A24 afslørede sin provokerende actiondrama ‘Civil War’ ved ‘South by Southwest Film & TV Festival’ torsdag aften.

Filmen blev vist for en fyldt sal i Austin’s Paramount Theater, hvor det blev fortalt, at ‘Civil War’ er en hyldest til krigsjournalistik, der undgår at forklare politikken, der førte til dens centrale konflikt. Filmen viser i stedet praktikaliteterne og rædslerne ved en borgerkrig i nutidens Amerika. De første reaktioner fra publikum er begejstrede, hvor seerne kalder filmen for spændende og hjemsøgende.

Filmen fra den anerkendte forfatter og instruktør Alex Garland (Ex Machina) forestiller sig en nærfremtidig dystopi, hvor USA er blevet revet fra hinanden under en autoritær regering af en præsident (Nick Offerman) i tre perioder. Historien følger en journalist (Kirsten Dunst) og hendes kolleger, mens de krydser et fjendtligt og opdelt Amerika i håbet om at interviewe præsidenten. Meget af eventyret på vejen føles lidt som Garlands gennembrud ’28 Days Later’ – bare med mordiske civile soldater, der bærer skydevåben, der lurer om hvert hjørne, i stedet for zombier.

Civil War har fået øjenbrynene til at hæve på de fleste amerikanere på grund af sin timing, idet den kommer midt i et kontroversielt valgår, hvor præsident Joe Biden har hævdet, at “demokratiet er på spil”, givet hans modstander Donald Trumps historie med forsøg på at undergrave valglovene.

Selvom ideen om en moderne borgerkrig måske virker fjern, fandt en undersøgelse fra 2022 foretaget af YouGov og The Economist, at 40% af amerikanerne mener, at en ny borgerkrig er “noget sandsynlig inden for de næste 10 år.”

Da Garland blev spurgt om, hvornår han skrev filmen, sagde han: “Det var for fire år siden. Jeg skrev den dengang og sendte den til A24, og de sagde bare, ‘Ja, alt godt,’ hvilket var overraskende. Det er en modig film at finansiere, så det blev super værdsat.”

Garland har længe arbejdet sammen med A24, helt tilbage til hans instruktørdebut, ‘Ex Machina’. Handlingen i filmen er angiveligt studiets største satsning til dato.

‘Civil War’ giver ikke meget forklaring på, hvordan landet når sin farlige tilstand (publikum får at vide, at præsidenten opløste FBI), hvilket instruktøren sagde var intentionelt. Sagde Garland: “Filmen er beregnet til at være en samtale. Den påstår ikke noget. Du vil gerne lade plads til, at folk selv kan bringe sig selv ind i samtalen. Det er vigtigt, at det var en tovejskommunikation.”

‘Civil War’ har dansk premiere d.18 April.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: