Tænd for sikkerhedskameraerne, fordi Freddy Fazbear er på fri fod igen.

‘Five Nights at Freddy’s’ – en af 2023’s mest uventede box-office succeser, får en efterfølger fra Universal Pictures og Blumhouse.

Meddelelsen kommer seks måneder efter, at ‘Five Nights at Freddy’s’ blev en hit i oktober, hvor den indtjente $297,2 millioner på et beskedent budget på $20 millioner.

Filmens succes, en indspilning af det virale indie-horror-videospil-franchise af Scott Cawthon, var særlig imponerende, da Universal besluttede at frigive den samtidigt i biograferne og på streamingtjenesten Peacock. Filmen tjente $80 millioner i sin åbningsweekend, da den oprindeligt var forventet at debutere med $50 millioner.

Den afsluttede sin rejse som Blumhouses højst indtjenende film på verdensplan og den mest indtjenende horrorfilm fra 2023. Succesen er blevet tilskrevet franchisens popularitet blandt yngre publikum og online.

Josh Hutcherson sagde for nylig, at han forventede, at en ‘Five Nights at Freddy’s’ efterfølger ville være sandsynlig, og at han “var ved at dø for at komme tilbage på settet.”

Det originale ‘Five Nights at Freddy’s’-spil blev udgivet i august 2014, og franchisen er siden vokset og omfatter otte efterfølgere og masser af spinoff-materiale.

På trods af titlens enkle præmis og gameplay – hvor spillerne sættes i skoene på en nattevagt på en lukket børne-pizzabar, der kommer i klemme mellem hjemsøgte robotter- gik det originale spil viralt på grund af reaktionsvideoer af spillere, der stødte på spillets mange skræmmende øjeblikke, og den online berømmelse hjalp franchisen med at opbygge en ekstremt hengiven og primært Gen Z-fanbase.

Den første film gennemgik mange produktionsforsinkelser før dens udgivelse; den blev oprindeligt sat op hos Warner Bros. Pictures i 2015, før Blumhouse overtog filmen i 2017.

Efter at Chris Columbus først var tilknyttet projektet, instruerede Emma Tammi til sidst filmen, der havde Josh Hutcherson som hovedpersonen Mike, og medvirkede Elizabeth Lail, Piper Rubio, Mary Stuart Masterson og Matthew Lillard i biroller. Tammi skrev manuskriptet sammen med Cawthon og Seth Cuddeback, baseret på en historie af Cawthon, Chris Lee Hill og Tyler MacIntyre. Cawthon og Jason Blum producerede.

Trods dens økonomiske succes modtog den første ‘Five Nights at Freddy’s’ primært negative anmeldelser fra kritikere. Den har i øjeblikket en rating på 32 procent på Rotten Tomatoes. Den klarede sig dog bedre hos publikum, der gav den en A- på Cinemascore.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: