Et flertal i Folketinget samler sig nu om opbakning til at beskatte internationale streaming-tjenester i Danmark.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF er enige om, at Netflix og de andre streaming-giganter bør medvirke til at finansiere danske film og serier.

Partierne ønsker således en afgift indført på området, skriver Politiken.

Netflix nægter dog at betale. da de har hovedsæde i Holland.

Det kom frem, da Netflix senest gik til EU-Domstolen med krav om ikke at betale en ny tysk afgift på 2,5 procent af omsætningen i Tyskland til det tyske filminstitut.

Men EU-Domstolen afviste kravet fra Netflix.

Dermed er det åbnet op for at beskatte Netflix i Danmark.

Netflix er ellers begyndt ganske frivilligt at bidrage til danske film og serier.

Aktuelt kan man se “The Rain” hos Netflix, ligesom manden bag “Blinkende lygter” i fremtiden skal sørge for nordisk indhold på Netflix.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 Justin 6 år siden

Hvis politikerne gerne vil have mere Dansk indhold kunne de jo starte med af fjerne forslaget om af beskære DR
Gravatar

#2 Mejse 6 år siden

#1 eller man kunne beskære DR, og få netflix til at betale for nyt indhold, hvordan er det ikke win/win for dem ? de spare penge og får stadig dansk indhold.

om jeg er enig i at netflix skal betale for dansk indhold gennem skat, er en anden sag, men dit argument holder igen ingen steder :)
Gravatar

#3 Geekalot 6 år siden

Hans argument holder da 100% om man er enige kan man diskutere. Jeg er personligt i mod at betale til DR da jeg ikke bruger noget af det. At jeg skal betale mere til Netflix for andre kan få fornøjelse af noget dansk film eller serie. Er jeg også i mod. De der vil have det. Må selv betale det. Dansk film og serier er en frynsegode, det er ikke en nødvendighed.
Gravatar

#4 Mejse 6 år siden

#3 det er så en helt anden diskussion, desuden siger ingen at du skal betale mere for din netflix, hans argument, er at det er smartere, at bruge flere af statens penge, end at få det gratis, hvordan holder det ?

alt det der med om man er for eller imod licens, eller alt muligt andet, er jo ikke lige relevant for hans argument.

men er ikke sikker på et velfærdssamfund lige er dig :D det handler jo lige netop om at betale så alle kan få :)

man kan sige hans argument holder, som en alternativ vej at gå for at få det samme til en dyrere pris, men det virker som et fjollet mål at have :)
Gravatar

#5 kblood 6 år siden

omfg... hvordan er dette ikke utroligt konkurrence forvridende? "Netflix er populært, lad is give dem en "Netflix skat / afgift"... hvor imod DR bliver belønnet ved at give dem monopol på at få penge for en service selv fra folk der ikke ønsker den.

Det er da ikke til at fatte hvor umådeligt dumme disse nuværende politikere må være... specielt at andre politikere åbenbart ikke fik forklaret hvor dumt og uholdbart dette forslag er... det er vidst ikke først gang de er begyndt at tænke i disse baner lige med Netflix. Utrolig søgt tankegang.
Gravatar

#6 Geekalot 6 år siden

KB det forstår Mejse være ikke.
Gravatar

#7 Mejse 6 år siden

#6 det forstår jeg udemærket geekalot :) men nu taler kblood jo ikke om justins forslag, som akkurat var at de ikke skulle mindske betalingen til DR, og lade netflix være, DR har altid været et konkurrence forvridende element, og så længe licens eksisterer vil de være det, men sjovt nok i mindre grad HVIS MAN SATTE DET NED :) så hvis du nu prøvede at kommenterer på det jeg faktisk sagde, i stedet for små små dumme stikpiller, fordi du ikke kan samle dig om faktisk at lave et argument, så ville vi være godt på vej :D

desuden troede jeg du var imod alle de firmaer der ikke betalte skat i dk ? hvad blev der af det ? eller det gælder måske kun når det er firmaer du ikke bruger ? :)

dit eneste reelle problem med det er jo at du er bange for du skal betale mere for netflix, men det er den vej du skal gå hvis du vil af med licens, politikerne vil forståeligt nok stadig have produceret dansk indhold, og hvis det ikke kommer fra DR vil de have det et andet sted fra, så du kan altså ikke få det på begge måder :)

ved virkelig heller ikke, hvordan du har fået ideen om at fordi man er uenig med noget, så forstår man det ikke....du burde virkelig udvide din horisont lidt :)
Gravatar

#8 Justin 6 år siden

#7
Hvor nævner jeg Netflix ?
Gravatar

#9 Mejse 6 år siden

#8 ingen steder men da det er en nyhed OM NETFLIX, og deres bidrag til dansk "kultur" så virker det som noget, der burde have været en del af din tankegang :)

plus du siger hvad de burde gøre i stedet, ifølge dig, så indirekte nævner du dem jo :)

men måske overvurderet jeg dit indlæg i håb om at du faktisk prøvede at bidrage med noget til en diskussion ?
Gravatar

#10 kblood 6 år siden

Jeg syntes helt klart at DR skal beskæres, og også mere end de har tænkt sig. Specielt nu det snart bliver betalt over skatten.

Og det giver på ingen måder mening at beskatte Netflix extra... hvis det skulle ske, bliver de da også nød til at beskatte HBO, DR og alle andre som streamer indhold i DK... eller ja så kunne de argumentere for at DR ikke er kommercielt, og det giver måske ikke mening at beskatte DR når nu de allerede er betalt af skattekronerne.

Hvis noget, så støt da hellere dansk film direkte end at give DR flere penge. Ikke at det er meget bedre i min bog, men en smule.

Skriv ny kommentar: