Af: Mikkel Abel | Udgivet: 2014-12-06

Ud over julestress, fed mad og snaps så bringer december også på en tilbagevenden til Tolkiens eventyrlige univers fyldt med hobbitter, troldmænd og farlige orker. Der er nemlig premiere på Peter Jacksons “Hobbitten: Femhæreslaget”. Langt om længe skal der bringes en konklusion på Hobbitten-trilogien. Inden du sætter dig til rette i biografsædet, så giver vi dig her på Filmz fem gode grunde til at glæde sig:

5. Howard Shores episke toner

Ingen tilbagevenden til Midgård uden Howard Shore står for de storladne kompositioner, der skal understøtte vores helte og skurke. Sådan er det bare. Howard Shore har komponeret musikken til begge af Peter Jacksons trilogier, og det med god grund. Shore rammer altid plet med sin underlæggende musik. Om der så skal suppleres til et skæbnesvangert opgør på slagmarken, til alvorssnak i Kløvedal eller den står på ’fuldemands-skulder-om-skulder'-sang med vores hobbitter, så skal Howard Shore nok sørge for, at det kommer til at lyde som kælen for øregangene.4. The Last Goodbye – Skønsang fra en hobbit

Sidste år blev rulleteksterne til “Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark” ledsaget af toner fra den engelske hitmager Ed Sheeran. Den afdæmpede ballade “I See Fire” blev en kæmpe succes, og det var derfor spændende, hvem tjansen skulle falde til i dette sidste kapitel. Sangen, der skal afslutte den episke trilogi, skal synges af ingen ringere end en (næsten) ægte hobbit, nemlig Billy Boyd. De fleste vil nok genkende Boyd som hobbitten Pippin, hvilken han spillede i Peter Jacksons oprindelige “Ringenes Herre”-trilogi, hvori han også fik lov til at demonstrere sit sangtalent. Nyd du bare rulleteksterne én sidste gang.3. Det hele i én pakke

Martin Freeman, Ian McKellen, Benedict Cumberbatch, Richard Armitage, Luke Evans… Ikke overbevist? Tilsæt Cate Blanchett, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Christopher Lee, Lee Pace, Evangeline Lilly, Billy Connolly, Stephen Fry, Ian Holm, Stephen Colbert og selv skandinaviske Mikael Persbrandt. Du får dem alle i én pakke. Så forbered dig på det bedste, når der kæmpes på kryds og tværs. Hobbitter, troldmænd, elvere, orkere, mennesker og én ond, ond drage…2. Smaug, mere Smaug!

… Nemlig den frygtindgydende, rødglødende drage, Smaug! “I am fire, I am death!” brølede Smaug til topkarakter sidst vi så ham. Det bliver spændende, hvordan vores helte har tænkt sig at bekæmpe den store drage. Smaug var et klart højdepunkt i “Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark”, hvor man fik en lille forsmag på, hvor frygtindgydende flot CGI kan være.1. Tre års rejse er slut (igen)

Siden 2011 har vi vidst, at Peter Jackson igen ville guide os igennem Tolkiens magiske univers. Først i december 2012 kunne man søge flugt fra julestressen og lade sig indfinde i biografernes sæder, mens man så første kapitel, “Hobbitten: En Uventet Rejse”. Et varmt velkommen tilbage til det univers, så mange havde savnet siden “Ringenes Herre”-trilogien sluttede i 2003. Nu står vi ved slutningen af 2014, tre film rigere, hvor vi igen må affinde os med, at rejsen igennem Midgård er slut for denne gang. Men mon ikke en tilbagevenden er mulig før eller senere?


Gravatar

#1 Manthraxx 5 år siden

Hype! Hype!! HYPE!!!!!!111

Jeg forventer at blive skuffet, for det er jo nu engang sådan at de 3 film skulle ha været 2 film
Gravatar

#2 Jack Slater 5 år siden

Jeg tror og håber at den 3. film vil blive bedre end nummer 2. Jeg synes altid at 2'eren i en sammensat trilogi lider lidt under at den ikke har starten eller slutningen som 1 og 3 jo har.

Det som reddede Lord of The rings 2, var at den havde det måske bedste slag i alle 3 film, det udjævnede lidt.
Gravatar

#3 Gasivodo 5 år siden

FUCK DET! Magter ikke starten af årtusindet, på samme måde..
(Film eller Gazi')
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#4 Peteryde 5 år siden

#2
Også med Star Wars - Episode V: The Empire Strikes Back? :)

Skriv ny kommentar: