Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-08-30

Mickey Rourke uddeler på ny øretæver i syndens by, Niels Arden Oplev vender tilbage til 1970’erne i vellykket dansk ungdomsfilm og Disney giver gamle flyvemaskiner ny luft under vingerne. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


”Sin City: A Dame to Kill For” har været undervejs i ni år. Og det kan man godt mærke. For selvom det er fedt at være tilbage i syndens by sammen med Mickey Rourke og co. så er det hele også lidt for genkendeligt. Det mener Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just, der var inde at se den længe ventede fortsættelse.

”Det er de næstbedste novellehistorier fra de tegnede hæfter, vi får her. Ikke dårlige, men med lidt for meget nå?-faktor til for alvor at tilgive, at det igen er Jessica Alba, som skal agere strippende babe. Jeg havde glædet mig til at besøge Sin City igen, men jeg havde helst besøgt en ny bar i byen, hvor der kunne fortælles nye røverhistorier fra,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Sin City: A Dame to Kill For”.


Niels Ardens Oplevs nye ungdomsfilm “Kapgang” giver et fantastisk billede af den danske landsbyidyl anno 1970’erne, når den er mest grotesk og humoristisk. Det skriver Johnny Vinther Jensen, der var inde at anmelde filmen.

”For mig var det skildringen af teenagealderens blanding af oppustet selvsikkerhed og underliggende kejtethed samt søgen efter identitet, der gjorde særligt indtryk. Når Martin med påtaget nonchalance og med øjnene næsten gemt under håret spørger Kim, om de ikke “kan gøre det der igen?”, så er det på samme tid så pinligt og så rørende og så genkendeligt, at det gav mig gåsehud,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Kapgang”.


Alt er bedre i Disneys efterfølger til den forfærdelige animationsfilm ”Flyvemaskiner”. Men det får ikke nødvendigvis filmen helt op at flyve, mener Filmz’ anmelder Johnny Vinther Jensen

”Nogle gange er en films primære kvalitet, at den udgør en markant forbedring i forhold til lignende film. I denne uge udmærker “Flyvemaskiner 2” sig fortrinsvist ved at være meget bedre end sin forgænger. Der er stadig tydeligvis tale om venstrehåndsarbejde fra Disney-koncernen,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen”.


Skriv ny kommentar: