Havde Darabonts filmatisering af Stephen Kings “The Mist” været fortalt med blot et enkelt glimt i øjet, så havde oplevelsen måske været bedre eller i hvert fald mere fornøjelig. Det ændrer dog heldigvis ikke ved, at filmen langt hen ad vejen er hæderligt håndværk. Darabont forstår at opbygge en spændt stemning. Og selvom spændingen aldrig får lov til rigtig at bide sig fast takket være det forudsigelige plot viser han, at han har et godt greb om fortælleteknik, og det er svært ikke helt at lade sig rive med i perioder.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 Patriarch 16 år siden

#8

Det fede ved at han bliver redet tilsidst er at det var helt unnødvendigt at have dræbt sin dreng. Mere dystopisk bliver det næppe. Havde han ikke blevet reddet ville hans offer have været meningsfuld.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#12 NOWhere 16 år siden

#8
Nej, slutningen er ikke typisk King, hvis du tænker på hans romaner.
Men dette er ikke en af hans romaner, men en lang novelle, og ganske som i 1408, så opfører King sig ofte anderledes i sine noveller.
Det kan man så diskutere om man er til eller ej. Men det er altså stadig typisk King.
Gravatar

#13 Patriarch 16 år siden

Nu er jeg ikke King specialist overhoved... så kunne i ikke lige være rare at fortælle mig (med spoiler markering) hvorfor slutningen ikke er typisk King? Nu bliver jeg nysgærrig :)
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#14 filmz-mrhands 16 år siden

5/6
Det er årets bedste film indtil videre.
Synes det er fedt, at man virkelig kommer til at holde af nogle personer i butikken, og virkelig hader andre, og nogens skifter lidt frem og tilbage. Jeg følte virkelig had overfor Mrs. Carmody - bitch.
Slutningen var fandeme kold. Superb.
Da han skød de andre i bilen, for at de ikke skulle blive spist og lide og sønnen vågnede op lige før han blev skudt.
Da militæret kommer kørende forbi ham 20 sek. senere.
Kvinden, der er begyndelsen af filmen, gik ud alene fordi hun ville hjem til sine to små børn, er reddet samt hendes to børn.
Han skal leve med, at han slog sit barn ihjel, samt to andre for ingen verdens nytte. Plus, at hans kone er død.
Gravatar

#15 FixX 16 år siden

#11 Jeg er godt med på hvorfor slutningen er som den er, det er ikke det jeg klager over ;o)

Jeg havde bare håbet på en ENDNU mere dyster slutning.
Gravatar

#16 Patriarch 16 år siden

#15

Hvordan kunne den være mere dyster? Den er da topmålet af "dysterhed" :)
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#17 icetea 16 år siden

Den bedste scene i filmen er uden tvivl hvor
Mrs. Carmody bliver skudt, den usle kælling, følte også et had til hende som #14 siger :) damn hun trak filmen ned, men hjalp godt på det, da hun blev plaffet
.

Ellers en ret underholdende film!

4/6
Gravatar

#18 NOWhere 16 år siden

#13
Ikke at jeg er specialist:
I Kings romaner er der stortset altid en lykkelig eller bare tilnærmelsesvist håbefuld slutning på rædslerne. Nu har jeg ike læst alle hans romaner, men af dem jeg har læst, har der altid været en positiv stemning til slut. Selv Carrie, hvor hovedpersonen dør er det det mest positive udfald. I The Shining "overlever" ondskaben eller der hintes i hvert fald i den retning, men hovedpersonerne (Wendy og Danny) ser lyst på tilværelsen.
Så i det lys er The Mist atypisk, fordi han jo virkelig mister alt, de var værd at kæmpe for. Verden bli'r reddet, men han selv står uden nogen form for håb. Og havde han bare ventet lidt med at skyde sin familie etc. kunne det have været undgået helt, fordi redningen var nær.
Min pointe er så, at The Mist ikke er spor atypisk King, fordi det er en af hans noveller (ja, den er ret lang men stadigvæk), og i novellerne ta'r går han helt andre veje end i sine romaner. Bare se på 1408 eller Trucks.
Novellerne ender tit langt mere dystert og også gerne med en følelse af at King sidder og smiler smøret af én, fordi man nemlig lige troede, det ville gå godt.
Gravatar

#19 filmz-mrhands 16 år siden

#17
Det var jo meningen man skulle hade hende. Hun trak ikke filmen ned, tværtimod. Hun var jo en meget vigtig person i filmen, og Marcia Gay Harden spillede hende super godt.
Gravatar

#20 filmz-Le Samouraï 16 år siden

Jeg har ikke set den endnu, men jeg kender novellen og har set traileren og ud fra det, så rammer Marcia Gay Harden hovedet på sømmet med sin præstation. Hun er fremragende til den slags roller!
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5

Skriv ny kommentar: