Som udgangspunkt er “Saw” bygget op omkring en udmærket ide, og den har også sine øjeblikke, men det er ikke for meget sagt, at folkene bag “Saw” har set “Se7en” et par gange for meget. Det hele er her. Alt fra psykopaten på en moralsk mission til farveskalaen er hentet fra David Finchers dystre mesterværk. Ja, selv dartskiven i dagligstuen er der. Der mangler faktisk kun de troværdige skuespilpræstationer, den skarpe instruktion og det intelligente manuskript. Chancerne for at David Fincher sidder derude et sted og får sig et billigt grin må siges at være rimelige store. “Saw” er derfor som en pornoskuespiller der har været for længe i branchen, kold og uden sjæl.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 ks 17 år siden

Jeg er ikke enig med anmeldelsen, synes i hvert fald den ligger til noget der ligner 4 stjerner.

Jeg læste Urban's anmeldelse på vej hjem idag, og der kaldte anmlderen Saw for en noget "kommercielt Hollywood bras", eller noget i den retning. Det kan jeg simpelthen ikke få ud af hovedet, hvis der er noget filmen netop ikke er, så er det jo kommerciel, og fra Hollywood, ja, det er den absolut heller ikke.

Jeg nægter simpelthen at tro på, at du gættede den 'rigtige' morder før den egentlig slutning.
Gravatar

#2 putandtake 17 år siden

Jeg vil kalde den unødigt voldelig, men ellers kan jeg ikke genkende meget i anmeldelsen.

a) "den lægger sig for meget op ad "Se7en".
- Udgangspunktet med 2 hovedpersoner låst fast på samme sted er så langt fra Se7en som det kan komme. Måske man kunne nævne "Open Water"?

b) "et svagt punkt når filmens psykopat har en letgenkendelig stemme"
- hvis det betyder, at du havde gættet slutningen, så giver jeg en bajer....
Gravatar

#3 filmz-ill 17 år siden

Slet ikke enig med anmeldelsen. Saw er en af de bedste gysere i lang tid. Der er ikke mange film som kan skræmme mig bare en smule, ender enten med at grine eller græde over film som Scream og I know what you did last summer osv.

6/6 herfra
.
Gravatar

#4 filmz-happyhansen 17 år siden

Heller ik enig må jeg sige...

6/6 herfra, hvor de sidste 2 styks kommer på pga. slutningens twist.

Suveræn film...
Gravatar

#5 Michael Andersen 17 år siden

#1
Hvorfor ikke? Der er vel ikke nogen der tror på at det var ham tumpen fra hopitalet, der skulle den store hjerne bag det hele? At den rigtige Jigsaw lå på lokummet havde jeg selvfølgelig ikke regnet med, men skuespillerens stemme ødelagde i hvert fald overraskelsen for mig: Genialt! De har allerede afsløret at Jigsaw bliver spillet af ham den sleske (som jeg ikke kender navnet på) som altid spiller den sleske type.


#2 a) Heller ikke udgangspunktet da :), men at det er en wannabe-Se7en. Tonen, farveskalaen råber jo nærmest Fincher, Fincher, musikken er komponeret af Charlie Clouser fra "Nine Inch Nails" osv.

b) Du skylder mig vist en bajer så :) Come on, der må da være andre som kunne kende stemmen og sætte et ansigt på?
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#6 filmz-wetfox 17 år siden

Efter at have set de her kommentarer tror jeg næsten jeg skal se den... Men nægter samtidig at give penge for det..


Og hvordan finder man en løsning på det?.. :D(I henhold til lov 534.234.345.2342 udstedt af bill clinton så må ingen apg'er bruge min kommentar til grundlag for eftersøgning eller som underholdning ved julefrokosten)
Gravatar

#7 filmz-Bartman 17 år siden

Oki jeg må sige jeg syns det var en rigtig fed film.. det var ik en gyser slet ik.. for mig er en gyser en hvor jeg sidder og bliver skræmt af noget, hvilket jeg ik rigti blev.. ved ik hva jeg ska kalde Saw, men at jeg syns den var fed ska jeg ik ligge noget skujl på!.. jeg syns det var en rigtig fed film, og at der er nogen der har gættede hvem den virkelige Jigsaw er før det er slut tror jeg fandme ik på!!!!
Den er filmet godt og det er egentlig også godt skuespil i den syns jeg, det ka godt være den ligger sig lidt op af Seven (uden et 7 tal, FAT DET) men so what? bare fordi de har lavt noget fedt må andre se ik det?
Gravatar

#8 Hal60 17 år siden

Den anmelder som har anmeldt denne film, har vist være på coke... Den fortjener KLART 5 stjerner...

Og så for en lortefilm som Constantine 5, ud af 6; hvor latterligt er det ikke lige?

Sikke en gang... Ja...
When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun. So once when I was six, I did.
Gravatar

#9 filmz-gimleno1 17 år siden

Må tilslutte mig, syntes Saw var en rigtig god film - for en gangs skyld en gyser der ikke bare dyrkede banaliteter ubevidst...som så mange andre "gysere" gør det, ovenikøbet uden at være uhyggelige eller rumme bare en halv meter chok effekt....og så syntes jeg sgu egentligt filmens budskab var helt ok også - tænk sig, det VAR sgu et budskab..;-)

Selve anmeldelsen er for mig ret svær at tage seriøs - jeg undskylder, men det er facts....det virker som en gang "se hvor jeg kan jonglere med ord" fremfor et reelt forsøg på at anmelde filmen..

Og så ved jeg godt at ingen sikkert tror på mig, men jeg fik faktisk tanken halvvejs inde i filmens,
"Hvad nu hvis det der lig i virkeligheden slet ikke er dødt.."
..my hovercraft is full of eels..

#10 17 år siden

¤9: Hvis jeg læser dit indlæg rigtigt, må jeg sige: Tak fordi du ikke bruger spoiler-camouflage-funktionen. NOT! Sucker!

Skriv ny kommentar: