I vores sidste udsendelse om CPH PIX anno 2011 taler Filmz TV med fire af de kunstnere, som har været en del af årets program: Instruktøren Mike Ott, filmmageren Athina Tsangari, singer/songwriter Jim White samt komponisten Michael Nyman, som står bag musikken til storfilm som “Gattaca” og “The Piano”.

Derudover har vi et par klip fra Nymans koncert i Den Sorte Diamant, og vi runder af med en kort forsmag på ugens anden Filmz TV-udsendelse, som byder på et eksklusivt interview med Nikolaj Coster-Waldau om hans rolle i HBO’s fantasyserie, “Game of Thrones”.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!

Download denne episode, eller tilmeld dig via iTunes på videovideo.dkVis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Highland Park 12 år siden

Fin episode med særdeles interessante interviews. Især Jim White gjorde stort indtryk med sin ærlige, afslappede facon. :)

Personligt havde jeg helst undværet eksemplet på Nymans klodsede klaverspil; det forekom mig unødvendigt og lidt respektløst at pege fingre ad ham på den måde.

Og så ville jeg gerne have hørt, hvem den dansker Tsangari omtalte er - samt set et interview med Żuławski. ;)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#2 The Insider 12 år siden

#1, vi må helt sikkert fange Tsangari igen ved en senere lejlighed, så vi kan få nogle flere ting sat på plads :-) Hun ville måske endda komme til næste DOX.

Mht. Nyman så synes jeg, at det er relevant at tegne et så rammende et billede af koncerten som muligt. I alle de anmeldelser, jeg har læst (inklusive Politikens, som gav seancen TO hjerter, og Gaffas, som var lidt sødere og gav FIRE) blev det udpenslet, at han begik mange fejl, og når man betaler 180 kroner for sådan en affære, synes jeg ikke bare, han skal... ikke "slippe af sted med det", det lyder måske lige lovlig voldsomt, men så er folk i hvert fald forberedte forinden eventuelle fremtidige koncerter.

Jeg talte med flere danske filmkomonister bagefter, som var mødt op i samlet flok (Halfdan E og Jacob Groth smuttede angiveligt undervejs i protest), og ingen af dem troede på hans færdigheder som pianist. Jeg har selv spillet musikken fra The Piano og bed derfor særligt mærke i, hvor utrolig mange fejl han lavede (kom hyppigt til at ramme to-tre toner på én gang), og hvor mange af de svære toner han direkte sprang over.

Jeg havde sjældent set så meget frem til en koncert som denne efter at have lyttet til både hans filmmusik og andre kompositioner siden barndommen takket være min far. Men det var ligesom at få at vide som barn, at julemanden aldrig eksisterede - ens syn på manden krakelerede en anelse, og han forekom både arrogant og selvfed (er der overhovedet et gran af selvironi i Nymans snak om hans egen popularitet?), også før og efter interviewet. Jeg prøvede at "bryde isen", mens Uffe satte kameraet op, ved at hyggechatte lidt om QPR, fordi jeg ved, at han er KÆMPE stor fodboldfan. Så stirrede han bare og sagde: "Det skal vi ikke tale om." Der er også episoder i forbindelse med festivalen, jeg ikke kan tale om her, som har været med til at forvrænge mit billede af ham.

Jeg har stadigvæk den allerstørste respekt for meget af mandens musik (om end det til hans elendige film var af meget svingende kvalitet), men som person har han tabt en del hos undertegnede, og selvom jeg aldrig ville synke så lavt som direkte at spotte og håne en person, så synes jeg det er fair at pointere, at han begår en masse fejl på de ting, som han ellers profiterer på, og som folk kommer for at overvære. Hvis han bare havde begået en enkelt eller to fejl, så, ja, havde det været en anelse respektløst og lavt af mig at inkludere, men der var hobevis.
War. War never changes.
Gravatar

#3 Highland Park 12 år siden

The Insider (2) skrev:
Mht. Nyman så synes jeg, at det er relevant at tegne et så rammende et billede af koncerten som muligt.
Naturligvis, det er også kun brugen af klippet og den deraf afledte pause i din anmeldelse, jeg ikke helt bryder mig om. Hvis jeg havde overværet fadæsen, havde jeg muligvis set anderledes på det.

Jeg er slet ikke i tvivl om, hvorvidt al kritikken er berettiget og havde forinden læst Politikens anmeldelse og blev derfor ikke overrasket over de hårde ord.

The Insider (2) skrev:
... når man betaler 180 kroner for sådan en affære, synes jeg ikke bare, han skal... ikke "slippe af sted med det", det lyder måske lige lovlig voldsomt, men så er folk i hvert fald forberedte forinden eventuelle fremtidige koncerter.
Helt enig, det er kun godt, at du gør opmærksom på det. Jeg har intet imod, at du nævner det.

The Insider (2) skrev:
Jeg talte med flere danske filmkomonister bagefter, som var mødt op i samlet flok (Halfdan E og Jacob Groth smuttede angiveligt undervejs i protest), og ingen af dem troede på hans færdigheder som pianist. Jeg har selv spillet musikken fra The Piano og bed derfor særligt mærke i, hvor utrolig mange fejl han lavede (kom hyppigt til at ramme to-tre toner på én gang), og hvor mange af de svære toner han direkte sprang over.
Det lyder også meget grelt og er naturligvis under al kritik og bør derfor nævnes, men jeg kan ikke lade være med at have lidt ondt af ham. For det første er han uden tvivl pinligt bevidst derom, dernæst er han vel for stolt til at indrømme det og lade en anden fremføre musikken. Trist at en så dygtig og begavet komponist ikke er i stand til at stå ved sine begrænsninger som musiker. Det burde være i hans egen interesse, at kompositionerne opføres på ypperligste vis.

The Insider (2) skrev:
... ens syn på manden krakelerede en anelse, og han forekom både arrogant og selvfed (er der overhovedet et gran af selvironi i Nymans snak om hans egen popularitet?), også før og efter interviewet. Jeg prøvede at "bryde isen", mens Uffe satte kameraet op, ved at hyggechatte lidt om QPR, fordi jeg ved, at han er KÆMPE stor fodboldfan. Så stirrede han bare og sagde: "Det skal vi ikke tale om." Der er også episoder i forbindelse med festivalen, jeg ikke kan tale om her, som har været med til at forvrænge mit billede af ham.
QPR? Qatar Premium Raiders? :)
Jeg giver dig helt ret i, at han fremstår selvfed (men usikker), og det er da brandærgerligt, at han ikke gider hyggesnakke lidt om fodbold inden. Jeg har selv oplevet noget lignende (dog ikke fodboldrelateret) med en kendt kunstner, og det er bestemt ikke behageligt. Værst af alt er det dog, at det var så skuffende en samlet oplevelse.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#4 The Insider 12 år siden

Hehe, nej, Queens Park Rangers :-) De er netop rykket op til den bedste række i England, og ligesom Chelsea er de en London-klub, så jeg tænkte, at vi garanteret kunne hyggechatte lidt om sporten - desværre ikke :-/

Men ja, jeg havde bestemt også en smule sympati for manden, da han var tvunget til at se folk udvandre fra sin film, mens den blev vist. Og gad vist, hvad han tænkte, da der var ingen klapsalver og kun en tredjedel af publikum tilbage til sidst... Han konfronterede også nogle af dem og snerrede: "Why aren't you watching the film?!" Men på den anden side... Når manden er så arrogant, og når hans film er så afsindig dårlig, så må han også kunne sluge, at folk er i deres gode ret til at smutte, når de har betalt så meget.

Jeg tror, det havde været bedre, hvis man havde droppet Nymans egne film og gjort det hele til en event/Q&A om mandens filmmusik til andre værker.
War. War never changes.
Gravatar

#5 Taxwars 12 år siden

Han er blevet for amerikaniseret hvis han ikke kender forskel på fantasy og science fiction - det gør amerikanerne ikke :D
Layoutet vælter og er ulæseligt - skal det det?

Skriv ny kommentar: