Filmens verden er med til at kønsdiskriminere kvinder. Det fastslår en ny global rapport, der støttes af FN. Rapporten blev forleden fremlagt af skuespilleren Geena Davis.

Se også: Rapport dumper Hollywood: For få kvinder

Her står det, at under en tredjedel af alle talende filmroller går til kvinder, og at kvinder stort set aldrig opleves i roller med magt. Der er tale om ”dybtliggende diskrimination og gennemtrængende stereotypi af kvinder og piger i den internationale filmindustri,” står der i undersøgelsen fra University of Southern California.

Endelig konkluderer undersøgelsen, at kvinder dobbelt så ofte som mænd afbildes på en seksualiseret facon, hvor de enten er nøgne eller iført sexet tøj.

Mener du, at kønsdiskriminering er et problem på film?

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 zamm- 7 år siden

Her står det, at under en tredjedel af alle talende filmroller går til kvinder, og at kvinder stort set aldrig opleves i roller med magt.

Hvis man følger de bibelske forskrifter, kan jeg faktisk godt leve med, at kvinderne ikke har magt i film!
Yo, homie. Is that my briefcase?
Gravatar

#2 The narrator 7 år siden

FN har haft 131 resolutioner mod Israel til afstemning, men 0 mod Kina.

Det er en pervers jødehadende organisation, og intet fornuftigt menneske bør interessere sig for, hvad de mener om noget som helst.
Gravatar

#3 Daywalker 7 år siden

Oh my God... har det spredt sig så meget, at det er kommet til FN!

Seriøst. Hvis de ønsker at lave film sådan, så find dog en talentfuld forfatter til at lave det og start det op selv. Lad være med at presse filmindustrien til alt muligt lort, når de har problemer med at lave kvalitet og originalitet i forvejen.
Don't worry... An Anti-fortress gun can not touch me, because I am not a fortress.
Gravatar

#4 monzoon 7 år siden

Har de set guardians of the galaxy? der står den meget lige synes jeg,...
to infinity and beyond!
Gravatar

#5 Dragon_Claw 7 år siden

Mener du, at kønsdiskriminering er et problem på film?

JA! Jeg så engang i Filmz TV at The Insider bar cargo pants der blottede hans nøgne ben og de blev afbildet på en seksualiseret facon! SKAM JER!

:P
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#6 dunga 7 år siden

Til The Narrator:
Nu ved jeg ikke hvad din holdning til FNs resolutioner mod Israel har at gøre med en påstået kønsdiskriminering i Hollywood. Men nu kan FN jo godt lave en masse resolutioner mod Israels opførsel i bostederne i Gaza, uden at de er jødehadende, ligesom man godt kan være kritisk overfor Hamas uden at være araberhader....
Gravatar

#7 Nagash 7 år siden

Vidste ikke hun var en gedigen rødstrømpe. For helvede hvor er den kønsdebat trættende at høre på. Kvinder føler sig så overset. Er det slet ikke gået op for dem, at de har vundet for længst, og at mænd er blevet nogle sølle stakler i dag?
Gravatar

#8 Sevuz 7 år siden

Det feministiske BS er ved at tag overhånd. Går ind for at ting skal være 50-50 for mænd og kvinder. Men i år har det bare stået på fuld power på det feminist load of crap train. Ting er blevet bedre for kvinder (vi mangler dog lige "nogle" steder i Mellemøsten).
Gravatar

#9 Nagash 7 år siden

Sevuz (8) skrev:
Det feministiske BS er ved at tag overhånd. Går ind for at ting skal være 50-50 for mænd og kvinder. Men i år har det bare stået på fuld power på det feminist load of crap train. Ting er blevet bedre for kvinder (vi mangler dog lige "nogle" steder i Mellemøsten).


50/50 er jo netop problemet. Vi kan aldrig opnå 50/50. Så længe folk kæmper for det, mænd som kvinder, så er kampen tabt på forhånd. Vi er sgu ikke ens, og derfor kan der aldrig være en lige fordeling i alle fag. Sådan fungerer verden bare ikke. Det er først når vi lærer, at udnytte forskellene på kønnene, at vi slipper for den trættende debat.
Og ingen regler uden undtagelser. Der findes bestemt kvinder, der er bedre til "mandeting" end de fleste mænd og der findes bestemt mænd, som er bedre til "kvindeting" end de fleste kvinder.

Alternativt, så ender vi som i Sverige hvor man ikke må sige hende og han i børnehaverne, men skal sige høn, og i Norge, hvor kvinder får en lederstilling, for at firmaet ikke skal få en bøde, selvom der var bedre egnede mænd, der søgte jobbet :S
Gravatar

#10 Gasivodo 7 år siden

Nok snare grundet den absurde mængde superhelte* film, Hollywood mf. har sprøjtet ud i de sidste 13-14 år..

*Helte der nærmest alle er fra 1950'erne eller "værre"! Og dengang var kvinder jo ikke, hvad de er i dag;-) (I DK, til dels vesten)

Med det sagt: NEJ! Kommer ikke til at se Wonder Woman, lige meget hvad! Misangynist som jeg nu er...

..og Geena! Ikke alle dine medsøstre er i MENSA, som dig!? Og jeg fandt dig endda skide sej i Long Kiss Goodnight!
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(

Skriv ny kommentar: