Filmselskabet Nimbus Film, der stod bag storsuccesen “Flammen og Citronen” fra 2008, har indgået en aftale med forfatteren Dorthe Emilie Røssel om at filmatisere Røssels erindringsbog “Jeg brød et løfte”. Det skriver Politiken.dk.

Bogen foregår i besættelsestidens Danmark og følger Røssels far, som var modstandsmand og brugte datteren som kurer, hvor hun transporterede illegale effekter i sin dukkebarnevogn.

Filmen vil ikke blive en præcis skildring af Røssels liv, men vil omhandle en lille piges oplevelse af besættelsestiden.

Læs Filmz’ biografanmeldelse af “Flammen og Citronen”.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#11 gladiator 12 år siden

#7

Man skal ikke pille ved noget som netop er dokumenteret og så lave det om, FORDI man mener det bliver mere spændende, for det gjorde det godt nok ikke... Filmen kan ikke bruges til en dyt den dag i dag. Måske kunne den have stået som en film, der var med til at vise, at danskerne ikke var tysker venlige, at vi havde folk der gjorde noget, og ikke mindst en film, som flere år frem, netop kunne vise historien om disse mennesker... Nu er det fiktion, og som du så pænt siger det = Underholdning...

Så skulle de have kaldt den alt andet end Flammen Og Citronen... Karl og Knud eller noget.

#10

Enig, har aldrig forstået hvorfor han fik den film.... Han er elendig...

Skriv ny kommentar: