Den meget omdiskuterede storfilm ‘Megalopolis’ af mesteren Francis Ford Coppola har haft svært ved at finde ben at stå på. Den gik allerede i produktion tilbage i 1983, men mange pengefolk og produktionsselskaber hoppede fra i tidens løb. Indtil Coppola selv lagde penge i filmen og optog den i 2022 og 2023.

Nu kan vi så endelig få et kig på, hvad den berygtede film kan byde på.

I YouTube-videoens beskrivelse skriver Coppola selv: “Her er en klar, præcis analyse af MEGALOPOLIS:

“I åbningsscenen af Francis Ford Coppolas MEGALOPOLIS balancerer en mand farligt på en kant højt over en engang storslået by, og filmen selv, handler – delvist – om en hel civilisation, der vakler på en tilsvarende farlig kant, fortærende i en hvirvel af ukontrolleret grådighed, selvoptagethed og politisk propaganda, mens nogle få modige drømmere kæmper imod strømmen og stræber efter at indlede et nyt i morgen.

Manden hedder Cæsar (Adam Driver), ligesom den romerske general, der gav opkomst til det romerske rige, Cæsar, fagforeningslederen, der organiserede Californiens landarbejdere i 1960’erne, og et par andre bemærkelsesværdige store mænd fra historien. Men han er også klart en avatar af Coppola selv – en stor visionær, der vidner om en engang stor ting (kald det cinema, hvis du må), der visner for hans øjne og beslutter sig for at genoplive den. Og efter årtiers planlægning er MEGALOPOLIS-filmen den kraftfulde eliksir, han har produceret: en bred, storslået film af provokerende ideer og uafbrudt filmisk opfindsomhed, der modsiger sin skabers 84 år.

Coppola synes at være genfødt af et filmisk lynnedslag, og filmen – nej, oplevelsen (komplet med i-biografen “live cinema”) – der er opstået, føles på én gang som et værk af et ungt geni, der ikke lader sig bøje af konventionelle forestillinger, men også som værk af en vis og erfaren mester, der ved meget om livet og verdens veje. For at parafrasere Coppola selv, der talte for årtier siden om sin APOCALYPSE NOW, er MEGALOPOLIS ikke en film om verdens undergang, som vi kender den, det er verdens undergang, som vi kender den.

Kun, hvor APOCALYPSE efterlod os i en napalmbombet feberdrømmehaze, giver MEGALOPOLIS overraskende og rørende os et sidste billede, der gløder af håb for fremtiden.”

På rollelisten får vi blandt andet Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Talia Shire, Grace VanderWaal, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter, og Dustin Hoffman.

‘Megalopolis’ har premiere på Cannes i år.

 Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: