Men den side af Che Guevara er åbenbart ikke noget, Soderbergh har lyst til at beskæftige sig med. Han bruger i stedet tiden på at vise Che som den politisk korrekte revolutionær, der lærer sine soldater at læse og skrive, og som aldrig hæver stemmen. Det er omtrendt som at lave en film om, hvilken fin fyr Hitler var uden lige at nævne de der ubelejlige detaljer med jødeudryddelserne.

Er “Che – Argentineren” så en god film? Rent visuelt er den, og man er da også ganske glimrende underholdt undervejs, men moralsk efterlader den dyb væmmelse. Det er oplagt at sammenligne med film som D.W. Griffiths “En nations fødsel” og Leni Riefenstahls “Viljens triumf”, der også er flotte rent teknisk, men hvis indhold ligeledes er frastødende. Soderbergh er normalt en dygtig instruktør, men med denne skændsel af en film har han vitterlig begået intellektuelt harakiri.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Kviesgaard 14 år siden

Oho en film der er lige så ringe som X-Men Origin: Wolverine!

beklager kunne ikke dy mig :)
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#2 BN 14 år siden

Alene synsvinklen i denne film er nok til at jeg aldrig kunne finde på at se den. Det er da usmageligt.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#3 Spanner 14 år siden

Der er godt nok et par kameler, der skal sluges undervejs i denne film.

Mest af alt synes jeg dog bare, at den er dræbende kedsommeligt.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#4 Takfornu 14 år siden

Når jeg under en premiere og endda forlader salen for at går ud og skrive e-mails mv. af kedsomhed over en film så er der noget galt. Jeg kedede mig bravt og så er det endda kun tale om 1. del - Suk :-(

2/6 stjerner er også kun hvad jeg kan give den :(
A Life Lived in Fear - Is a Life Half Lived !
Gravatar

#5 filmz-Kadann 14 år siden

Ach, jeg havde ellers glædet mig til at se denne, men det bliver ikke i biffen, kan jeg godt se.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#6 Petrescu 14 år siden

Crap. Steven Soderbergh faldt åbenbart i den fælde som man kunne se på miles afstand: Den romantiserede udgave af Che Guevara.
- i det mindste vil filmens vinkel kunne lokke en pæn bunke pesudo-revolutionære teenagere i biffen. Iført deres t-shirts som prydes med Che's berømte kontrafej.

Der var så mange muligheder i dette materiale, inklusiv Benicio Del Toro i hovedrollen, og så vælger Soderbergh at begå Hollywood-fejlen numero uno!
Gravatar

#7 filmz-Bruce 14 år siden

Stor stor respekt Benway for din anmeldelse. Historieforvanskning er et af tidens allerstørste problemer, i og med mange råt for usødet, sluger hvad der bliver serveret ufiltreret. Kildekritik burde være obligatorisk fag i uddannelsessystemet, i det mindste for politikere, historikere, lærere, forfattere, journalister og .... filminstruktører, som bærer et enormt ansvar for menneskehedens oplysning.

Soderbergh skal have lov til at lave den fiktions version af manden han ønsker, blot burde der stå i forteksterne.

Any elements in the movie that resemblance truth or facts, are purely coincidental.

Køb en T-shirt med Phil Lynott i stedet.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#8 BN 14 år siden

On-z's anmelder skriver: "Den helt klare force ved filmen er at vi får et nuanceret billede af ikonet ’Che’ Guevara inklusiv de grusomme handlinger han vælger at udføre i revolutionens navn."

Men allerede før jeg læste filmz's anmeldelse havde jeg godt læst en avisartikel, hvori 'Che - argentineren' blev skældt ud for at pynte på historien. En lang række historiske mangler ved filmen blev påpeget - og det er ikke nogen af den slags, man kan skøjte let henover, hvis man skal tegne et korrekt autentisk billede af Che. Så i dette tilfælde ved jeg, at On-z giver et forkert billede med deres anmeldelse.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#9 gi-jones 14 år siden

Det undrer mig at Soderbergh er en mand der kunne finde på at lave en film der på den måde falder i glansbillede-fælden. Nu er jeg bestemt ikke fan af hans film overhovedet, men han har altid slået mig som en meget bevidst og kritisk instruktør.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#10 tranberg 14 år siden

Wow - dén anmeldelse overrasker mig! Troede det ville blive en god film :(
The end is closest to the beginning

Skriv ny kommentar: