Stjerneskuespilleren Carey Mulligan er for tiden aktuel i danske Thomas Vinterbergs nye film, “Far From the Madding Crowd”. Men selv om hun har en hovedrolle i den, så mener hun, at filmindustrien er sexistisk, når det kommer til antallet af gode roller til kvinder.

Se også: FN anklager filmverdenen for at kønsdiskriminere

Til RTE uddyber Mulligan, der tidligere har arbejder sammen med både Lone Scherfig og Nicolas Winding Refn, sit synspunkt i forbindelse med optagelserne til filmen “Suffragette”, som omhandler kvinders rettigheder:

”Det her en en historie om lige rettigheder i Storbritannien som tog mange år med kampe, hvor kvinder blev tortureret, misbrugt og forfulgt, og det er aldrig blevet til en film før nu. Det viser noget om filmindustrien, at sådan en historie ikke er blevet fortalt,” siger Mulligan og fortsætter:

”Der er ikke nok godt materiale til kvinder, for få gode historier til kvinder. Det antal interessante roller, der er til kvinder, er åbenlyst massivt sexistisk.”

“Suffragette” får dansk premiere d. 24. september.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 cain 9 år siden

Det er fordi 99% af de ting kvinder gør, kan mænd gøre bedre, hurtigere og mere interessant.
Gravatar

#2 Geekalot 9 år siden

vil være ked af at skulle føde børn, give bryst mælk :)
Gravatar

#3 HighFlyer15 9 år siden

Er rimelig sikker på man igennem historien har prøvet sig frem med stærkere roller til kvinder, men de film har åbenbart ikke solgt godt nok til at film studier gider satse på dem.

"Det viser noget om filmindustrien, at sådan en historie ikke er blevet fortalt." Nok fordi det lyder som en virkelig kedelig historie og ikke noget jeg sådan rigtig har lyst til at bruge penge på at se i biffen.

De fleste går i biffen for at komme væk fra virkeligheden.
Gravatar

#4 LSR 9 år siden

Har hun hørt om Joss Whedon?

Herudover er der en vigtig pointe hun misser - det handler ikke om stærke roller i filmbranchen, men om hvad der er penge i. Og film om ligestilling sælger nu en gang bare ikke billetter som et godt actionbrag.
Gravatar

#5 Menneskedyr 9 år siden

I rammer hovedet på sømmet jer ovenover:-) Derudover tænker jeg også , at her er en skuespillerinde, som lige har fået en rolle som omhandler kbinderettigheder og SÅ er hun opmærksom på problemstillingen, sådan som hun ser det. Det kan også være at hun er ganske opmærksom på sexisme og rettigheder, men nogle gange bliver disse skuespilelr først opmærksomme, når de får det serveret og ikke selv oplever eller studerer det nøje
http://komakino.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/zortblak
https://soundcloud.com/user9155925
Gravatar

#6 Menneskedyr 9 år siden

Det ændrer sføli ikke på at der bør være flere gode roller - men det handler om pengene og om det er interessant at se på det store lærred
http://komakino.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/zortblak
https://soundcloud.com/user9155925
Gravatar

#7 Hive 9 år siden

Hold nu fast hvor er jeg træt af bitre feminister, der klager over de første 10 onde ting mænd har gjort før de overhovedet er stået ud af sengen om morgenen.

Skriv ny kommentar: