I denne udgave af Filmz Classics kigger Filmz’ anmelder Søren Ildved (Benway) nærmere på Hollywoods kontroversielle instruktør Sam Peckinpah, hvis film i samtiden blev opfattet som stødende, chokerende og sexistiske.

Læs mere om Peckinpahs anstrengte forhold til filmstudierne, hans heftige alkohol- og kokainmisbrug og film som “The Wild Bunch”, “Straw Dogs” og “Bring Me the Head of Alfredo Garcia” i artiklen Filmz Classics: Sam Peckinpah – Hollywoods fandenivoldske instruktør.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 filmz-ab 13 år siden

Uh, har næsten lige genset The Wild Bunch, og den er stadig forbløffende og indeholder de bedste actionsekvenser, og det er ret tydeligt, at John Woo har hentet meget af inspirationen her. Jeg kan ikke pege på en ældre western der er mere medrivende skruet sammen. Klimakset er en historie for sig..
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#2 BN 13 år siden

a@babo (1) skrev:
Uh, har næsten lige genset The Wild Bunch, og den er stadig forbløffende og indeholder de bedste actionsekvenser .... Jeg kan ikke pege på en ældre western der er mere medrivende skruet sammen.


Enig. Det kan JEG heller ikke. Og så indeholder den også den bedste powerspeech, nemlig da William Holden skal overtale sine mænd til at kæmpe mod mexicanerne. (se min tekst)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#3 filmz-ab 13 år siden

hehe! Jeg er ellers ikke så meget til Sergio Leone's westerns, som hele kloden er, men denne her.....ja tak!
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#4 kinghans 13 år siden

Convoy rules da
Gravatar

#5 Tenebrae 13 år siden

Interessant og informativ artikel, der lige gav mig lyst til at se The Wild Bunch igen-igen ;-)

#Benway: hvor hører Junior Bonner og The Killer Elite, Peckinpahs to andre spillefilm, til i spektret af gode og dårlige film fra Bloody Sams hånd? Det er jo de to eneste af hans færdiggjorte spillefilm, som du ikke har gennemgået.
De Gnavne Filmnørder www.dgfn.dk / TheHorrorQuiz www.thehorrorquiz.com
Gravatar

#6 Benway 13 år siden

#5 Tak for det. Killer Elite er omtrent på niveau med The Osterman Weekend dvs. nogenlunde underholdende, men slet ikke på højde med Peckinpahs bedste. Junior Bonner er lidt ujævn men alt i alt ganske hæderlig, og er i hvert fald tydeligvis en film han har følt meget mere for.
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."
Gravatar

#7 zombieman 13 år siden

både wild bunch og straw dogs hører til på min personlige top 100 og Straw dogs kan såment snige sig op på top 20
Lick my plate you dog dick
Gravatar

#8 filmz-Claudius 13 år siden

Tja, både "Straw Dogs" og "Cross of Iron" er usædvanligt blodige film. Eller var i sin tid. Har dog altid godt kunnet lide "Convoy", men måske havde jeg bare den rigtige alder, første gang jeg så den. "Pat Garrett and Billy the Kid" er udødeliggjort af Dylans "Knocking on Heaven's Door", som på grusom vis bruges til at gøre Billys død så sørgelig som muligt.

Men man må sige, at historiens gang har frikendt Packinpah fra mange af de ting, han i sin tid blev beskyldt for. Blodet tjener et formål i hans film, og falder svært at påstå, at filmene forherliger vold - dertil illustreres volden som alt for afstumpet og barbarisk af Packinpah.
http://www.newsweek.com/2010/04/30/why-i-hate-3-d-and-you-should-too.html

Skriv ny kommentar: