Superman, Batman, Spider-Man og The Avengers. Vi kender dem – de store, kendte superhelte, der altid redder verden. Og så er der de andre. Heriblandt “Guardians of the Galaxy”, der har premiere i denne uge. Vi sætter fokus på superheltene på økonomiklasse, dem de andre ikke vil eller må lege med. Her fem gode, alternative superhelte.
5. “The Crow”
Alex Proyas’ satte en ny dagsorden med sin afdøde indie-superhelt, der vækkes til live af en krage. Væk var den børnede ikke-vold, som havde sat tonen i tidens superheltefilm dengang i begyndelsen af 90’erne.
4. “Unbreakable”
I år 2000 troede alle, at M. Night Shyamalan ville blive den næste store instruktør. I dag ved vi noget andet, men det gør ikke hans realistisk urbane superhelt – Bruce Willis’ uskadelige David Dunn – dårlig. Stilen er regntung og mørk – her er ingen kostumer i flotte farver.
Scott Pilgrim er en af de sødere superhelte. Han vil bare gerne på date, men det er ikke så nemt, når der er tale om Ramona Flowers med de syv onde ekskærester. En for en må de besejres i filmens meget karakteristiske computerspilstil.
2. “Super”
James Gunns superhelt The Crimson Bolt er måske genrens mest realistiske. Den, der gør, at vi absolut ikke har lyst til at klæde os ud i kostumer og selvtægte. En central karakter får bl.a. blæst hjernen ud, og de fleste dør i en super ikke-super film.
1. “Kick-Ass”
En af de mest vellykkede pasticher over superheltegenren. Den ved, at du har set dine superheltefilm, så derfor kan instruktør Matthew Vaughn sagtens joke internt med dig i en film, der både er en superheltefilm, gør grin med dem og tager afstand fra genren. Og så kan man jo kun elske heltens sidekick – stjernepsykopatpigen Hit-Girl!
#21 cnr 10 år siden
#22 Slettet Bruger [1103573145] 10 år siden
Jeg vil dog ikke mene, at der direkte er tale om en superheltefilm, men blot en sammenfletning af hvad folk betegner som essentielt for de såkaldte "90s kids", altså en blanding af Nintendo-spil, animé og andet.
Men filmen er helt fin og virkelig tro mod tegneserien. Jeg tror dog temaet er grunden til, at den ikke hev ret mange mennesker i biffen, men den er blevet et ret stort hit på hjemmemarkedet efter.
Og ja, Mystery Men er bestemt en overset film. Det er ikke så længe siden, at jeg genså den sammen med mine nevøer og de var også helt vilde med den.
#23 moulder666 10 år siden
Nej, jeg er rørende enig - det er een af de film, der gerne ryger på når jeg har et kvarter der skal slås ihjel - så ser jeg et par scener, griner lidt over den, og går videre igen. Massevis af gode grin og skøn meta-humor!
Men hvis man ikke var ung i 90erne, ryger en kæmpe del af det sjove nok...
Jeg foretrækker sådan set også den frem for de andre på listen - men der er da ingen tvivl, om at hvis det er realisme man leder efter i sine "alternative superhelte" er det "Super" eller "Kick-ass" (til en vis grad...) man skal gå efter!
#24 Slettet Bruger [1103573145] 10 år siden
Hov, jeg havde helt overset dette. Nej, Romita Jr. og Rob Liefeld pisser mig i dén grad af og begge er tilsyneladende rockstjerner i tegneseriekredse, ikke at jeg kan forstå hvorfor.
Romita Jr. overtager "Superman" nu, så vidt jeg har læst mig til og det er nok til, at jeg overhovedet ikke kommer til at læse den serie, før en anden overtager den.
#25 S.S 10 år siden
Ja okay, det kan jeg godt se, har bare selv personligt mødt mange der ikke bryder sig om den.
Enig, genial film;)
Der har du nok ret..
#26 Kviesgaard 10 år siden
Oh ja Liefeld. Hvordan pokker har den mand fået arbejde inden for tegneserie-branchen, når man tænker på, hvordan han tegner:
http://www.progressiveboink.com/2012/4/21/2960508/worst-rob-liefeld-drawings
#27 Mikkel Abel 10 år siden
Mener du nederen, som i "nederen" ting sker for Dave eller, at du personligt bare synes det er nederen?
#28 Slettet Bruger [1103573145] 10 år siden
Hvad der sker for Dave.
#29 Slettet Bruger [1103573145] 10 år siden
Yes, og denne: http://themattsmith.tumblr.com/post/27984189582/li...
#30 Kviesgaard 10 år siden
Ach du lieber, sikken en rædsel!