Af: Mikkel Abel | Udgivet: 2014-04-28

En ny måned kan begynde, og det betyder selvfølgelig nye premierefilm i biografen. Her bydes der både på gensyn med klassekammerater, rapmusik og intime forhold. Maj skyder også sommer-blockbustersæsonen i gang. Her skal et gammelt monster atter vækkes til live, mens verdens mægtigste mutanter også vender tilbage. Filmz guider her til fem film, du skal se i biografen i maj.


5. ”Gensynet”

Mobning er desværre evigt aktuelt. Det tema giver den svenske kunstner Anna Odell et originalt twist på. Filmen er en sand hybridfilm, hvor det er svært at gennemskue, om det er en dokumentar, et drama, en mockumentar eller bare ren og skær fiktion. Odell iscenesætter en fiktiv gensynsklassefest, hvor kun konfronterer de klassekammerater (her spillet af skuespillere), der igennem mange år mobbede hende. Senere i filmen konfronteres de virkelige klassekammerater, hvis de da ellers er det – virkelige. Er du til en unik, anderledes filmoplevelse, så kan biografmaj passende begyndes her.

4. ”Ækte Vare”

Seneste forsøg på en dansk ungdomsfilm. Normalt er der sex, stoffer og kriminalitet på dagsordenen i disse film,men her er der musik på hjertet. Filmen er instrueret af Super16-debutanten, Fenar Ahmad, og havde æren af at åbne dette års CPH PIX, hvor den fik pæne ord med på vejen. Den handler om Mikael, der finder succes med sin rapmusik, men samtidig med successen må kæmpe med at holde fast i sine rødder og gamle venner. I hovedrollen ses rapperen Gilli, og med nogle af Danmarks bedste rappere, som Sivas, Ukendt Kunster og Højer Øye på soundtracket, så er der lagt op til en rytmisk rimefest.

3. ”Venus i pels”

Roman Polanski, er klar med sin nye film, som bygger videre på den intime stil, han byggede med sin forrige film, “Carnage”, fra 2011. Igen gøres der brug af et minimalt cast, der denne gang kun tæller to medvirkende. Filmen handler om en kvinde, der vil gøre alt for at overbevise en instruktør om, at hun er den rette til hovedrollen i hans kommende film. Så forbered dig på en Polanski i sit allermest intime hjørne.

2. ”Godzilla (2014)”

Der er lavet utallige film om Japans mægtige monster, Godzilla. Men et succesfuldt gennembrud på den mainstream-scene mangler endnu. Jovist, “Independence Day”-instruktøren, Roland Emmerich, forsøgte sig tilbage i 1998, men filmen står i dag tilbage, som et ufrivilligt komisk forsøg på at vække det store monster til live. Denne gang ser alt dog ud til at blive større, mørkere og voldsommere. Og det ser ud til, at vi endelig får det gigantiske monster, som man kunne ønske sig. I filmen kan unge stjerneskud som Aaron Taylor-Johson og Elizabeth Olsen opleves sammen med “Breaking Bad”-stjernen Bryan Cranston.

1. ”X-Men: Days of Future Past”

Mutanterne er atter tilbage, og flokken har aldrig været større end nu. Ikke nok med at Bryan Singer, som instruerede seriens to første kapitler er tilbage bag roret, så tager han også filmenes originale cast med sig, der skal stå ansigt til ansigt med den unge udgave, vi blev introduceret for i “X-Men: First Class”. X-Men har aldrig set større og mere ambitiøs ud, hvilket en rolleliste, der tæller navne som Hugh Jackman, Ian McKellen, Patrick Stewart, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Halle Berry, Ellen Page og Peter Dinklage bør vidne om. Så det bliver spændende at se, når Wolverine må krydse fremtid og fortid for at sikre mutanternes eksistens.

God tur i biografen!

Gravatar

#1 steadi07 5 år siden

Jeg skal have set X-Men på et tidspunkt, og nok også i biografen, men den er ikke i nærheden af Godzilla, som er min absolutte 1'er i maj.

Selv det aspekt, at den ikke kan ses i 2D i nærheden kan jeg nok overleve.
Gravatar

#2 Warbeard 5 år siden

Enig med #1 - Godzilla er muligvis min mest ventede film i år!
Gravatar

#3 Rust Cohle 5 år siden

Ikke helt så ringe, som sidste måneds obligatoriske agurketid efter Oscaruddelingen. Vil dog hellere se mere af Polanski udforske sin indre Hitchcock, som han gjorde det med Ghost Writer.
I think it's safe to say, that nobody here is gonna be splitting the atom, Marty!
Gravatar

#4 Mr. Anderson 5 år siden

Er jeg den eneste der syntes det ser underligt ud, at de tilhørende billeder står over hver paragraf, i stedet for under?
"A day without laughter, is a day wasted." –Charlie Chaplin
Gravatar

#5 loki 5 år siden

#4

Nope. Jeg ville også have opsat det anderledes.
www.peakoil.dk
Gravatar

#6 Riqon 5 år siden

#4 - Forvirrer mig hver gang ;)
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#7 Sweetiebellefan 5 år siden

Jeg ser frem til både X-Men og Godzilla.
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.

Skriv ny kommentar: