Real Steel
Udgivet 5. jan 2012 | Af: Benway | Set i biografen
“Real Steel” foregår ganske vist i fremtiden, men alle dens dele stammer fra fortiden. Filmens handling udspiller sig i en periode, hvor rigtige boksere af kød og blod er blevet arkiveret i den samme kasse som diskomusik og digitalure, og hvor man nu i stedet ser kæmpestore robotter banke livet ud af hinanden. Ikke desto mindre er det stadig de velkendte grundtrin fra “Rocky”, “The Karate Kid” og “Over the Top”, der udgør grundlaget for denne fortælling.
Ideen om kæmperende robotter er knap så langt ude, som den måske umiddelbart lyder, og man har kunnet se noget tilsvarende i tv-serien “Robot Wars”, som tidligere er blevet sendt herhjemme. Hvis der er noget besynderligt ved denne udformning, må det være robotdesignernes insisteren på at få maskinerne til at efterligne mennesker.
Modstanderne er fremmedartede metalliske væsner med pompøse navne som “Midas” og “Zeus”, og i modsætning til dem er Atom – ligesom dens ejere – en ren blue-collar helt, som man dårligt kan undgå at sympatisere med. Robotterne er blevet skabt ved brug af både ægte modeller (når der ikke slås) og computereffekter (hver gang der slås), men overgangen imellem de to er overbevisende. Samtidigt giver de ægte modeller filmen den tyngde og det fysiske nærvær, som så mange CGI-film mangler. Filmens største force er dog den glimrende præstation af Hugh Jackman som den luskede, men charmerende Kenton, der sagtens kunne være i familie med Han Solo, og som kun er med for pengenes skyld, indtil sønnen langsomt begynder at ændre på hans syn på tingene.
Steven Spielberg har været inde over filmen som producent, hvilket måske forklarer, hvorfor “Real Steel” formår at gøre Atom så elskelig. Som tilskuer er det imidlertid svært at overse, hvor umådeligt formularisk og klichefyldt filmen er, men ligesom under film som “Rocky” og “The Karate Kid” var det umuligt for undertegnede ikke at blive revet med, og i takt med at filmen nærmer sig sit endelige opgør, sidder man inderligt og håber på, at Atom triumferer. Ja, det er meget forudsigelige smæk, der serveres her, men som ren, følelsesfuld underholdning, er der bestemt power i stålnæven.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet