Med en simplere historie som forlæg til filmen er der her i anden omgang mere fokus på action end plot, men det har nærmest gjort de temaer, der er at finde i “Narnia: Prins Caspian”, stærkere og tydeligere, end de var i bogforlægget, der også må siges at være det svageste led i bogserien om Narnia. Ideen om at vende tilbage til et land så lang tid efter, man har forladt det, leder f.eks. både til tankevækkende spørgsmål om død og foranderlighed og adskillige morsomme bemærkninger om børnenes legendariske status som konger og hærførere.
Følte man, at den første film om Narnia ramte tonen fra bøgerne perfekt, vil man måske overraskes lidt over instruktøren Andrew Adamsons mere dunkle tilgang til universet i denne omgang. Selvom skabelonen er intakt, er noget af den simple fortryllelse og barnlige opdagelsesglæde fra den første film nedprioriteret på bekostning af de stort tænkte actionscener. Mod slutningen kan “Prins Caspian” heller ikke undgå at løbe lidt løbsk i et effektorgie, hvor elementerne raser og hærene tørner sammen, men indtil da holdes balancegangen mellem episke momenter og gode karakterdetaljer fint. Jovist er det stadig en børnefilm, men hvilken én af slagsen.
#11 piazorro 16 år siden
I forhold til bogen var den piftet en hel del op uden det gjorde noget - og jeg er normalt meget negativ overfor omskrivninger, specielt af mine yndlingsbøger!
- meld jer ind i gruppen på Facebook
#12 gizmomis 16 år siden
#13 enfilmnørd 16 år siden
Elllers er jeg enig med anmelderen
5.5/6
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
#14 Chili bom bom 16 år siden
#15 filmkorn.dk 16 år siden
NB. Og kunne de så ikke lige have brugt bare en time mere på de der kentauere. Fuck, hvor er de dårligt lavet. Det ligner lort når de går. Kentauerlederen ligner i øvrigt en mørk udgave af Steve (Ian Ziering) fra Beverly Hills 90210 :)
#16 BN 16 år siden
Dem bemærkede jeg da ikke nogen af i "Prins Caspian"?? Hvilke tænker du på?
(Jeg kunne godt få øje på nogle kristne allegorier i "Løven, Heksen og garderobeskabet", men jeg syntes, de var tilpas nedtonede.)
#17 filmkorn.dk 16 år siden
Nb. Jeg er selv ateist!
#18 BN 16 år siden
Jeg er selv kristen, men jeg tænkte overhovedet ikke i de baner, mens jeg så filmen. Men nu her bagefter, hvor du nævner de der ting, kan jeg da godt se, at nogle af dem kan forbindes med kristendommen.
Men jeg synes dog stadig, det er tilpas nedtonet - ikke mindst i betragtning af, at jeg i første omgang slet ikke tænkte over det.
Og jeg synes, det kan diskuteres, om
Og at ET HELT FOLK, nemlig narnianernes eksistens skulle være en allegori for blot én person, Jesu eksistens, lyder ikke videre logisk eller velvalgt i mine ører. Ved man med sikkerhed, at C.S. Lewis brugte sådan en allegori? Er det den almindelige opfattelse blandt hans læsereskare, at det var dette han sigtede til?
#19 filmz-forkirt 16 år siden
#20 maniac 16 år siden
Kan man ikke li' kristne allegorier, er "Narnia" serien måske ikke de første film, man skal tage ind og se :)