“V for Vendetta” er en mærkelig størrelse. En ofte underholdende, ambitiøs og flot film, der uheldigvis besidder langt flere ideer end godt er. Billedsiden skuffer en anelse, mens lydsporet for det meste leverer varen. Det skal lige siges, at der findes en langt fyldigere 2-disc udgave af “V for Vendetta” på markedet, som indeholder den oprindelige tegneserie og ikke er meget dyrere end 1-disc udgaven. Hvis man er tilhænger af filmen, er det naturligvis 2-disc udgivelsen, som skal ejes. 1-disc udgaven, som ikke engang byder på en eneste trailer, bør udelukkende bruges til udlejning for nysgerrige sjæle.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#41 blahblah 17 år siden

#40.

Enig, man skal ikke tage anmeldelserne seriøse, men tage dem med et gran salt, og bruge dem som vejledere.
Gravatar

#42 filmz-Kadann 17 år siden

#41 -

Min sætning "det er åbenbart ikke mange man så kan tage seriøst." manglede lige et "i følge dig".

Men selvfølgelig er anmeldelser vejlende, de kan jo ikke være andet.. man kan jo ikke gå ind og diktere folks smag, men det udelukker jo ikke at muligheden for at diskutere hvorfor man er enig eller uenig og på hvilket punkter.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#43 filmz-Bruce 17 år siden

Jeg er personligt fuldstændig ligeglad med en anmelders uddannelse. Man finder hurtigt ud af, om en anmelder kan kommunikere et budskab om en film, som man bruge til noget. Det er selvfølgelig en bonus, at en anmelder kender til filmiske termer, men det næstvigtigste er argumentationen for, om en film er god eller dårlig. Det vigtigste, hvorvide denne argumentation harmonerer eller differentierer med ens egne oplevelser, så man enten får idéer til noget man måske har overset, eller får stadfæstet sine egne.

Den vigtigste værdi af anmeldelser for mig, er at finde anmeldere, hvis oplevelser af film harmonerer med mine egne. På den måde finder jeg ukendte film jeg tør satse på at se og undgår film, jeg muligvis ville have set.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#44 filmz-Kadann 17 år siden

#43 -

Helt enig. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#45 chandler75 17 år siden

Nu findes der vist ikke nogen egentlig "filmanmelderuddannelse", men jeg vil nok mene at Filmz' anmeldere burde vide hvad de taler om og ikke bare er tilfældige der er blevet hevet ind fra gaden.

Hvis man ser på anmelderne på Crew-listen består den af folk der er uddannede indenfor eller læser Film og medievidenskab på universitetet, freelance journalister, ejere af produktionsselskaber, o.a.

Men selv om man har værktøjet i orden er det vigtigste, som bruce siger, om man kan kommunikere sit budskab.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#46 dolphinfriendly 17 år siden

Ironisk nok reagerer flere i denne tråd udfra deres egen subjektive mening om filmen, ved at kritiserer det subjektive i anmeldelsen og hyle op over det. Det er da et paradoks der vil noget. ;)

Umiddelbart ser det ud til at den generelle vurdering ligger på ca. 4 stjerner, hvilket næsten passer med hvad The Insider har givet den.

Gravatar

#47 HonoDelLoce 17 år siden

En anmeldelse af en film har jo egentlig også en million andre faktorer, der spiller ind, end lige nøjagtig filmen..

F.eks. syntes jeg, første gang, jeg så Memento, at den var dræbende irriterende og fuldstændig ligegyldig, for ikke at tale om Guy Pearce's fuldstændig uvedkommende skuespil.. Jeg var på tidspunktet ret så træt i hovedet efter en lang dag, og så den egentlig næsten kun fordi jeg mente det var for tidligt at gå i seng kl 20.00..

Da jeg så så den anden gang (og de derefter følgende mange gange ;) ) synes jeg til gengæld, at den var en geni-streg, og følte mere, at Guy Pearce var uvedkommende af en grund.. :)

På den måde havde de forudgående timer stor indflydelse på min opfattelse af filmen.. Og de efterfølgende havde helt sikkert også stor indflydelse på hvordan jeg efterrationaliserede :)

EDIT: I øvrigt havde jeg lidt samme oplevelse med V For Vendetta.. :)
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#48 filmz-maxhh 17 år siden

#47

Jeg vil give dig helt ret... Sad i dag mutters alene i en biografsal og så en fransk sort/hvid film, pinlig ædru, kl 1130 om formiddagen... Jeg skal da ikke kunne udelukke at en fyldt sal, med latter og hygge, plus en nattesøvn og/eller et par glas vin havde givet mig en anden oplevelse... ;o)

Mvh

MaxHH
"Anyway, there he was, poor chap. Happy as a lark and without a cent."
Gravatar

#49 Michael Andersen 17 år siden

#48 "En fransk sort/hvid film" og "en fyldt sal" er vist en modsigelse ;)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#50 filmz-Bruce 17 år siden

#49 I en retfærdig verden burde La Haine kunne gøre tricket :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: