart, og “Edge of Darkness” leverer da også adskillige veludførte actionscener. Det er en skam, at der ikke er mere i filmen end endnu en vred far, der hævner sig på onde fyre i habitter, men når det er sagt, så er der fortsat ikke mange, der kan brække kæber mere tilfredsstillende end Mad Mel.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet