Som udgangspunkt er “Saw” bygget op omkring en udmærket ide, og den har også sine øjeblikke, men det er ikke for meget sagt, at folkene bag “Saw” har set “Se7en” et par gange for meget. Det hele er her. Alt fra psykopaten på en moralsk mission til farveskalaen er hentet fra David Finchers dystre mesterværk. Ja, selv dartskiven i dagligstuen er der. Der mangler faktisk kun de troværdige skuespilpræstationer, den skarpe instruktion og det intelligente manuskript. Chancerne for at David Fincher sidder derude et sted og får sig et billigt grin må siges at være rimelige store. “Saw” er derfor som en pornoskuespiller der har været for længe i branchen, kold og uden sjæl.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 putandtake 19 år siden

#5 Na, du skriver du jo godt nok, at det du ikke lige havde regnet med den slutning, så jeg ved ikke lige hvor meget jeg skylder....

I øvrigt så vil jeg stadig mene, at Se7en sammenligningen er hentet ud af den blå luft. Man kunne selvfølgelig lave en serie-morder-komedie, men ellers vil man naturligt vælge en mere mørk og dyster stil (og derved selvfølgelig på et eller andet plan komme til minde om Se7en). Men Saw har ikke det filosofiske element, og historien har et helt andet udgangspunkt, så reelt er det ikke meget andet end genre, de har tilfælles.
Gravatar

#12 Skringer 19 år siden

Jeg er heller ikke enig i anmelderens mening omkring denne film. At sammenligne med se7en, tjaeh - fair nok, men kom videre? :) Hvis anmelderen er så vild med se7en, så se den igen - lad være med at sige at en film er dårlig FORDI den ikke er se7en. For SAW er slet ikke ringe, tværtimod. Den overrasker på punkter som man ikke forventer.
Gravatar

#13 filmz-yoshimura 19 år siden

Jeg må så erklære mig enig med anmelderen. Jeg synes især skuespilspræstationerne ødelægger meget, og på trods af, at jeg ikke havde gættet, hvem morderen var eller havde luret filmens twist, må jeg sige, at jeg ikke fandt historien synderligt original. Sammenligningen med Seven er oplagt i kraft af psykopatens moralske korstog (som er en kende søgt, må jeg nok sige) og de øvrige ting, som anmelderen og andre har nævnt (farveskala, musik etc.).

3/6 herfra.
the buses that charged past so overflowing with passengers that from the outside they looked like they were making a rush delivery of spare limbs to some far-off war
Gravatar

#14 Sealer 19 år siden

hvordan kan i gætte hvem jigsaw er på stemmen, når han bruger sådan en stemme ting eller hva det nu hedder? jeg tror sku ik på at i har kunne gætte det.

Jeg fatter heller ik hvorfor den kun for 2. den får sku også 5 her fra, okay der er nogen plot huller, men er det ik det i alle film?
Gravatar

#15 Morbid 19 år siden

Lidt grov anmeldelse synes jeg

Saw er bestemt ikke noget mesterværk, men synes overhovedet ikke den fortjener at gå ned i historien sammen med Charlies Angels 2, Anacondas 2, Alien vs Predator, 2 Fast 2 Furious og andre forfærdelige film der ligeledes har fået 2 stjerner her på sitet.

En film med gode idéer og en dejlig skummel stemning, hvor diverse fejl dog trækker ned i helhedsindtrykket.

4/6
You need chaos in your soul to give birth to a dancing star.
Gravatar

#16 filmz-Kadann 19 år siden

#8 -

Hvorfor sammenligner du anmeldelsen af "Constantine" med denne anmeldelse? Det er jo ikke den samme person der har anmeldt begge film.. bare fordi anmelderen kommer fra samme filmsite, er det jo ikke ensbetydende med at de deler mening..

Som det er skrevet hundredevis af gange herinde, så er en anmeldelse en personlig mening, så kan du så enten vælge at være enig eller uenig.. er du uening, så kom med lidt argumentér for hvorfor du er det, så er der basis for lidt diskussion om filmen, i stedet for bare at slynge ud at folk er på coke.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#17 davenport 19 år siden

Jeg er også ganske uenig i anmeldelsen.
Kort og godt synes jeg den var fed! Fed fordi den er godt skruet sammen, og twister som den gør.

Er der ikke en admin der kan rette indlæg 9, så der kommer en spoilerblok på. Det er næsten ærgeligt, hvis nogen læser det, uden at have set filmen.
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#18 filmz-vassago 19 år siden

done..
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#19 davenport 19 år siden

Kanon, hurtige reaktioner der.. ;)
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#20 DarkLight 19 år siden

Ja, 7 timer :)
This weekend will be filled with staring out of windows while holding a glass of scotch.

Skriv ny kommentar: