Den ikoniske danske musiker Flemming Bamse Jørgensen får sin egen biografiske spillefilm med den passende titel “Bamse”.

Jørgensen døde i 2011 i en alder af 63 år, men på trods af sin tidlige død, er der en stor og rørende historie at fortælle.

Filmen vil fokusere på musikeren og hans ønske om sin fars anerkendelse og kærlighed. Bamse, der opnår succes som den elskværdige frontmand i Bamses venner, får ikke den samme påskønnelse fra sin far, der ønsker, at Flemming skal overtage familiefabrikken. Det bidrager til en splid mellem at være Flemming og at være Bamse.

Anders W. Berthelsen har fået æren af at spille den titulære rolle, og han skal tilmed også selv synge sangene, som tæller klassikere såsom “Vimmersvej”, “Hvorfor går Louise til bal” og “I en lille båd der gynger”. Berthelsen siger om rollen:

“Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming Bamse Jørgensens musik og stemme. Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt. Hans kamp for at få lov til at være her og høre til, er meget rørende og vedkommende. Og jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie og går til det med den dybeste respekt.”

Over for “Italiensk for begyndere”-stjernen kan vi se Johanne Louise Schmidt (“Fasandræberne”) som Jørgensens kone Käte. Derudover er Henrik Birch, Lars Ranthe, Charlotte Bøving, Signe Egholm Olsen og Brian Lykke alle på rollelisten.

Læs også: “Traileren til Ole Bornedals ‘Skyggen i mit øje’ skildrer den forfærdelige bombning af Den Franske Skole i København”

Nimbus Film står i samarbejde med UpperCut Media, Ja Film og Nordisk Film Distribution bag filmen, som instrueres af “Erna i Krig”-instruktør Henrik Ruben Genz. Bo Hr. Hansen, der har skrevet film som “Journal 64” og “Du forsvinder”, står bag manuskriptet.

“Bamse” begynder optagelser i dag i Aarhus — Bamses hjemby — og står til at få premiere den 12. januar 2023.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: