Havde Darabonts filmatisering af Stephen Kings “The Mist” været fortalt med blot et enkelt glimt i øjet, så havde oplevelsen måske været bedre eller i hvert fald mere fornøjelig. Det ændrer dog heldigvis ikke ved, at filmen langt hen ad vejen er hæderligt håndværk. Darabont forstår at opbygge en spændt stemning. Og selvom spændingen aldrig får lov til rigtig at bide sig fast takket være det forudsigelige plot viser han, at han har et godt greb om fortælleteknik, og det er svært ikke helt at lade sig rive med i perioder.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#41 filmz-Angel Eyes 16 år siden

Jeg var virkelig positivt overrasket over denne film! Har netop bestilt den på dvd, så jeg kan få set Darabonts s/h-version, samt høre hans kommentarspor - yay!
Endelig en Lovecraft-inspireret horrorfilm, som ikke skyder sig selv i foden ved at være ironisk. Måden det hele bygges op lige så langsomt i starten, fraværet af dumme one-liners, og en række karakterer, der formåede at bryde (nogenlunde) ud af de klassiske gruppe-stereotyper - det er sgu godt gået!
Jeg fik oplevelsen af, at der var tale om rigtige mennesker, som måtte konfrontere noget overnaturligt. Det er længe siden jeg har set et sådant setup fungere.
Desuden var jeg glad for at se, at Thomas Jane var en solid hovedrolle. Eneste lille bi-ting var Mrs. Carmody. Selvom jeg er stor fan af Harden, så var rollen nok en anelse svær at sluge. Men takket være Marcia Gay Hardens indsats, så blev den ikke helt så utroværdig som den kunne have været...
Min dvd-samling: http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Nikolai%20Schulz
Gravatar

#42 duuk74 16 år siden

#41
Endelig en Lovecraft-inspireret horrorfilm, som ikke skyder sig selv i foden ved at være ironisk

Ja der synes jeg også anmelderen er helt galt på den.

Ang. Mrs. Carmody. Tror måske den er lettere at sluge hvis man bor i "God's Own Country". Personligt havde jeg dog ingen problem med karakteren.
100.000 lemmings can't be wrong
Gravatar

#43 Notional 16 år siden

Jeg synes personligt den var rigtig fed. Ja handlingen inde i selve supermarkedet og hvad der ville ske var forudsigeligt, men det er menneskets natur også; jeg tænkte konstant på fluernes herre filmen igennem.
Carmody fik mit pis i kog og de fleste inkl. mig grinte og klappede når tingene ik gik som hun ville (Har du set filmen ved du hvilke to ting jeg tænker på). At lave en karakter man kan hade så meget er alligevel en evne.

Slutningen var tarvelig og det gjorde den ret fed. Atypisk amerikansk slutning og det holder i min bog.
Nogen siger han bliver reddet til sidst, men det gør han jo kun fysisk. Manden bliver jo aldrig normal igen.


At en alien invaderfilm ikke prøver at komme med platte forklaringer og den obligatoriske "videnskabsmand", der ved ALT om alting bliver man skånet for, hvilket jeg synes gør den mere troværdig.
Jeg troede dette ville blive en invaderfilm hvor mennesket for en gangs skyld rent faktisk taber, men det blev ikke denne gang dog.

Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#44 Outbound Sith 16 år siden

Ooh, der er så mange gode aspekter ved denne film:

Den rolige opbygning. Det bidrager meget til spændingen, at man som tilskuer ved lige så lidt om, hvad der foregår, og hva man kan forvente, som personerne på lærredet gør. Jovist, der er noget derude i tågen, men hvad fanden er det egentlig?

Manglen på forklaring. Det bliver aldrig rigtigt forklaret, hvad der egentlig er sket. Historien med dimensionsporten var bare noget, soldaten havde rørt, og det bliver i hvert fald aldrig bekræftet.

Persongalleriet. De er sådan set alle sammen arketyper, men det gode samspil og den langsomme spændingsopbygning gør dem troværdige, og dermed kommer man til at føre for og med dem. Der er dem, man hader, dem, man holder med, og der er medløbere i begge lejre.

Det ukonventionelle. På trods af det arketypiske i karakterernevover manuskriptet alligevel med succes at ryste posen lidt. Der er den uskyldige soldat, som bliver ofret på det grusommeste, og der er William Sadlers karakter, der først er en idiot, så en allieret, for til sidst at ende som en sørgelig fanatiker.

Og så er filmen, som det tidligere er nævnt, befriende fri for alle de elementer, som vi desværre efterhånden forventer fra Hollywood: Der er inge rappere på rollelisten. Der er en "token black guy", men han er ikke comic relief, og han er ikke med, fordi han er sort. Og så er der selvfølgelig...

Slutningen. Hold da kæft! Sjældent er jeg blevet så positivt overrasket og totalt følelsesmæssigt maltrakteret på én gang. #43 har helt ret: Ja, han bliver reddet, men på det tidspunkt gnider det bare salt i hans væskende sår. Jeg bilder mig ikke ind, at jeg ved, hvordan man har det i den situation, men jeg kunne fandme føle med David dér, og det var hele filmen værd!


Mrs. Carmody. På overfladen er hun et hadeobjekt, men hvad nu, hvis hun havde ret? Alt hvad hun forudsiger, kommer jo faktisk til at ske! På den måde kan filmen faktisk læses som både anti-religiøs og dybt religiøs, afhængigt af hvem man selv er. Det er sgu da genialt!

5/6
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#45 wimmie 16 år siden

Mit eneste klagepunkt over denne film var at
jeg synes det var lidt for let og hurtigt at så mange i butikken røg over på Mrs. Carmodys side...det havde nok været mere realistisk hvis der var gået længere tid og hvis det ikke var næsten alle der var hoppet med på den vogn


Ellers synes jeg den var ganske fed. Slutningen var fantastisk. 4/6 fra mig :)
"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”
Gravatar

#46 duuk74 16 år siden

#44 Jeg ser nu filmen som dybt antireligiøs.
Mrs. Carmody tager det gamle testamente og "tolker" det således, at det passer på de begivenheder der sker for personerne. Biblen er jo så dejlig, man kan altid finde en passage der passer til noget der foregår i virkeligheden. En vigtig pointe er nok også at udover at komme med nogle "forudsigelser" fra biblen, har hun rent faktisk ikke noget som helst konstruktivt at byde på. Det er også de værste menneskelige egenskaber hun får frem i folk (paranoia, masse hysteri, had osv.)
Det er guds vilje, og man må tage sin straf!!
100.000 lemmings can't be wrong
Gravatar

#47 filmkorn.dk 15 år siden

You MIST the point!
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#48 Bohemian 15 år siden

47#


lol
Free in serenity.
Gravatar

#49 duuk74 15 år siden

#47
Gjorde jeg? At venligst forklare :)
100.000 lemmings can't be wrong
Gravatar

#50 Tylerdurden 15 år siden

# 47 Dobbelt LOL til dig

It's the Magical MISTery Tour(nesoller).
You stay classy, San Diego. I'm Ron Burgundy?

Skriv ny kommentar: