“Stolthed og fordom” er desuden særdeles flot filmet og har mange fine øjeblikke spredt rundt omkring. Særligt en flot sekvens hvori Darcy og Elizabeth danser sammen mens de konverserer imponerer. Samtalen bliver hele tiden afbrudt af trinene, samtidigt med at omverden mere og mere forsvinder for parret, indtil de er helt alene tilbage i salen.

Trods alle de gode elementer så er det først og fremmest Kiera Knightleys blændede spil der bærer filmen. Hun giver uden tvivl en af de mest indtagende og sødefuld præstationer jeg nogensinde har set på lærredet. At hun er et stort talent bliver fastslået med syvtommersøm her. “Stolthed og fordom” er slet og ret en fremragende film på niveau med Ang Lees “Fornuft og følelse”. Der er nok substans i filmen til at den burde underholde dem der ellers ikke bryder sig om genren. Dette er en film, hvor man bør kaste alle sine fordomme væk.

Læs hele anmeldelsen her

#1 18 år siden

Nu glæder jeg mig til at jeg skal se den i aften. Men jeg kan sgu ikke forestille mig den kan overgå BBC's miniserie fra 95.
Gravatar

#2 filmz-Kadann 18 år siden

Det ser da ganske fristende ud, mon ikke man skulle kigge lidt nærmere på den?
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 Outbound Sith 18 år siden

For dem der ikke kan få nok (og som har modtageforholdene i orden), så sender TV2 Charlie faktisk BBCs miniserie hver aften kl. 20 fra på mandag! :)
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#4 filmz-belli 18 år siden

Er stor "fan" af BBC serien, men skal da også ind og se den nye på mandag...glæder mig

#5 18 år siden

# 3 Dem der ikke kan få nok har den på DVD ; )
Gravatar

#6 jensen123 18 år siden

Traileren ser sku da ellers ufattligt kedelig og uinteressant ud. skal aldrig se den her!!
Gravatar

#7 Outbound Sith 18 år siden

#5 Ja, ja... Nu skal jeg lige have set den først. Hvis den så bliver uundværlig, så kender jeg 2-3 qwindfolk, der allerede ejer boxen og som sikkert gerne vil strikke en Jane Austen-aften sammen... :P
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder

#8 18 år siden

Nå, det var ikke en god ide at se filmen hvis man elsker og tilbeder BBC versionen fra 95. Blev konstant irriteret over ting de havde lavet om og flippede ud over detaljer som: de taler alt for stærkt, hår og tøj er forkert og den slags. Men skuespillerne var stort set ok, jeg har intet at udsætte på Kiera Knightley og Rosamund Pike.
Gravatar

#9 Æsop9000 18 år siden

jeg så traileren dertil, fin nok. Men jeg kom til at tænke på noget: musiken deri, altså i traileren, er det ikke det samme stykke musik der blev brugt i traileren til eller i Stanley Kubricks 1700-talsfilm: Barry Lyndon?
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#10 Michael Andersen 18 år siden

#9 Nemlig, Schuberts "German Dance No. 1 in C-Major".
Smile, you son of a bitch!

Skriv ny kommentar: