En ny trailer er landet til Ole Bornedals historiske krigsfilm “Skyggen i mit øje” og viser de skræmmende hændelser, der fandt sted i København den 21. marts 1945.

De fleste af os kender til det britiske angreb på Gestapos hovedkvarter, der på ulykkelig vis også kostede 86 børn og 18 voksne livet, da et britisk fly styrtede ned tæt ved Den Franske Skole i København. Flere af de efterfølgende fly troede nemlig, at skolen var målet.

Nu bliver det forfærdelige danske stykke historie til en spillefilm med “Nattevagten”-instruktør Ole Bornedal ved roret.

Filmen følger flere forskellige perspektiver igennem den skæbnesvangre dag. Her fokuserer vi på børnene Henry (Bertram Bisgaard), Eva (Ella Nilsson) og Rigmor (Ester Birch) samt nonnen Teresa (Fanny Bornedal) på Den Franske Skole. Derudover følger vi to indespærrede frihedskæmpere (Jens Sætter-Larsen & Joen Højerslev) i Gestappos hovedkvarter i Shellhuset og to britiske piloter (Alban Lendorf & James Tarpey).

Ole Bornedal står også for at skrive filmen, der produceres af Jonas Allen og Peter Bose fra Miso Film. Bornedal er bestemt ikke ukendt med krigsprojekter, da han tidligere har stået for den kontroversielle DR-serie “1864”.

Læs også: “Rekordstor statsstøtte: Ole Bornedals krigsfilm skal konkurrere med Hollywood”

“Skyggen i mit øje” får dansk premiere den 28. oktober.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 thomas040 2 år siden

Damn. Det er sgu godt filmhåndværk det der.
Failure is a zero out.

Skriv ny kommentar: