Af: Morten Vejlgaard Just | Udgivet: 2014-07-29

Superman, Batman, Spider-Man og The Avengers. Vi kender dem – de store, kendte superhelte, der altid redder verden. Og så er der de andre. Heriblandt “Guardians of the Galaxy”, der har premiere i denne uge. Vi sætter fokus på superheltene på økonomiklasse, dem de andre ikke vil eller må lege med. Her fem gode, alternative superhelte.

5. “The Crow

Alex Proyas’ satte en ny dagsorden med sin afdøde indie-superhelt, der vækkes til live af en krage. Væk var den børnede ikke-vold, som havde sat tonen i tidens superheltefilm dengang i begyndelsen af 90’erne.4. “Unbreakable

I år 2000 troede alle, at M. Night Shyamalan ville blive den næste store instruktør. I dag ved vi noget andet, men det gør ikke hans realistisk urbane superhelt – Bruce Willis’ uskadelige David Dunn – dårlig. Stilen er regntung og mørk – her er ingen kostumer i flotte farver.3. “Scott Pilgrim mod verden

Scott Pilgrim er en af de sødere superhelte. Han vil bare gerne på date, men det er ikke så nemt, når der er tale om Ramona Flowers med de syv onde ekskærester. En for en må de besejres i filmens meget karakteristiske computerspilstil.2. “Super

James Gunns superhelt The Crimson Bolt er måske genrens mest realistiske. Den, der gør, at vi absolut ikke har lyst til at klæde os ud i kostumer og selvtægte. En central karakter får bl.a. blæst hjernen ud, og de fleste dør i en super ikke-super film.1. “Kick-Ass

En af de mest vellykkede pasticher over superheltegenren. Den ved, at du har set dine superheltefilm, så derfor kan instruktør Matthew Vaughn sagtens joke internt med dig i en film, der både er en superheltefilm, gør grin med dem og tager afstand fra genren. Og så kan man jo kun elske heltens sidekick – stjernepsykopatpigen Hit-Girl!


Gravatar

#21 cnr 5 år siden

Syntes Mystery Men er en lidt overset film i den her genre. En af de få film med Ben Stiller, der faktisk er til at holde ud og kigge på. Var helt klart kommet med hvis jeg havde lavet listen :-)
Gravatar

#22 bruno 5 år siden

Der er nu ret mange, der synes, at Scott Pilgrim er en god film, hvilket også er afspejlet på både IMDb og Rotten Tomatoes.

Jeg vil dog ikke mene, at der direkte er tale om en superheltefilm, men blot en sammenfletning af hvad folk betegner som essentielt for de såkaldte "90s kids", altså en blanding af Nintendo-spil, animé og andet.

Men filmen er helt fin og virkelig tro mod tegneserien. Jeg tror dog temaet er grunden til, at den ikke hev ret mange mennesker i biffen, men den er blevet et ret stort hit på hjemmemarkedet efter.

Og ja, Mystery Men er bestemt en overset film. Det er ikke så længe siden, at jeg genså den sammen med mine nevøer og de var også helt vilde med den.
Gravatar

#23 moulder666 5 år siden

S.S (20) skrev:
Har aldrig forstået hvorfor der er så mange der ikke bryder sig om Scott Pilgrim vs the world, en suveræn film i min bog, og den absolut fedeste på denne liste, men det nok bare mig.


Nej, jeg er rørende enig - det er een af de film, der gerne ryger på når jeg har et kvarter der skal slås ihjel - så ser jeg et par scener, griner lidt over den, og går videre igen. Massevis af gode grin og skøn meta-humor!

Men hvis man ikke var ung i 90erne, ryger en kæmpe del af det sjove nok...

Jeg foretrækker sådan set også den frem for de andre på listen - men der er da ingen tvivl, om at hvis det er realisme man leder efter i sine "alternative superhelte" er det "Super" eller "Kick-ass" (til en vis grad...) man skal gå efter!
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#24 bruno 5 år siden

Kviesgaard (19) skrev:
#9

Rart at læse, at jeg ikke er den eneste, der har et problem med John Romita Jr.'s streg. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke forstår, hvorfor Marvel-Morten er så begejstret for manden, men da Marvel-Morten er en autoritet i kraft af sin enorme indflydelse inden for Marvel på dansk, så har jeg ikke rigtig turdet gå ham på klingen med hvorfor ( eller også vil jeg bare ikke risikere evig bandlysning fra Fantask ).


Hov, jeg havde helt overset dette. Nej, Romita Jr. og Rob Liefeld pisser mig i dén grad af og begge er tilsyneladende rockstjerner i tegneseriekredse, ikke at jeg kan forstå hvorfor.

Romita Jr. overtager "Superman" nu, så vidt jeg har læst mig til og det er nok til, at jeg overhovedet ikke kommer til at læse den serie, før en anden overtager den.
Gravatar

#25 S.S 5 år siden

bruno (22) skrev:
Der er nu ret mange, der synes, at Scott Pilgrim er en god film, hvilket også er afspejlet på både IMDb og Rotten Tomatoes.


Ja okay, det kan jeg godt se, har bare selv personligt mødt mange der ikke bryder sig om den.

cnr (21) skrev:
Syntes Mystery Men er en lidt overset film i den her genre.


Enig, genial film;)

moulder666 (23) skrev:
Men hvis man ikke var ung i 90erne, ryger en kæmpe del af det sjove nok..


Der har du nok ret..
Gravatar

#26 Kviesgaard 5 år siden

#24

Oh ja Liefeld. Hvordan pokker har den mand fået arbejde inden for tegneserie-branchen, når man tænker på, hvordan han tegner:

http://www.progressiveboink.com/2012/4/21/2960508/worst-rob-liefeld-drawings
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#27 Mikkel Abel 5 år siden

bruno (7) skrev:
Mark Millar har en tendens til at gøre historier ekstra mørke og nederenMener du nederen, som i "nederen" ting sker for Dave eller, at du personligt bare synes det er nederen?
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#28 bruno 5 år siden

Mikkel Abel (27) skrev:
Mener du nederen, som i "nederen" ting sker for Dave eller, at du personligt bare synes det er nederen?


Hvad der sker for Dave.
Gravatar

#29 bruno 5 år siden

Kviesgaard (26) skrev:
#24

Oh ja Liefeld. Hvordan pokker har den mand fået arbejde inden for tegneserie-branchen, når man tænker på, hvordan han tegner:

http://www.progressiveboink.com/2012/4/21/2960508/worst-rob-liefeld-drawings


Yes, og denne: http://themattsmith.tumblr.com/post/27984189582/li...
Gravatar

#30 Kviesgaard 5 år siden

#29

Ach du lieber, sikken en rædsel!
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah

Skriv ny kommentar: